Singapore


Ikke mange andre steder i verden kan bryste sig af både at være en by, en ø og et land – men det er alt sammen, hvad Singapore er!

Singapore er en østat, der ligger ved sydspidsen af Malayahalvøen. Republikken består af hovedøen og 54 småøer, hvoraf halvdelen er beboede.

Singapore har godt 4 millioner indbyggere og er et utroligt mix af kulturer. Befolkningen består af ca. 76 % kinesere, 15 % malayer og 6 % indere. Derudover bor der omkring 1 million vesterlændinge i Singapore.

Asiens smukkeste storby


Førstehåndsindtrykket er godt og meget anderledes ift. hvordan du ellers oplever asiatiske storbyer. Singapore er nemlig berygtet for at være utrolig ren. Den meget højteknologiske fremtræden med skyhøje glasbeklædte bygninger får sammen med de pletfri gader, byen til at se nærmest helt fremtidsagtig ud.

Men under den fine glatte finansoverflade gemmer byen på gamle indiske, malaysiske og kinesiske traditioner fra storslåede hinduistiske festivaler til feng shui.

Det strømlinede look kommer dog ikke af sig selv, og Singapore kaldes ofte for et ”bødeland”. Det er bl.a. forbudt at smide skrald på gaden, at undlade at skylle ud efter toiletbesøg – og graffiti straffes med stoffeslag.

Seværdigheder i Singapore

  • Bådbus – Ducktours


Prøv også en sightseeingtur med Ducktours, der er noget så usædvanligt som en bådbus, der både kan køre på land og sejle i vandet. Den tager dig med på en 1-2 timers lang tur både til vands og til lands.

 Bådbus - Ducktours
  • Singapore Zoo


1 times kørsel fra centrum ligger Singapore Zoo, som sammen med verdens største akvarium S.E.A. Akvarium næsten er et must på din ferie. I Zoo får man en følelse af at være på ekspedition i junglen. Man får set dyrene i deres rigtige omgivelser. S.E.A. Akvarium har ca. 800 arter, så der er rigeligt at se, hvis du vælger at tilbringe en dag i dyrerigets tegn.

 Singapore Zoo
  • Pariserhjul og Løven i Singapore


Snyd heller ikke dig selv for en tur i verdens største pariserhjul, det 165 meter høje Singapore Flyer og læg også vejen forbi én af Singapores symboler, nemlig ”Løven” ved Fullerton Hotel, hvor der er en imponerende udsigt.

 Pariserhjul i Singapore
  • Marina Bay Hotel


Andre måder, hvorpå du kan se Singapore fra oven, er ved at tage en tur op i  5-stjernede Marina Bay Sands Hotel. Her kan du købe en billet til toppen af hotellet, der giver dig et mindeværdigt blik ud over Singapore centrum og Marina Bay, hvor du kan se de enorme fragtskibe ligge side om side.

 Marina Bay Hotel
  • Gardens By The Bay


Der er ikke meget natur tilbage på hovedøen, men på havnen finder du det store parkområde Gardens By The Bay. Her er drivhuse og kunstige træer, der er op til 50 meter høje og har gangbroer imellem sig.

 Gardens By The Bay Singapore

Sentosa Island


Vil du have sol og strand så tag til Sentosa Island, kun 10-15 minutters kørsel fra centrum. Her finder du alt, hvad hjertet begærer af strandaktiviteter. Få en cocktail på stranden, svøm med delfiner, spil beachvolley eller gå sågar i Sentosas biograf ”4D Magix see” eller til musicals, fx ”Songs of the sea”.

 Sentosa Island
  • Jurong fuglepark


Besøg også Jurong fuglepark, der er et gigantisk område med alverdens fuglearter, lige fra farverige papegøjer til pelikaner og flamingoer samt et 30 meter højt vandfald.

 Jurong fuglepark
  • Kælkebakke i Singapore


Skal du køles ned så tag til Snow City, der lokker med en 60 meter høj kælkebakke.

 Kælkebakke i Singapore

Shopping i Singapore


Shopping i Singapore er lig med Orchard Road. Området er byens hjerte og centrum. Her vælter du dig i designmærker og hundredvis af shoppingcentre – nogle endda under jorden! Et tjekket sted med masser af liv, smarte biler og byboere der er med på den nyeste mode. Besøg også China Town, Arab Street og Little India for endnu flere spændende og anderledes shoppingoplevelser eller North Bridge Road, hvis du er på udkig efter elektronik.

Shopping i Singapore


Op mod 9 millioner årlige turister kan ikke tage fejl: Singapore byder på solgaranti, strømlinet skyskraber-look, historiske kvarterer og fede ferieoplevelser.

Læs om de bedste gastronomiske oplevelser i Asien

Rejsetilbud

Blomster i Japan
Japan i blomst
Se rejsetilbud
Bandholm Badehotel
Bandholm Badehotel
Se rejsetilbud
Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud

Seneste artikler

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)