Magiske togrejser: Oplev verden gennem togvinduet

Togrejser byder på et helt nyt perspektiv på en destination, uanset om det er gennem landskabet, der ruller forbi udenfor, eller i samværet med medrejsende i togets kupé. Der er noget magisk over togrejser, der kan være en ægte oplevelse og give et dybt indblik i et lands hjerte. Bogen “Fantastiske togrejser” samler nogle af verdens bedste togture, og her er 8 togruter, der virkelig er første klasse.

 

1. Genforeningsekspressen, Vietnam

Start – Ho Chi Minh City; Slut Hanoi; Afgange dagligt; Distance – 1726 km; Varighed – to dage

Genforeningsekspressen, også kendt som Nord-Syd Jernbanen, kører over tusind kilometer fra Ho Chi Minh City i syd til Hanoi i nord. Denne togrejse er en af Sydøstasiens mest elskede og episke togrejser. Undervejs oplever man landets atmosfære, kultur og landskaber på nærmeste hold, og det er en fantastisk måde at udforske Vietnam på.

 

2. California Zephyr, USA

Rocky Mountains

Start – Chicago; Slut – San Francisco; Afgange dagligt; Distance – 3924 km; Varighed – 52 timer og 40 minutter

For dem, der ønsker at opleve den skønne natur på det nordamerikanske kontinent, er der intet, der kan sammenlignes med Amtraks California Zephyr-togrejse. Denne klassiske tredages tur strækker sig næsten 4000 km gennem prærier, ørkener, Rocky Mountains og Sierra Nevada-bjergene. Det er en uforglemmelig oplevelse!

 

 

3. Perurails Titicaca sø togtur, Peru

Start – Puno; Slut – Cuzco; Afgange tre gange om ugen; Distance – 388 km; Varighed – 10 timer

Perurails togtur fra Puno til Cuzco snor sig gennem Altiplano-området, fra bredden af Søen Titicaca til hjertet af Inka-hovedstaden. Rejsen byder på spektakulære udsigter over Andesbjergenes sneklædte tinder og frodige dale, og passagererne kan nyde landskabet fra en åben observatorievogn.

 

4. Bĕijīng til Lhasa Express, Kina

Beijing togrejser

 

Start – Bĕijīng; Slut – Lhasa; Afgange dagligt; Distance – 3750 km; Varighed – 40 timer

Bĕijīng til Lhasa Express-togrejsen forbinder Bĕijīngs futuristiske arkitektur og kejserlige vidundere med Lhasas drømmende klostre og paladser. Turen tager passagererne fra den neonoplyste storby til et fjerntliggende land, hvor magentafarvede munke hersker, og luften er fyldt med duften af røgelse og smørlys. Rejsen går gennem det tibetanske plateau med udsigt til græssende jakokser, farverige bønneflag og sneklædte bjerge.

 

5. Caledonian Sleeper, Storbritannien

Start – London (Euston); Slut – Fort William; Afgange dagligt; Distance – 819 km; Varighed – 13 timer og 30 minutter

Caledonian Sleeper-turen tager passagererne fra Londons travle gader til de imponerende skotske højlande. Denne romantiske togrejse inkluderer alt fra banter i spisevognen og enkeltmalt-whisky inden sengetid til udsigten til de majestætiske granitbjerge ved daggry. Selvom turen måske virker kort i forhold til andre lange togrejser, er Caledonian Sleeper helt sikkert Storbritanniens bedste togrejse.

 

 

6. Bergensbanen, Norge

Bergen Norge

Start – Oslo; Slut – Bergen; Afgange fire gange om dagen; Distance – 496 km; Varighed – 6 timer og 30 minutter

Bergensbanen er en af Europas mest spektakulære togrejser. På kun lidt over seks timer og 490 km krydser den norske naturperler som kløfter, floder, bjerge og islandskaber. Rejsen tager passagererne med på en rejse gennem Norges naturskønhed og giver en fantastisk oplevelse af landets forskelligartede landskaber.

 

7. TranzAlpine, New Zealand

Start – Christchurch; Slut – Greymouth; Afgange dagligt; Distance – 223 km; Varighed – 4 timer og 30 minutter

TranzAlpine-turen i New Zealand er kendt som en af verdens bedste og mest naturskønne togrejser på én dag. På under fem timer kører toget gennem forskellige klimaområder på Sydøen af New Zealand. Rejsen begynder i Christchurch og går igennem Canterbury-sletten, inden den stiger op i de snedækkede bjerge i Southern Alps og derefter ned gennem regnskove og søer på Sydøstkysten.

 

8. Tazara Railway, Tanzania og Zambia

Tanzania togrejser

Start – Dar es Salaam; Slut – Kapiri Mposhi; Afgange to gange om ugen; Distance – 1860 km; Varighed – 46 timer

På det afrikanske kontinent, hvor langsomt tempo er obligatorisk, er det ikke overraskende, at den 46-timers rejse langs den 1860 km lange rute fra Tanzanias havneby til New Kapiri Mposhi i Zambia ofte tager længere tid. Dog er der få tog i verden, som giver passagererne en chance for at spotte vilde dyr direkte fra deres sæde, og Tazara Railway er en af dem.

For mange er det største højdepunkt hverken landskabet eller dyrelivet, men derimod muligheden for at tilbringe to dage med at betragte hverdagslivet udenfor toget og nyde larmen og kaos, når toget gør holdt, planlagt eller uventet.

 

 

Disse otte togrejser tilbyder en enestående måde at udforske forskellige destinationer på og opleve den skønhed, kultur og eventyr, som kun togrejser kan give. Uanset om det er gennem ørkenlandskaber, bjerge, søer eller snedækkede sletter, vil togrejserne bringe dig tættere på landenes sjæl og lade dig indsnuse de forskellige duftende atmosfærer, der venter på at blive opdaget.

Rejsetilbud

Curacao
Rejsetilbud Island
960_Spanien_Andalusien_Guadix

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)