Er du på udkig efter billige flybilletter, så er søgetjeneste Momondo et godt sted at starte. På Momondo kan du nemt få et overblik over hvad de forskellige flyselskaber, og rejsebureauer sælger sine flybilletter til.

Selvom at Momondo har gjort det langt mere overskueligt at finde billige flyrejser, så er der stadig en masse du skal tage højde for, for at spare flest muligt penge på dine flybilletter. Vi har lavet en Top 6 over hvordan du sparer fleste penge på dine flybilletter på Momondo.

1. Bestil flybilletter i god tid


Det er altid en god idé at få bestilt sine flybilletter i god tid. Det er meget sjældent at flybilletter bliver sat ned, desto tættere du kommer på afgangstidspunkt. Rigtig mange flyselskaber har en algoritme, som gør at dem som bestiller i god får flybilletterne billigst, og dem som bestiller i sidste øjeblik (og nok ikke har andre alternativer), får lov at betale mest for flyrejsen.

Når det så er sagt, så kan man risikere at det flyselskab man har booket igennem, efterfølgende har en kampagne. Eksempelvis SAS kører flere gange om året en kampagne, hvor de sætter 1.000.000 flybilletter ned. Hvis du skal flyve med SAS, kan det også tit betale sig, at bestille om torsdagen, hvor de ofte sætter prisen ned på flere af deres ruter.

Men i 9 ud af 10 tilfælde, vil dine flybilletter kun blive dyrere desto længere du venter. Så derfor altid bestil i så god tid som muligt, for at opnå de største besparelse.

2. Søg flybilletter i en Privat browser


Det er set før at en flybillet kan stige, hvis den samme bruger kigger på en bestemt flybillet flere gange i træk.

Derfor anbefaler vi altid at søge dine flybilletter på Momondo og andre søgetjenester i det som kaldes ‘privat browser’ på safari eller inkognitovindue i Chrome.

Dette gælder i høj grad også når du skal søge efter et hotel til rejsen.

3. Vær fleksibel med dine destinationer på Momondo


Vil du bare gerne ud og opleve verden eller have et afbræk fra den travle hverdag, så lad vær med at beslut dig for en bestemt destination på forhånd. Har du sat dig fast på at det skal være en bestemt weekend, hvor I skal på romantisk storbyferie, så tjek priserne for flere storbyer i samme periode.

Der kan tit være store begivenheder i storbyerne, som gør at priserne ryger i vejret. Går I eksempelvis ikke op i at løbe, så er det dumt at betale overpris for at komme til Berlin, fordi der bliver afholdt Berlin Marathon, i den periode du ønsker at komme afsted.

Hvis kriteriet istedet blot er sol og strand i Spanien, kan man også undersøge om det eksempelvis er billigst at rejse til; Mallorca, Malaga eller Barcelona i den ønskede periode.

Det er generelt en god idé at have flere rejsemål med i overvejelserne, for at få de billigste flybilletter.

Momondo har en smart funktion, hvor du visuelt på et kort kan se hvad det koster, at komme til flere destinationer i den samme periode. Du finder Momondo’s kortsøgningtjeneste her.

Momondo

4. Vær fleksibel med dine afrejsetidspunkter


Der er tit penge at spare hvis du kan rykke dine rejsetidspunkter en dag eller to. Hvis man kigger på statistikken, så viser den at det er billigst at rejse om tirsdagen. De dyreste rejsedage er fredag og søndag – så prøv at undgå disse to dage.

Tidspunktet på dagen har også ofte noget at sige. Er du villig til at rejse eksempelvis sen aften, så er disse afrejsetidspunkter oftest også lidt billigere end de tidligere.

5. Søg både enkelt- og returbilletter på Momondo


Det nemmeste når man skal finde en rejse på Momondo, er at søge efter billetter tur/retur i samme søgning. Det kan dog nogen gange godt betale sig, også at søge på enkeltbilletter begge veje istedet.

Hvis det er to forskellige flyselskaber som flyver tur/retur, kan det oftest være billigere at bestille flybilletterne direkte ved flyselskaberne. Hvis det er tur/retur billetter med to forskellige flyselskaber er det oftest et bureau der tilbyder dem – og de skal selvfølgelig også tjene lidt på deres tjeneste.

6. Tjek hvad der er inkluderet i prisen på Momondo


Det er vigtigt at sammeligne æbler med æbler. Der er kæmpe forskel på hvad der er inkluderet i de flypriser, som du finder på Momondo. Hos Ryanair, er der eksempelvis aldrig inkluderet håndbage (andet end en lille håndtaske eller rygsæk). Hos Ryanair skal man også betale ekstra for at få sæder ved siden af hinanden i flyet.

Skal du rejse langt, kan det også være interessant at kigge på om der er mad og drikke inkluderet. Det finder du som regel altid inkluderet ved eksemplevis Thai airways, men dette er aldrig inkluderet på Norwegians langdistanceruter.

Derfor er det altid en god idé at undersøge hvad de forskellige flyselskaber har inkluderet, istedet for bare at vælge den øverste flyrejse på Momondo.


Læs også:

Billige flybilletter med Momondo