Østrig er et land, som folk ynder at rejse til på alle tider af året. Om vinteren er der nemlig lagt op til skiløb og afterski, mens en sommer i Østrig i højere grad byder på naturoplevelser og god mad. Østrig er et enormt alsidigt land med både smukke byer og smuk natur. Derfor er det med garanti muligt at finde en ferieform, som passer dig.  

Er du for eksempel på udkig efter kultur og storbypuls, så er Wien en oplagt destination. Vil du dog i højere grad mærke spændingen fra at rappelle ned ad en stejl klippeside, ja så er dette også en mulighed. Og kan du ikke vælge mellem de forskellige oplevelser, er dette intet problem. Der er nemlig ikke langt mellem de forskellige aktiviteter, og det betyder, at du sagtens kan nå det hele! 

Wien

Vandreferie i Østrig 


Der er få lande som Østrig, som er lige så velegnede til vandreferier. En sommer i Østrig byder nemlig på et væld af skønne vandreruter gennem dale og over bjergtoppe. På den måde har du mulighed for at komme helt tæt på naturen.  

En sommer i Østrig kan byde på lige præcis den slags vandreture, som du ønsker. Er du for eksempel på udkig efter lette vandreruter, er Wachau-dalen bestemt en oplagt destination. Her kan du blandt andet bevæge dig rundt mellem slotte, vinmarker og smukke bakker.  

Er du derimod en garvet vandrer, kan en sommer i Østrig også byde på udfordrende ture i de østrigske Alper. Her kan du nemlig stifte bekendtskab med spektakulære klipper, dybe søer og jomfruelige alpindale.  

En sommer i Østrig lægger op til et væld af forskellige naturoplevelser. Bevæger du dig rundt i bjergene, kan du nemlig opleve store temperaturforskelle i løbet af din vandretur. Dermed har du mulighed for at opleve en kolossal diversitet i flora og fauna.  

Når det gælder vandreferier i Østrig, findes der et væld af fællesrejser. På den måde har du mulighed for at få bragt din oppakning fra sted til sted og komme ud på nogle af de mere ukendte vandreruter. En sommer i Østrig er ikke en ferie, som du finder nogle andre steder. 

Sommer i Østrig

Seværdigheder i Østrig 


Østrig er et skønt land at rejse i. Da landet er forholdsvis småt, er det faktisk muligt at køre rundt til de forskellige afkroge på relativt kort tid. Dette betyder, at du kan få hele pakken, når du rejser i Østrig. Men hvad er egentlig værd at se?  

Wien: Storbyens puls og kulturelle oplevelser 

Rejser du til Østrig, er det oplagt at besøge landets hovedstad. Ikke fordi man nødvendigvis altid skal besøge de hovedstæder, som man kommer forbi, men fordi Wien er noget ganske særligt. Wien gemmer nemlig på en overflod af kulturelle oplevelser. Her får du både god mad, spændende arkitektur, tonsvis af museer og paladser, og så må vi ikke glemme, at Wien har spillet en enorm rolle i den klassiske musiks historie. 

Wachau: Vin, gastronomi og historie 

Wachau er den perfekte destination for vinelskerne. I denne sydlige del af Østrig har du nemlig mulighed for at komme helt tæt på vinhøsten og –produktionen. Donau-floden snor sig gennem landskabet i Wachau-dalen, som desuden er rig på historiske slotte og klostre. Et sandt mekka for gastronomi- og historieinteresserede! 

Salzkammergut: Søer og UNESCO 

Salzkammergut er et område lige uden for Salzbrug, hvor du finder ikke mindre end 76 søer. Her kan du få alt, hvad du trænger til inden for luksuriøse spaoplevelser og idyllisk natur. I dette område finder du desuden Hallstatt, som er på UNESCOs verdensarvsliste – et af Østrigs smukkeste steder. 

Sømmer i Østrig

Oplev naturen i Østrig 


Bruger du en sommer i Østrig, er det naturligvis relevant at begive dig ud i naturen. I Østrig finder du nemlig både bjerge, dale, floder og grotter, som skaber de perfekte betingelser for udendørs oplevelser. En sommer i Østrig kan for eksempel byde på mountainbike, paragliding eller canyoning.

Naturen i Østrig er langt fra, hvad vi har i Danmark. Derfor bliver der lagt op til nogle helt andre oplevelser, hvis du bruger din sommer i Østrig. Hvis du skal have et adrenalin-kick, er dette bestemt en mulighed i den østrigske natur. Dog kan aktiviteterne sagtens tilpasses, så hele familien kan være med.  

Østrigerne er mestre i guidede ture i naturen. På ture som disse kan du forvente, at guiderne har alt det nødvendige udstyr, som du har brug for. På den måde kan du læne dig tilbage og opleve naturen på nye måder. 

Inden du bevæger dig ned ad en flod i vild river rafting eller begynder opstigningen af et bjerge, er det en god idé at undersøge, om et vist erfaringsniveau er påkrævet. På den måde er du nemlig sikker på, at den oplevelse, som du begiver dig ud på, stemmer overens med dit niveau. Med en sommer i Østrig har du mulighed for at skabe naturoplevelser for livet.  

Sommer i Østrig