Rekordinteresse for Campingferier: Naturen trækker danskerne til

Campingpladser Slår Overnatningsrekord i 2022: Natur og Udeliv i Fokus

Campingferie-entusiasmen slår rekorder: Naturens tiltrækning samler danskerne

En bemærkelsesværdig stigning i antallet af campingferie-bookinger har fundet sted, drevet af det udendørs perspektiv. Danskerne strømmer til landets campingpladser som aldrig før, og bag denne tendens ligger en voksende kærlighed til natur og udendørsaktiviteter, der forbinder generationer.

Rekordmange Bookinger i 2022: Udendørsoplevelser som Trækplaster

I løbet af 2022 satte de danske campingpladser en rekord, der havde stået i 30 år, med over 12,7 millioner overnatninger, heraf 8,7 millioner fra danske gæster. Bookingerne vælter ind hos den landsdækkende campingforening DK-CAMP, og i en ny undersøgelse afslører tre ud af fire campingpladser, at de forventer det samme antal eller flere bookinger til campingferie i 2023 sammenlignet med foråret sidste år. Særligt er der stor efterspørgsel i juli måned.

Udendørsaktiviteter Trækker: Campingferie som Del af Naturtrenden

Årsagen til campingferiens popularitet hænger uløseligt sammen med den voksende interesse for udendørsaktiviteter, en interesse som campingpladserne i vid udstrækning faciliterer. Dette er vurderingen fra Reinhard Stelter, professor i idrætspsykologi ved Københavns Universitet.

“Danskerne prioriterer i stigende grad udendørsoplevelser og sport, især familievenlige aktiviteter som kroket, kongespil, ketcher- og boldspil, som kan samle generationer. Mange ønsker at distancere sig fra skærmen, især i ferien, og COVID-19-pandemien har gjort det mere naturligt at mødes udenfor for at dyrke en aktivitet,” forklarer Reinhard Stelter.

Historisk Høj Interesse for Udeliv: Udendørsaktiviteter i Fokus

I følge en rapport fra Hub for Innovation in Tourism fra 2022, er interessen for udendørsaktiviteter i Danmark på et historisk højt niveau blandt både danske og udenlandske turister. Denne tendens mærkes også klart på DK-CAMP’s over 200 selvstændige campingpladser.

Feriedestinationer og Forældre i Fælles Ansvar

Reinhard Stelter mener, at både forældre og feriedestinationer har et ansvar for at aktivere børnene i ferien.

“Det har en enorm indflydelse på danskerne, om en campingplads for eksempel har faciliteter, der opfordrer til leg og aktivitet. Dette gør det lettere for forældre at få børn og unge væk fra skærmen,” udtaler professoren.

Fokus på Faciliteter: En Fleksibel Bookingportal

For at give gæsterne en nem oversigt har DK-CAMP’s bookingportal omhyggeligt kategoriseret de over 200 campingpladser efter beliggenhed, faciliteter og aktivitetsmuligheder på og udenfor pladserne.

“Danskerne søger efter aspekter som cykel- og vandreruter i nærheden samt kort afstand til vandet. Dette betyder meget for familier med børn, der ønsker at engagere sig i aktiviteter som hoppepuder og pools,” siger Steen Pedersen, bestyrelsesformand hos DK-CAMP. Han tilføjer også, “Aktivitetsniveauet udendørs på de danske campingpladser steg markant under corona-pandemien, og mange har vedligeholdt den nyfundne interesse. Antallet af vandrere på en af trækstierne ved Gudenåen, som grænser op til en af DK-CAMP’s pladser, er for eksempel steget fra omkring fem om ugen til op mod 100 om dagen. Der er også en øget tilstrømning af unge gæster,” påpeger han.

Faciliteter Samler Nationaliteter: Mødested på Tværs af Kulturer

Danske campingpladser tiltrækker besøgende fra hele verden, især fra Tyskland, som ifølge Danmarks Statistik stod for 65 procent af de udenlandske campingovernatninger i 2022. Holland tegnede sig for 12 procent, og Norge for 8 procent. Ifølge DK-CAMP’s rundspørge forventer næsten en tredjedel af campingpladserne flere tyske og hollandske gæster i år, mens fire procent ser flere besøg fra Norge i horisonten.

Kulturelt Samvær gennem Faciliteter: Delte Oplevelser på Tværs af Nationaliteter

“Campingpladsens faciliteter, der inkluderer leg og fysisk aktivitet, indbyder til samvær på tværs af nationaliteter. De besøgende finder et fælles grundlag på trods af sprog- og kulturforskelle,” siger Reinhard Stelter.

International Diversitet på Campingpladserne: Natur og Aktiviteter som Fællesnævner

“Nymindegab Familie Camping har omkring 50 procent udenlandske gæster, og især børnene etablerer hurtige forbindelser med danske børn gennem fælles aktiviteter, selvom de ikke deler det samme sprog. Udlændingene værdsætter naturen, kysterne og vandet, hvor de nyder at være aktive,” uddyber Jari Christensen.

Rejsetilbud

Eiffeltårnet på en rejse til Paris
Grønland rundrejse
Bandholm Badehotel

I samme kategori

Foto: Lego
Instagram Aarhus
billund
udlandet

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)