Overvejer du en togferie i Tyskland til sommer? Turen til grænsen må du selv sørge for, men herefter har du altså mulighed for at holde ferie for stort set ingen penge, da Tyskland i sommermånederne sænker prisen på billetterne i den kollektive trafik betydeligt.

I juni, juli og august 2022 er det muligt for alle – også turister – at købe såkaldt ”9-Euro-Ticket” og rejse alt hvad man vil med alle lokal- og regionaltog og -busser for kun 9 euro pr. måned, hvilket svarer til blot 67,5 danske kroner.

Det er ikke muligt at benytte sin billet på de lange strækninger i fjerntog- og bus, men det er naturligvis en mulighed at købe en almindelig billet på disse ture og så bruge sin 9-Euro-Ticket til at udforske de områder, hvor man holder ferie. Hvis man meget gerne vil anvende sit månedskort på hele rejsen, kan man – hvis man har tålmodighed til det – benytte sig af bumletog på de længere strækninger, da billetten gælder hertil.

 

 

Togferie i Tyskland

Billetten kan – som nævnt tidligere – købes i juni, juli og august, og den er til anden klasse. Den er gyldig fra starten af måneden til slutningen af samme måned, og man får altså derfor mest for pengene, hvis man vælger at købe billetten i starten i en af de ovenstående måneder.

Tiltaget kommer fra den tyske regering, der ønsker, at flere tyskere og udefrakommende turister rejser rundt i landet med regional, offentlig transport.

Billetterne kan købes online på ticket.besserweiter.de og NAH.SH-Appen. Børn under 6 år rejser gratis med en voksen.