Top 10 oplevelser i København

Uanset om du kommer langvejsfra, eller er bosiddende i hovedstaden, er der oplevelser i København til enhver smag. I denne artikel får du 10 oplevelser i København, som hitter hos både unge og gamle!

Zoologisk Museum


På Zoologisk Museum finder du udstillinger af dyr fra hele verden. Du kan eksempelvis bevæge dig ind i regnskoven, hvor orangutangen er at finde. Eller ud i Oceanhallen, hvor du umuligt kan overse verdens største hvalskeletter.

Zoologisk Museum giver dig muligheden for at komme helt tæt på! Her kan både børn og voksne blive klogere på nulevende og forhistoriske dyr.

Glyptoteket, Oplevelser i København

Glyptoteket


På Glyptoteket i hjertet af København finder du udstillinger af antik kunst fra det 19. og 20. århundrede. Den faste udstilling på Glyptoteket indeholder omkring 10.000 værker, og er delt op i en antik samling og en moderne samling.

Er du på udkig efter oplevelser i København bør du desuden tage et smut forbi Vinterhaven i Glyptoteket. Her leder de subtropiske omgivelser nemlig tankerne langt væk fra storbyens larm.

Læs er om Danmarks smukkeste steder

Cisternerne på Frederiksberg


Tidligere var Cisternerne vandreservoiret over for Frederiksberg Slot. I dag opfylder de underjordiske rum ikke længere funktionen som vandreservoir. Derimod er de blevet forvandlet til et udstillingssted dybt under Søndermarken.

I Cisternerne på Frederiksberg kan du i dag finde flotte kunstudstillinger og andre oplevelser i København. På den måde har rummene under jorden fået nyt liv. Her har du mulighed for at tage en pause fra travlheden i de Københavnske gader.

Vor Frelsers Kirke


Vil du gerne have et smukt vue ud over Københavns tagtoppe, er Vor Frelsers Kirke det helt rette sted at tage hen. Her kan du nemlig bevæge dig op af de 400 trin til toppen af kirkens tårn. På tårnets top har du panoramaudsigt over hele København. Du kan eksempelvis se, om du kan få øje på Christiania.

Er du på udkig efter oplevelser i København, har du garanteret lagt mærke til Vor Frelsers karakteristiske tårn i sort og guld!

Christiania


Christiania er i manges øjne mest kendt for deres åbenlyse hashhandel, men området byder altså på mange andre oplevelser i København.

Blandt andet finder du kunstgallerier, musikscener og spisesteder på Christiania. Har du brug for at strække benene, kan det desuden anbefales at gå en tur nede ved søen. Her finder du nemlig sjove huse med særprægede arkitektoniske udtryk.

Amalieborg, København

Amalienborg Slot


Amalienborg Slot blev opført i 1700-tallet, og bliver i dag brugt som Dronningens vinterbolig. Slottet består af fire næsten ens palæer, som indrammer Amalienborg Slotsplads.

Vil du gerne kombinere et kig på det beundringsværdige slot med en oplevelse i København ud over det sædvanlige? Så bør du stå klar på Amalienborg Slotsplads klokken 12. Hver dag på dette tidspunkt gennemfører Den Kongelige Livgarde nemlig deres vagtskifte.

Nyhavn


Nyhavn blev udgravet i 1670’erne, og er en del af det gamle havnekvarter i København. Langs kajen finder du et væld af restauranter med mad af høj kvalitet. Det er især i sommermånederne, at Nyhavn blomstrer op og er en af de helt store oplevelser i København.

Her er havnepromenaden fyldt med liv og folk, der nyder en kølig øl på kajen. Nyhavn er et af Københavns mest populære turistmål. Vil du have Nyhavn for dig selv, bør du derfor gå uden om de mest populære turistmåneder.

Den blå Planet, oplevelser i København

Den Blå Planet


Med sine syv millioner liter vand og omkring 20.000 fisk og havdyr er Den Blå Planet Nordeuropas største akvarium. Den Blå Planet befinder sig tæt på Kastrup Lufthavn med en fantastisk udsigt over Øresund.

På Den Blå Planet kan du studere 450 forskellige arter, og dermed komme tættere på livet under havoverfladen. Foruden de levende væsener er den store bygnings arkitektur ligeledes værd at bemærke, når det gælder oplevelser i København!

Statens Museum for Kunst


Statens Museum for Kunst er perfekt til dig, der trænger til et kulturelt indspark. På museets permanente udstilling kan du nemlig beskue kunst og kunsthistorie gennem ikke mindre end 700 år!


Derudover bør du bemærke SMK Fridays. Dette er et tilbagevendende event, hvor museet forvandles til en festlig oplevelse i København. Uden for museet finder du desuden Østre Anlæg, som er et af Københavns grønne områder.

Kastellet på Østerbro


Kastellet på Østerbro er et af Forsvarets historiske bygningsværker. I dag fungerer Kastellet både som museum, turistattraktion og arbejdsplads for Forsvaret.

Kastellet er oplagt for dig, der søger oplevelser i København i et historisk og naturskønt område. Her får du nemlig både vand, træer og imponerende bygningsværker. Vil du udforske området nærmere, bør du gå en tur på voldene omkring anlægget.

Rejsetilbud

Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud
Oplev Amalfikysten
Rejse til Amalfikysten
Se rejsetilbud
Luksusrejse til Dubai
Luksus-rejse til Dubai
Se rejsetilbud

I samme kategori

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)