Der er mange måder at holde ferie i Danmark på. Har du brug for nogle gode idéer til, hvordan ferien skal tilbringes, så læs med her, hvor vi har samlet vores bedste bud på en god sommer under hjemlige danske himmelstrøg. Det er forskellige typer af ferier, men som alle har ét til fælles – nemlig dét at man kommer væk fra hverdagens trummerum og får nye fælles oplevelser. Begiv dig ud i Danmark på nye måder, hvad enten det er på cykel, i en campingvogn eller i et sommerhus.


1. Campingferie i Danmark


Overvejer du at tage en tur på camping i Danmark? Det forstår vi godt! Den danske natur egner sig utroligt godt til camping, hvad enten du planlægger at sove under åben himmel, i telt eller i campingvogn.

En sommerferie i Danmark behøver nemlig ikke være kedelig. Pak rygsækken eller bilen, og tag ud og udforsk den skønne danske natur.

Læs her om de bedste campingpladser i Danmark:

Lejrbål med skumfiduser


2. Spa og Wellness i Danmark


Hvad der førhen ansås som værende forbeholdt de velhavende i samfundet, er den dag i dag en fornøjelse alle har råd til. Spa og wellness er en kombination af afslapning, luksus og selvforkælelse.

Det er blevet mere og mere populært at tage på wellness og spaophold i Danmark. Danskerne har fået smag for det luksuriøse velvære, som hører med til sådan en oplevelse.

Her får du de bedste spaophold i Danmark, hvor alle er garanter for en god omgang afkobling.

 

Spa og wellness i Danmark


3. Sommerhus i Danmark


Selvom mange forbinder sommerferien med en tur til udlandet, er flere og flere danskere begyndt at vælge en sommerferie i Danmark.

Vi forstår jer godt. Hvem elsker ikke de friske danske jordbær, pølser på grillen og de lange sommernætter ved bålet. Det kan altså bare noget, som en badeferie i Italien ikke kan!

Er du blevet lun på idéen om at tage i sommerhus i Danmark, så kan du finde yderligere inspiration til Danmarks bedste sommerhusområder.

 

Ferie i Danmark - Sommerhus


4. Storbyferie i Danmark – Oplev de fire største danske byer


Selvom du finder en masse flot natur, gode campingpladser og fantastiske sommerhuse i Danmark, er en ferie i byen ikke at kimse ad.

På Sjælland kan du besøge København, hvor Nyhavn, Christianshavn, Islandsbrygge og Refshaleøen summer af liv. I Aarhus kan du tage på museumsbesøg i ARoS, et af Nordeuropas største kunstmuseer. Kører du lidt længere op, til Aalborg, kan du samtidig med byferien, nyde en dukkert i Vestre Fjordpark. Mens du i Odense kan holde ferie med selveste H.C. Andersen.

Læs her mere om 10 fantastiske danske byer at holde sommerferie i.

 

Ferie i Danmark - Nyhavn i København


5. Badeferie i Danmark – besøg et af landets badelande


Hvem siger, at man skal rejse ud af Danmark, for at tage på badeferie? Bliv i Danmark og tag i badeland i et af de danske vandlande. Kør med fuldfart ned ad vandrutsjebanerne, eller læn dig tilbage og slap af i spabadet eller saunaen, mens børnene hygger sig med badedyrene i børnebassinet.

 

Lalandia i Danmark


6. Hotel- eller kroophold i Danmark


Tag på hotel- eller kroophold i Danmark og slip for opredning, oprydning og madlavning. Kombinér evt. et hotelophold med en ferie i byen, eller tag på kroophold og nyd den danske mad, kultur og historie.

Kroen har siden middelalderen, været en del af den danske infrastruktur.

 

Gl. Humlebæk Kro i Danmark


7. Bo på Airbnb i Danmark


Det bliver mere og mere populært både at leje og udleje en lejlighed via Airbnb i Danmark. Airbnb står for ’air bed and breakfast’, og fungerer på den måde, at du kan leje en lejlighed, som en anden person bor i. Fordelene ved en Airbnb-lejlighed er ofte den gode beliggenhed, den hjemlige indretning, fordi der faktisk bor en person der til dagligt, og den rimelige pris.

Du kan finde Airbnb-lejligheder i hele Danmark. Find lejligheder her.

  • Her finder du gode råd når du booker igennem Airbnb

 

ferie i Danmark


8. Cykelferie i Danmark


Sætter du pris på en ferie i naturen, så tag på cykelferie i Danmark. Det ganske danske land byder på maleriske landskaber, overvindelige bakker og masser af cykelruter. En cykelferie er den perfekte ferie til cykelentusiasten, som ikke har brug for andet end en rygsæk og sit lappegrej.

 

Cykelferie


9. Bondegårdsferie i den danske natur


Tag på ferie på bondegården og nyd de vide horisonter, den friske luft og den skønne kontakt med bondegårdens mange dyr. Besøg en af de 40 bondegårde i Danmark, og nyd en ferie med fred og idyl i landlige omgivelser. På en bondegårdsferie er der noget for hele familien. Lær hvordan man fodrer og opdrætter dyrene, eller tag en tur på hesteryg og nyd naturen.

 

Bondegårdsferie


10. Tag på højskole i Danmark


Flere og flere danskere sætter pris på en ferie med noget indhold. På en højskoleferie kan du vælge mellem en lang række emnekurser, familiekurser, rejsekurser og seniorkurser. Varigheden af højskolekurserne kan vare fra 5 dage op til 3 uger, og indeholde emner som eksempelvis kunst, fotografi, kreativitet, idræt og musik.

 

Højskole i Danmark