Denne artikel er skrevet i samarbejde med Store Verden.

Drømmer du om at se flodheste, næsehorn, løbende zebraer, gnuer, giraffer eller måske en løve på jagt? Så skal du tage på natsafari. Når du tager på natsafari, har du mulighed for at opleve naturen og ikke mindst dyrene på en helt ny og fascinerende måde. Derudover kan du også være heldig at se mindre dyr som fx galagoer, kamæleoner, jordsvin eller leoparder.

Natsafari er en populær måde at opleve forskellige slags dyr på og især de dyr, der først bevæger sig ud, når mørket er faldet på. En tur ud i natten vil kunne fortælle historier og skabe fantastiske minder. Der er mange vildtreservater i det sydlige og østlige Afrika, som byder på natsafari. Og hvis der ikke er et sted i nærheden af dit rejsemål, så anbefaler vi at køre efter denne oplevelse.

 

 

Matswani Safari Lodge

Når mørket begynder at falde på, tager Store Verden mod den afrikanske bush fra feriens base på Matswani Safari Lodge, hvor der er store oplevelser i vente. I sig selv er det en enorm stor oplevelse at se bushen forandre sig, når man går fra dag til nat. Og samtidig har man mulighed for at se nogle af dyrene komme frem. Når man tager på natsafari, foregår det i en åben safaribil, som er med til at skabe godt lys via en projektør.

Guiden vil på turen give forskellige informationer om de dyr, som man støder på i nattens mulm og mørke. Selvfølgelig med lavt stemmeleje så dyrene ikke forstyrres. Stilheden kan virke uhyggelig, og ud af det blå kan der komme lyde, som minder om, at bushen græder. En oplevelse som denne påvirker sanserne enormt meget. Generelt på hele turen er sanserne stimuleret – og i særdeleshed ørene og øjnene. Oplevelsen på natsafari kan være meget intens og kræve meget energi.

 

Flintstone Cave

På turen vil der være et stop ved Flintstone Cave, hvor der vil stå et buldrende bål og tage imod safaribilen. Her vil man blive mødt af et opdækket bord, og man kan forvente en middag kort efter. At kunne sidde i mørket med et glas rødvin og lækker mad er noget, alle burde prøve. Når batterierne er genopladet, går turen videre mod bushen for at oplevelse flere spændende dyr og skøn natur.

 

Natsafari

 

Gode råd på en natsafari

Når du skal på natsafari, vil vi anbefale dig at bære neutralt tøj. Derudover er det vigtigt at huske solcreme, insektafvisende produkter og varmere tøj, til når mørket falder på. Derudover vil du absolut ikke kunne undvære en kikkert og/eller kamera. Sørg for at have styr på dit kameras natindstillinger på forhånd, så du kan fange gode billeder i mørket. Det er selvfølgelig også vigtigt at respektere det miljø, du færdes i. Det betyder, at du ikke må ryge og smide skodder i bushen og sørg for aldrig at tabe noget fra safaribilen. Disse ting kan være skadelige for dyrene og miljøet omkring dem.