Oplev Østrig: Vandreruter i Obertauern

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Østrig har altid været et yndet rejsemål. Især på grund af det smukke bjerglandskab, de krystalklare søer og ikke mindst de mange fantastiske vandreruter.

Men hvor i det smukke, frodige land skal man tage på vandreferie?

Obertauern er den oplagte destination til en skøn vandreferie. Med sine mellem 1740 og 2526 meter over havets overflade midt i Hohe Tauern-bjergene omkring Radstädter Tauern-passet er det svært at finde en bedre destination og skønnere vandreruter.

Placeret så langt oppe i højden vil alle typer af vandregæster finde glæde i de fantastiske udsigter og vandreruter i Obertauern. Byen ligger i Salzburgerland 90 kilometer syd for byen Salzburg. 8 km mod nord ligger landsbyen Untertauern i 1009 meters højde. På sydsiden af passet ligger Tweng på 1233 meter i Salzburgs Lungau-region.

Om sommeren byder Obertauern og omegn på ideelle betingelser for familieferie med mere end 280 kilometer vandrestier, mange udendørs aktiviteter og naturoplevelser som for eksempel 11 bjergsøer. Om vinteren anses Obertauern for at være en af de mest snesikre destinationer i hele Alpeområdet.

 

 

Obertauern byder på vandreruter, hvor alle kan være med

Obertauern
Foto: © Tourismusverband Obertauern

 

I Obertauern er der mere end 280 km vandrestier og 20 ruter af forskellig længde og sværhedsgrad. Kort og information over ruterne kan downloades fra obertauern.com.

Vandring i Obertauern lader dig se verden fra nye perspektiver og tager dig væk fra dine vante rammer.

Der findes både rolige ture uden meget udfordring, som alle kan være med på, og ruter op til smukke bjergtoppe med fantastiske udsigter, der egner sig til mere øvede vandrere. Du kan læse mere om de forskellige vandreruter herunder, hvor du med garanti finder en rute i Obertauern, der falder i din smag.

 

Den børnevenlige: 3 bjergsøer-ruten

Den børnevenlige vandrerute går igennem området med tre bjergsøer. Den eventyrlige vandrerute starter ved bjergliften Gründwaldkopf på bjergstationen. Her venter de tre bjergsøer Grünwaldsee, Krummschnabelsee og Hochsee, som ligger tæt på hinanden. Det er her børn har mulighed for at opdage en verden af eventyr sammen med regionens maskot, Bobby, gennem otte spændende temastationer i oplevelsesparken. Hvis du vil gøre det lettere for dig selv, kan du bare gå en tur rundt om Grünwaldsee og stoppe og købe en snack på Hochalm.

3 bjergsøer-ruten er 2,6 kilometer lang og tager cirka en time med plads til leg.

 

Let og kort: Genserhalt-rundturen

Tæt på landsbyen Tweng finder du den korte rundtur, Genserhalt. Den er ideel til en gåtur med børn. Gennem sportspladsen og de landlige enge i dalen fører stien jer sydpå og ind i skoven. Ad en skovsti når du frem til parkeringspladsen i Lantschfeld, før du vender tilbage til Tweng.

Genserhalt-rundturen er 3,7 kilometer lang og tager cirka en time og 15 minutter.

 

Obertauern
Foto: © Tourismusverband Obertauern

 

Længere vandretur: Harkarsee-rundturen

Vandreruten om Harkarsee er meget lang og varieret. Men teknisk set er det ikke en særlig svær rundvandring langs bjergryggen mellem Untertauern og Zauchensee. Højdepunkterne på denne vandretur er Hakaralm, den beskyttede Hakarsee, den naturskønne vandretur langs bjergryggen mellem Hakopf og Stubhöhe samt det velfortjente stop ved den rustikke hytte Tauernkarleitenalm. Ambitiøse vandrere kan også starte denne vandretur fra Untertauern (+6,5 km).

Harkarsee-rundturen er 16 kilometer lang og tager cirka 6,5 time at gennemføre.

 

Udfordrende vandrerute: Super 7-bjergtopturen

På bjergtopturen kommer du til at bestige Gamskarlspitze, Hundskogel, Seekareck og Gamsspitzl hver for sig. Kun meget trænede og erfarne vandrere bør tage på denne højdepunktstur. God fornøjelse!

Bjergtopturen er 27,1 kilometer lang og tager cirka 16 timer at komme igennem.

 

Vandretur til bjerghytte: Oberhütten-turen

Turen til Oberhütten er lang, men en varieret rundvandring, der starter i Obertauern og først fører til Seekarscharte. Derfra er det ned i nabolandet Forstautal og Vögeialm, som byder velkommen til en pause med hjemmelavede og økologiske delikatesser. Vandre tilbage op til den vidunderligt beliggende Oberhütte ved søen af samme navn og tilbage til Obertauern gennem smukke naturlige stier til Seekarscharte.

Oberhütten-turen er 16,1 kilometer lang og tager cirka 7,5 time.

Rejsetilbud

Irland
Grønland rundrejse
Rejse til Peloponnes

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)