Opdag Mozarts fødeby: Masser af kulturoplevelser i Salzburg

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Østrig er et land fyldt med kulturoplevelser, og den skønne by i nord, Salzburg, er ingen undtagelse.

Salzburg er verdensberømt som Mozarts fødested, som scene for Salzburg-festivalen og som optagelsessted for “The Sound of Music”. Og selvfølgelig som Mozartkuglens hjemstavn. Derfor er Salzburg den perfekte sommerdestination for dig, der er til spændende og overraskende kulturoplevelser. Byen har en perfekt harmoni mellem natur og arkitektur, kunst og kultur, tradition og modernitet, som er indlejret i det storslåede panorama af de omkringliggende bjerge og søer.

I byen kan du blandt andet få et dybdegående indblik i Mozarts liv, du kan opleve historiske slotte og kirker, og så er der selvfølgelig også mange forskellige spændende museer at besøge.

Hvert år afholdes der en lang række begivenheder i byen, hvor dit kendskab til Salzburg bliver endnu bedre. Det gælder blandt andet Salzburg Festival, Salzburg Sommerszene og mange andre. Du kan læse mere om alle begivenhederne her.

 

Spændende museer i Salzburg

salzburg kulturoplevelser
Foto: Tourismus Salzburg

En kulturrig by som Salzburg byder selvfølgelig på en masse spændende museer. Derfor er der uden tvivl også noget for enhver smag! Museerne er ikke kun et besøg værd på regnvejrsdage. De tager dig med på en fascinerende rejse ind i verdener af natur, teknologi og kunst. Hvis du har et Salzburg-kort er alle museer gratis at besøge.

Gå ikke glip af Mozarts fødested, som er et af de mest besøgte museer i Østrig, og selvfølgelig også hans senere majestætiske bolig med tilnavnet “Dance Master’s House”, som er en rummelig otteværelsers lejlighed. Besøg også DomQuatier Salzburg, der er et unikt kulturelt højdepunkt i hjertet af Salzburg. Her kan du udforske statsværelserne i Salzburg Residenz, det sekulære centrum for prins-ærkebiskopperne, og beundre Residenz Gallery. Nyd også udsigtenen over Salzburg fra Cathedral Arches Terrace og oplev særudstillingerne i North Oratory.

Du kan også beundre århundrede gamle kunstskatte på Domkirkemuseet såvel som de gamle klosterskatte i Museum St. Peter. Glem heller ikke Salzburg Museum, som ligger i det storslåede restaurerede Neue Residenz. Museet har vundet adskillige priser, fordi det har sin egen unikke karakter. Udover æstetiske præsentationer og værdifulde kunstgenstande inviterer en række multimedieinstallationer også besøgende til at undre sig og lære nyt.

 

 

Skønne slotte i Salzburg

Tourismus Salzburg
Foto: Tourismus Salzburg: Günther Breitegger

Når du kigger udover den vidunderlige by, er det næsten som at bladre i en bog fyldt med eventyr. Bortset fra den majestætiske fæstning højt over den gamle by, inviterer utallige paladser dig til at drømme dig væk, mens du nyder en magisk spadseretur gennem deres område. Du får historie i overflod og et strejf af romantik inden for de gamle mure.

Besøg slottet Hellbrunn og bliv fortryllet af dets fantastiske fontæner, som har betaget besøgende i mere end 400 år. Slottet har været sommerresidens for Salzburgs prins-ærkebiskopper siden 1600-tallet, og det blev bygget på rekordtid. Paladset er et af de mest storslåede senrenæssanceslotte nord for Alperne. Oplev også Hohensalzburg-fæstningen, som troner højt over tagene i det barokke historiske område i byen. Dette vartegn i Salzburg er det størst bevarede slot i Centraleuropa og tilbyder en 360-graders udsigt over byen og dens omgivelser.

 

 

Must for kultur i Salzburg: Salzburg Katedral

Salzburg har mange kirker, men katedralen er byens vigtigste hellige bygning. Med sin mægtige kuppel og to tårne efterlader den sit eget karakteristiske og imponerende præg på byen og dens udsigt. Hvis du tager et nærmere kig på katedralen, afsløres der mange overraskende og spændende detaljer.

I katedralen er der masser af opleve: Døbefonten, hvor Mozart blev døbt, krypten, kunstinstallationen “Vanitas” samt kisten med relikvier af de hellige Rupert og Vergil. Derudover er mange hemmeligheder forbundet med de syv klokker samt de tre indgangsdøre, der står for Tro, Håb og Kærlighed. Kigger man nærmere, finder man endda 370 år gammel graffiti ridset ind i marmorportalen.

Katedralen har plads til 900 besøgende, hvilket siger noget om dens imponerende størrelse i centrum af Salzburg og byens kulturoplevelser.

Rejsetilbud

Langhoff & Juul
hafjelltunet
Nordlys i Tromsø

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)