En fortryllende afslutning på året i Kyffhäuser i det sydlige Harzen

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Harzer Tourismusverband

 

Kyffhäuser-området i det sydlige Harzen strækker sig fra bjergryggen i Oberharz over et blidt bakkelandskab til Goldene Aue. Byer med bindingsværkshuse, borge og slotte, underjordiske miner, et omfattende netværk af cykel- og vandrestier. Regionen byder på alt, hvad du behøver, for en uforglemmelig ferie. Især om efteråret og vinteren har de mange tilbud en særlig fortryllende magi.

 

Magisk efterår

Kyffhäuser
Foto: Christian Schelauske

 

Det er en mystisk tid i det sydlige Harzen, når bladene skifter farve og tågebanker samler sig. Især udendørsentusiaster får noget for pengene på denne tid af året.

Takket være det veludviklede netværk af stier er der mange ture med forskellige sværhedsgrader, der venter på at blive opdaget af vandrere – såsom de tre fremragende kvalitetsvandrestier i Kyffhäuser- området i det sydlige Harzen.
Karstvandrestien er mere end 200 km lang og fører fra Pölsfeld ved Sangerhausen til Bad Grund gennem alle tre forbundsstater i Harzen.

 

 

Mens Kyffhäuserweg fører som en rundtur gennem bjergene af samme navn, følger den 42 km lange Südharzer Dampfloksti skinnerne fra Harzer Schmalspurbahnen (HSB) fra Sophienhof til Nordhausen langs adskillige stemplingssteder for entusiastiske Harzen-vandrere. Hvis du ikke ønsker at gå hele ruten, kan du også tage en del af ruten komfortabelt med tog.

Godt udstyret med robuste vandresko og vejrbestandigt tøj kan du lige nu nyde den magiske atmosfære i skovene, engene og bjergene. Det er oprindelsen til talrige legender og fabelagtige historier.

Er du til mountainbike eller racercykel? Så er der også forskellige cykelruter gennem landskabet i det sydlige Harzen. Kombinationen af stejlere ture, som bliver mere bakkede i retning mod Harzen, og lange stier i det flade terræn i Goldene Aue mellem Nordhausen og Sangerhausen, gør, at der er cykelture for ethvert motionsniveau.

 

Fortryllende juletid

Harzen
Foto: Stadtinformation Nordhausen

 

Når den første sne lægger sig over det blide bakkelandskab, og duften af gløgg spreder sig gennem de snoede gader. Så begynder den nok mest stemningsfulde sæson i det sydlige Harzen.
Nyd stilheden ved vandreture om vinteren gennem det unikke gipskarstlandskab. Og ring derefter julen ind med et besøg på det stemningsfulde julemarked.

 

Oplevelser ved Nordhausen

Nordhausens julemarked finder sted på markedspladsen mellem de oplyste rådhuse og byder på et musikalsk program med julesange spillet af tårnblæsere. Den gamle bydel i Nordhausen lokker med små gader, historiske bindingsværkshuse og hyggelige butikker. Når du besøger kornbyen, bør ægte Nordhäuser traditionelt destilleri ikke mangle. Fra 02.12.22 – 08.01.23 kan du opleve en spændende rejse gennem korndestilleringens mere end 500-årige historie i Nordhausen. Udover adventsudstillingen venter udsøgte brændevine på at blive smagt. Perfekt til at give varme i kroppen efter en kold vandretur i vinteren.

Ikke langt fra Nordhausen knejser Ebersburgs borgruin over landsbyen Herrmannsacker. Et umiskendeligt tegn på, at året er ved at rinde ud, er den opsatte postkasse til ønskesedler. Hvis du smider en ønskeseddel i postkassen, kan du håbe på, at den går i opfyldelse. Til den lille jul på slottet tømmes postkassen af hårdtarbejdende nisser. Med punch og kager er dette en fantastisk mulighed, især for familier, til at lade sig smitte af den magiske julestemning.

De mange søde delikatesser fra Goethe Chocolaterie og Schaumanufaktur i Oldisleben ved Bad Frankenhausen giver også ekstra særlige øjeblikke af nydelse. Her laves lækre kreationer i hånden af nøje udvalgte råvarer. Uanset om det er praliner, chokolade, syltetøj eller baumkuchen. Så vil der være noget for enhver smag. I juletiden genskabes talrige detaljer af et udvalgt eventyr i chokolade i en årlig eventyrudstilling. Dette års tema er „Den søde frøkonge“.
Vil du nyde din kaffe eller te med et stykke hjemmebagt kage en søndag i advent i en hyggelig atmosfære, er du i gode hænder i de landlige kaffebarer i Limlingerode.

Er du i humør til et fortryllende landskab, en bred vifte af tilbud og kulinariske specialiteter? Så kan du finde mere information om ferie i Kyffhäuser i det sydlige Harzen på dk.harzinfo.de.

Rejsetilbud

kirgisistan
Kirgisistans bjerge og nomader
Se rejsetilbud
Rundrejse i Grønland
8 dages rundrejse i Grønland
Se rejsetilbud
Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud

I samme kategori

Israel
palma-3226352_640
TikTok hoteller
vinter i harzen

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)