Harzen
Harzen

Verdens bedste byer 2022 er kåret: København er i top 10

Hvert år quizzer det internationale medie Time Out tusindvis af byboere verden over om livet i deres hjemby lige nu. Herefter rangeres byerne, og verdens bedste byer kåres. I alt er 53 byer rangeret på dette års liste. Vores helt egen København er faktisk med i top 10!

Læs med her omkring verdens 10 bedste byer 2022:

 

1. Edinburgh, Skotland

Nummer et på listen over verdens bedste byer går til Edinburgh. Året rundt er den skotske hovedstad svær at slå. Med vartegn, arkitektur og naturskønne hotspots, der gør den til en af ​​de smukkeste byer at udforske til fods, samt en mad- og drikkescene, der har et evigt udviklende udvalg af barer og restauranter. 

Dette er en by fuld af varme, der tilskynder til selvudfoldelse på tværs af samfund via sin kunst, kultur og natteliv. Det er progressivt og for evigt imødekommende for alle grupper (ikke underligt, at 88 procent af de lokale fortalte, at det var nemt at ‘udtrykke, hvem du er’ i byen). 

 

2. Chicago, USA

Chicago

Efter to år med on-off restriktioner er Chicago kommet stærkere og mere forenet ud, og nu trives deres elskede midtvest metropol igen – så meget, at den også blev kåret som den sjoveste by i verden i år. 

Uanset om du vil prøve mad i verdensklasse, feste til kl. 04.00 i historiske klubber, tilbringe en dag med at slikke solen langs Lake Michigan, se ikoniske kunstværker eller bare vandre blandt forskellige kvarterer, er der aldrig et kedeligt øjeblik at finde.

 

3. Medellín, Columbia

Medellín er kendt som det evige forårs by og byder på mere end bare godt vejr året rundt. Paisa-folkene er brændende stolte af deres by (dette er den eneste i Colombia, der har et metrosystem), og er fyldt med energi, iværksætteri og nysgerrighed.

I dette års undersøgelse blev Medellíns natteliv kåret som verdens bedste, selvom det måske ikke er så overraskende, da dette er byen, der gav os reggaeton-kunstnerne J Balvin, Maluma og Karol G. 

 

 

4. Glasgow, Skotland

Afslappet venlighed og godt humør er fremherskende i byen, der er kåret som den mest venlige i dette års indeks. Glasgow udmærker sig ved at være udadvendt. Hos SWG3, verdens første kropsopvarmede klub, hjælper dans bogstaveligt talt med at holde lyset tændt. 

Der er nu to Michelin-stjerne restauranter efter en lang tørke, men alligevel er en spirende spisescene bedst kendetegnet ved venlig uformalitet og god værdi for pengene (Glasgow var den by, der var næst mindst tilbøjelig til at blive beskrevet som dyr). 

Det støvede Barrowland Ballroom forbliver det betryggende uforanderlige tempel til livemusik, du og dit yndlingsband fortjener.

 

5. Amsterdam, Holland

Verdens bedste byer: Amsterdam

På mange måder er Amsterdam den perfekte destination. Det er fyldt med fantastiske steder at se kunst, men det er også en meget afslappet by. Den er stor nok til at belønne udforskning, men stadig fremragende gangbar (eller cykelbar!).

 Byen kombinerer en travl social scene og et pulserende natteliv med tolerance og mangfoldighed – Indeksrespondenter udnævnte deres by til det nemmeste sted i verden at ‘udtrykke hvem du er’, og den blev også kåret den til den næstmest progressive by i verden. 

 

6. Prag

Få hovedstæder ser så godt ud, så det er ingen overraskelse, at Prag blev kåret som verdens tredje smukkeste by i dette års indeks. Men det er ikke kun et smukt ansigt. Besøgende opdager en stadig mere attraktiv livskvalitet, demonstreret af et stort antal gallerier og museer, og kvalitets spisning overalt.

Lokalbefolkningen understreger, at det også er nemt at ”komme rundt med offentlig transport”. For lidt fred og ro, tag deres råd og vend tilbage til naturen, især ved Divoká Šárka-dalen, som du kan nå helt uden at skulle forlade byen.

 

7. Marrakech

Fællesskab, kreativitet og tro på fremtiden har set Marrakech komme brølende ud af pandemien med et nyt liv. Byen har længe været berømt som en international ”melting pot”, men lockdown skabte plads for lokale iværksættere til at åbne seje nye butikker og restauranter. 

En ny international historiefortællerfestival hilste byens første post-pandemiske besøgende velkommen i februar, mens store spillere som La Mamounia har et frækt nyt udseende, og El Fenn lancerede de hotteste søndagsmusikaftener i byen. Ikke underligt, at besøgende ikke kan vente med at vende tilbage.

 

8. Berlin

Berlin

Der er virkelig noget for enhver slags besøgende i Berlin. Byens berygtede weekend-lange fester er i fuld kraft, og når det kommer til fine dining, har den tyske hovedstad aldrig været mere præget. 

Fra revolutionære vandreture til banebrydende samtidskunstshows, er der meget godt tilgodeset mindre budgetter (kun 10 procent af de adspurgte beskrev byen som dyr, hvilket er det laveste overalt i verden).

 Slap af på et af byens elskede kurbade, eller få dit hjerte til at pumpe ved et rave hele natten i en af ​​Berlins verdenskendte klubber – du vil tage derfra fornyet lige meget hvad.

 

9. Montreal

Der har aldrig været et mere spændende tidspunkt at besøge Montreal. Byen er vendt tilbage efter pandemien med en række nye restauranter, barer og seriøst positiv energi. 

Montreals ærefrygtindgydende arkitektur, venlige vibes og legendariske gæstfrihed har ikke ændret sig – og den blanding af europæisk kultur og Québécois livsglæde lever stadig i bedste velgående. Men du vil opdage friske nye ting, uanset om det er Michelin-måltider eller mindblowing budget mad.

 

10. København

København

Den danske hovedstad er meget mere end bagerier og smukke mennesker på cykel. Nyd disse ved at nyde byen til fods. Dyk ned i markeder som Torvehallerne, Broens Gadekøkke og Reffen, før du lejer en elektrisk GoBoat og sludrer med andre amatør cruisers, når du lægger til for en øl i solen.

København er stadig en af ​​verdens store grønne byer. Den er nummer to i verden for bæredygtighed, gangbarhed og nem at komme rundt i på cykel. 

Kom om aftenen, udforsk byens verdensslående natteliv og bliv ude til sent. Dette er virkelig en by, der kan lide at feste (og så meget desto mere efter Covid).

 

Læs mere om byerne og få den fulde liste her

Rejsetilbud

Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud
Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Spaophold på hotel Vejlefjord
Spaophold på Hotel Vejlefjord
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
Harzen
Harzen

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
USA

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)