Skønne dage i Salzburg: Oplev byen til fods

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Snart går vi sommeren i møde, og det bliver tid til sol og varme. Det betyder også, at du kan rejse til mange skønne byer og opleve dem uden at skulle tage hensyn til vejret. Men hvilken by er den bedste at opleve under solens stråler?

Når rejsefeberen melder sig, og du ønsker at besøge en by, du kan slentre rundt i, mens du oplever en masse, er Salzburg det oplagte valg. Byen i det kulturrige Østrig byder på spændende oplevelser til fods, og der findes mange forskellige byvandringer, alt efter hvad du ønsker at udforske.

Salzburg er nemlig en lille og overskuelig by, men med et hav af spændende steder at udforske. Hvis du vil have den mest autentiske oplevelse, kan det anbefales at opleve det hele så tæt på som muligt – og det er til fods. Byen er fyldt med vandreruter, både guidede og uden guide, der tager dig rundt omkring, så du med sikkerhed har oplevet alle byens højdepunkter, når ferien er forbi.

 

City walk: Instaværdige Salzburg

Salzburg
Foto: Tourismus Salzburg, Günter Breitegge

 

Hvis din Instagram skal opdateres undervejs på din ferie i Salzburg, er denne gårute perfekt. Når du skal have det smukkeste billede af byen, har du brug for to ting: Den perfekte lokation og Hohensalzburg Fæstning som en del af billedet. I Salzburg er der rig mulighed for perfekte lokationer både oppe- og nedefra, da du kan vandre byen tynd alle vegne. Men der er ingen tvivl om, at lige meget hvilken vinkel, du tager billedet fra, så skal smukke Hohensalzburg Fæstning være med. Den lokale guide på turen kan hjælpe dig på vej med gode tips, så du kan få billeder fra ukendte og overraskende vinkler.

På ruten kommer du nemlig gennem veje og stier, du aldrig selv ville have fundet. Og så får du også følelsen af at have rejst århundreder ind i fortiden. De sidste stop på ruten fører til Kapuzinerberg og Rosenhügel i Mirabell Slotshaven. To ikoniske udsigter, som enhver besøgende skal have set. Så hvis du leder efter det perfekte billede til Instagram, er denne rute genial!

Ruten er 8 kilometer lang og tager cirka 2-2,5 time.

 

 

City walk: Bestig et bjerg midt i Salzburg

Salzburg
Foto: Tourismus Salzburg

 

Den elegante flod i Salzburg, Salzach, er en fantastisk del af bybilledet. Fra bjergene Kapuzinerberg og Mönschberg er der god udsigt over floden, og byvandringen med disse er derfor den perfekte afslappede og smukke vandretur for hele familien. Turene til fods kombinerer det bedste, Salzburg har at byde på: natur, kultur og vidunderlige postkortmotiver.

På byvandringen kommer du nærmest rundt om Kapuzinerberg. Den historiske Basteiweg langs bymuren er ikke egnet til barnevogne, men byder på den smukkeste panoramaudsigt over den gamle bydel. På ruten er der desuden masser af muligheder for at se mange skønne sider af den hyggelige by og ikke mindst nogle af de imponerende vartegn, byen kan bryste sig af.

Ruten er cirka 4 kilometer lang, og hvert bjerg tager omkring halvanden time at opleve.

 

 

City walk: Oplev byens ølkultur på 2 timer til fods i Salzburg

Med 11 bryggerier i byen er Salzburg Østrigs ølhovedstad. Det kan du enten opleve i skyggefulde Biergartens, på trendy barer, eller på denne øltur rundt i byen. På ølturen forklares de vigtigste historiske stadier i Salzburgs ølkultur. Fra det første bryggeri til i dag – og viser de bedste ølværtshuse.

Blandt andet kommer du forbi Salzburgs mest kendte bryggeri, Stiegl-bryggeriet. Du kommer også forbi Augustiner Bräu i Mülln, som er et mekka for ølelskere. Den skyggefulde Biergarten med de berømte kastanjetræer og lerkrus gør stoppet til det ideelle sted, når du har brug for en forfriskende pause. På denne byvandring kan byens ølkulturskatte altså opleves på første hånd!

Ruten er 4,5 kilometer lang og tager cirka 2 timer. Ruten er lidt længere, hvis du vil besøge Stiegl-bryggeriet.

Rejsetilbud

St. Martin
der-er-mange-smukke-kyststrækninger-på-vejen-mod-salalah-foto-esben-gynther
Facaden af Stammershalle Badehotel

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Essensen af Indien
Kanal i Venedig

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)