Ferie i Danmark betyder ikke kun grillpølser og lange sommeraftener, det betyder også højtid for forlystelsesparker i Danmark.

Sommeren er den tid på året, hvor de danske forlystelsesparker for alvor åbner op, for de adrenalinhungrende danskere. Danmark har faktisk nogle af de bedste forlystelsesparker i Skandinavien, ja endda i Europa, så der er ingen grund til at rejse ud over de danske grænser.

Hvad enten du er en vaskeægte vovehals og det kribler i dig, for at komme op i det gyldne tårn i Tivoli, eller du bare elsker at spise dig mæt i candyfloss, så har de danske forlystelsesparker noget til dig.  


1. Tivoli i København


Første åbningsdag for Tivoli kan dateres helt tilbage til 1843, hvilket gør Tivoli til den andenældste forlystelsespark i verden. Tivoli har længe været på hitlisten over de bedste seværdigheder i Danmark, og har da også små 4,5 millioner besøgende årligt, hvilket faktisk gør det til den mest besøgte overhovedet i Danmark, og den tredjemest besøgt forlystelsespark i Europa – kun overgået af Disneyland Paris og den tyske Europa Park.

Forlystelser er dog ikke det eneste Tivoli har at byde på. Tivoli er også kendt som Den Gamle Have, og flere tager ofte bare i Tivoli, for at gå en tur i de hyggelige omgivelser.

Udover det, afholder Tivoli også sine velbesøgte fredagskoncerter, som hver eneste gang tiltrækker store tilskuertal.

Læs mere på Tivolis hjemmeside.

Forlystelsesparker i Danmark - Tivoli København


2. LEGOLAND i Billund


En af grundstenene i dansk kulturhistorie er lagt af LEGO. De farverige klodser har i den grad sat Danmark på verdenskortet, og det er der ikke noget at sige til. LEGO-verdenen henvender sig til små som til store, og derfor er du uanset alder også sikret at kunne ’lege godt’ i LEGOLAND i Billund.

Omdrejningspunktet for forlystelsesparken er, som du nok har gættet, legoklodsen. I  parkens Miniland har du mulighed for at opleve miniatureudgaver af både Nyhavn, Amalienborg Slot, Frihedsgudinden, Mount Rushmore og mange flere velkendte seværdigheder fra hele verden.

Selvfølgelig finder du også et hav af forlystelser i LEGOLAND, det er trods alt en forlystelsespark. Der findes mere end 50 forlystelser for børn og børnefamilier. Oplev fart og adrenalin med en tur i Polar X-plorer, tag kørekort i Trafikskolen eller oplev LEGO-eventyret i LEGO Studios, Skandinaviens største 4D-biograf.

Læs mere på LEGOLANDs hjemmeside.

Nyhavn i Lego - LEGOLAND i Billund


3. Djurs Sommerland


Djurs Sommerland er nordens største sommerland og en af de bedste forlystelsesparker i Danmark. Siden sin indvielse i 1981 har Djurs Sommerland inviteret hele Danmark ind i deres univers af forskellige temalande. Sommerland, Afrikaland, Westernland, Mexicoland, Vandland, Piratland, Vikingeland og Bondegårdsland udgør de 8 fantastiske områder, som hver især byder på sjov og ballade for enhver aldersgruppe.

Rutsjebanen ’Piraten’ i Piratland, er flere gange blevet kåret til én af verdens bedste rutsjebaner, mens Juvelen i Mexicoland, med sin topfart på 85 km/t, er den længste rutsjebane i Danmark.  

Læs mere på Djurs Sommerlands hjemmeside.

Forlystelsesparker i Danmark - Djurs Sommerland


4. Fårup Sommerland


Fårup Sommerland er én af de mest populære forlystelsesparker i Danmark. Parken tæller over 60 forlystelser og rutsjebaner, som enten kan give dig vind i håret, sus i maven eller vandsjov til den helt store guldmedalje.

Tag f.eks. i Aquaparken, hvor høj fart og adrenalin er i højsædet. Her kan du stifte bekendtskab med Vandkanonen med frit fald og loops, eller Vandfaldet på 42 meter.

Udover rutsjebaner, vil der ofte være events og familiekoncerter, som henvender sig til store som til små. Tidligere har både Joey Moe, Ruben Søltoft og Hr. Skæg gæstet den populære park.

Læs mere på Fårup Sommerlands hjemmeside.


5. Lalandia


Pak badebukserne, dykkerbrillerne og det gode humør, og tag på badeferie i Lalandia. Sving dig rundt i det skøre Monky Tonky Land eller tag i det tropiske badeland, hvor der er bassiner og rutsjebaner til store som små. Du kan også tage en tur i Aquadome, hvor Turbo Racer er det helt store hit. Oplev følelsen af frit fald i en vandrutsjebane, som du aldrig har prøvet det før.

Er man mere til de rolige aktiviteter, kan man ride på bølgen i bølgebassinet, eller læne sig tilbage og nyde boblebadet.

Du finder Lalandia i Billund og i Rødby. Læs mere om de to vandlande på deres Lalandias hjemmeside.

Læs mere på Lalandias hjemmeside.

Vandland i Danmark - Lalandia Billund


6. BonBon-Land


Der er garanti for høj fart, når du sætter dig ombord i enten Svend Svingarm, Cobratårnet eller Vildsvinet. BonBon-Land byder i den grad på adrenalin-kick og sus i maven, og du er garanteret en vild historie til vennerne, hvis du besøger forlystelsesparken på Sydsjælland.

Du kan desuden prøve Danmarks første VR-oplevelse i en rutsjebane, når du tager ned og oplever Den Hemmelige Verden, under søen i BonBon-Land.

Læs mere på BonBon-Lands hjemmeside.


7. Bakken


Hvad enten du er lille eller stor, er der garanti for en god oplevelse på Bakken. Med sine 32 forlystelser, har forlystelsesparken i Dyrehaven på Sjælland helt sikkert en rutsjebane eller karrusel lige efter din smag.

Det koster ingenting at komme ind i parken, men skal du have turbånd, koster det 279,-. Du kan altså sagtens tage en tur i Bakkens forlystelsespark for blot at slentre end tur, det koster ingenting.

Oplev også de talentfulde Bakkesangerinder, eller tag en tur i Cirkusrevyen og få trænet lattermusklerne.  

Læs mere på Bakkens hjemmeside

Forlystelser i Danmark - Bakken


8. Tivoli Friheden


Prøv Danmarks højeste frit fald-forlystelse, Hjertekig, Cobraen der kører med 70/km/t eller Pariserhjulet. Tivoli Friheden har lidt til enhver smag, og du er sikret en god oplevelse for hele familien.

Tivoli Friheden ligger i hjertet af Århus, og er derfor en perfekt tilføjelse til din Århus-tur. Foruden forlystelser og karruseler, har du mulighed for at besøge Det Grønne Torv, som sætter fokus på en bæredygtig tivolioplevelse.

Tag desuden til Fed Fredag og oplev alt fra Poul Krebs til Christopher, D-A-D, Carpark North og mange flere. Børnene kan hygge sig med aktiviteter i børnehøjde, sammen med Pjerrot, Fru Frø og Hr. Kanin.

Læs mere på Tivoli Frihedens hjemmeside.


9. Jesperhus


Foruden at være en 8 ha. fantastisk blomsterpark, er Jesperhus en oplevelse for hele familien, pakket med forlystelser og hyggelige stunder.

Oplev bl.a. indendørs mini-zoo, Piratlandet, Papegøjeskolen, Hugoland, 4D-biograf og underholdende shows med Jungedyret Hugo og venner.

Jesperhus er helt sikkert en af de mest farverige forlystelsesparker i Danmark, med sin kæmpe blomsterpark, som indeholder blomster i alverdens farver. Gå en tur gennem parken og nyd de flotte farver og skønne dufte, og kig på tusindvis af blomster stauder, kaktusser og sukkulenter.

Blot 500 m. fra parken, ligger Jesperhus Feriecenter, som er klar til at tage imod hele familien. Her finder du desuden badeland, Zik Zaks Abeland, godnat-shows, bowling, fiskesø og meget mere.  

Læs mere på Jesperhus’ hjemmeside.  

Jesperhus


10. Sommerland Sjælland


Med både rutsjebaner, tømmerflådeekspedition til Amazonas jungle, 3D-biograf, guldgravning og gokart, er Sommerland Sjælland en sikker vinder for alle børnefamilier. Udover det, kan I tage i Den Blå Lagune, som er Sjællands største vandland. Det rummer både børnebassiner til de mindste, og vilde vandrutsjebaner til vovehalsene.

Er der brug for en pause, kan I tage Wild West-parktoget rundt gennem parken, og hvile benene, mens I finde ny inspiration til senere.

Læs mere på Sommerland Sjællands hjemmeside.