Opdag romantiske Tokyo: Mere end bare neonlys og sushi

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Tokyo er meget mere end blot neonlys og verdensklasse sushi. Byen er kulissen for en af filmhistoriens mest episke kærlighedsfortællinger, nemlig “Lost in Translation”. Filmen er en succes, ikke mindst på grund af alt det, den undlader at gøre. Den er ikke en klassisk romance, men snarere historien om to ensomme sjæle: en aldrende filmstjerne spillet af Bill Murray, fastlåst i et ægteskab, der mest handler om farverne på gulvtæppet, og den unge og uskyldige Scarlett Johansson, der er gift med en berømt fotograf, der altid arbejder og passer bedre ind i kendis-universet end hun gør.

De to finder en slags sjæleven i hinanden og kommunikerer i et tavst sprog i en storby langt væk fra deres hjem, hvor de begge føler sig ensomme og fremmede. Selvom dette ikke er en filmanalyse, var netop denne filmsucces en heldig gevinst for Tokyo. Pludselig blev den japanske hovedstad kendt som Asiens mest romantiske by, og turister strømmede til for at opleve en smule af det samme som filmens hovedpersoner.

 

 

Hvis du vil tage samme romantiske rejse, er det heldigvis ikke svært. Fra Billund Lufthavn kan du flyve til Tokyo med KLM via Amsterdam for kun 4.732 kr. for en returbillet på under 16 timer.

Lad os nu tage dig med på en guide til seks garanteret romantiske steder i Tokyo, med eller uden Bill Murray.

 

Kejserpaladset – Historisk romantik i Tokyos hjerte

Kejserpaladset i Romantiske Tokyo
Parken ved det gamle kejserpalads er et poulært spot for en romantisk gåtur i weekenden. Foto: Thanachai Gultangvattana

 

Besøg Kejserpaladset i weekenden, helst tidligt på dagen. Parken med damme, smukt anlagte haver og majestætiske fugle som traner og svaner, samt de imponerende kejserbygninger, skaber den perfekte ramme for en romantisk gåtur hånd i hånd.

Forvent dog ikke at have parken for dig selv, da mange andre par også nyder romantiske gåture her. Men det skaber bare en hyggelig og omfavnende stemning at være en del af et fællesskab.

 

Inokashira Parken – En romantisk oase af forårets blomsterpragt

Inokashira Parken
Foto: Jaturun Phuengphuttharak

 

Besøg Inokashire Park, ikke kun for parkens skyld. Tokyo har mange grønne oaser og parker, men Inokashire har noget helt særligt at tilbyde. Især når kirsebærtræerne blomstrer.

Kirsebærtræerne har en helt speciel betydning i den japanske kultur, og når de blomstrer, er det en enestående oplevelse. Blomstringen varer typisk kort, normalt i april eller maj, men de lyserøde blomster giver parken en fantastisk rosa nuance.

 

 

Midt i parken finder du en stor sø, hvor I kan leje en robåd og sejle rundt. Omgivelserne er så betagende, at I nemt vil tilgive hinanden for eventuelle årer i vandet.

Hvis en af jer ender med at falde i vandet, vil det bare blive et sjovt minde at dele mange år senere – uden bebrejdelse, selvfølgelig. I kan endda leje en båd formet som en svane, hvilket måske mere ligner en scene fra en komedie end romantik.

 

Bryllupshaven Happo-en – Et sted for romantiske drømme

Bryllupshaven Happo-en
Foto: Tapsiful Photo

 

Her kan du virkelig imponere din partner med din romantiske side. Happo-en er ikke bare en vidunderlig have anlagt i traditionel japansk stil.

Det er også Tokyos foretrukne bryllupshave, hvor nygifte par får taget billeder af deres store dag. Hvis det ikke skriger romantik, ved vi ikke, hvad der gør det.

Men der er en hage ved det hele – haven er normalt ikke åben for offentligheden, den er reserveret til bryllupsgæster. Så medmindre du har planer om et særligt arrangement, kræver det en smule snilde at komme ind.

Dog er der en elegant café ved siden af bryllupshaven, og hvis du køber en kop kaffe eller te sammen med en lille frokost, kan I få lov til at nyde udsigten over Happo-en.

 

”Kyoto” i Tokyo – Asakusa-kvarteret og dets nystiske romantik

Asakusa i romantiske Tokyo
Foto: Pierre Jean Durieu

 

Kyoto betragtes som Japans mest romantiske storby, men hvis din storbyferie går til Tokyo, så fortvivl ikke. Tokyo har et kvarter, der om natten minder om Kyoto med sin romantiske atmosfære.

Besøg Asakusa-kvarteret og gå langs gaden Denboin-dori og dens sidegader. Her vil I opleve en fraværende støj fra biler og trafik, men til gengæld er der varme lys fra lanterner og lyden af latter og kærestepar, der søger efter et intimt spisested.

Det er så tæt på Kyoto-romantik, som man kan komme i Tokyo!

 

 

Ghibli-museet – En romantisk verden af tegnefilm og fantasi

En tur på et museum kan også være romantisk, især hvis det ikke er et teknisk eller moderne kunstmuseum, men det charmerende Ghibli-museum.

Tag toget til Mitaka-stationen og gå en kort tur til dette museum, der hylder de verdensberømte tegnefilm og manga-universet fra Studio Ghibli.

De medrivende tegnefilm med kærlighed som et gennemgående tema vil give jer rigeligt at tale om senere over sushi eller ramen. Det anbefales at besøge museet på en hverdag og bestille billetter i forvejen.

 

En jazzet affære – Genoplev ”Lost in Translation” på Park Hyatt Tokyo

Romantiske Tokyo
Foto: Derek Yamashita

 

Slut dagen af med at holde i hånd, præcis hvor den begyndte – nemlig på hotel Park Hyatt. Hotellet, og især hotelbaren New York Grill med jazzorkesteret, spiller en central rolle i ‘Lost in Translation’.

Den samme stemning og atmosfære opretholdes stadig i dag. Et kopi af filmens jazzband spiller, og belysningen er dæmpet, mens I kan nyde udsigten over Tokyo fra en imponerende højde.

Tokyo er mere end bare en metropol med neonlys og gastronomiske oplevelser. Det er en by, der er dybt forankret i historie og traditioner og samtidig omfavner moderniteten. De romantiske oplevelser i Tokyo er mangfoldige, og uanset om I er fans af filmen “Lost in Translation” eller ej, vil I finde en unik romantik i denne enestående by.

Rejsetilbud

Ophold på Skjalm Hvide Kro
Mount Blanc
Luksusrejse til USA

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)