Eftersom at Europa lige så stille er begyndt at åbne mere, er Kroatien blevet mere populær blandt danskerne. Hvis man nogensinde har været i Kroatien, er det også til at forstå. Én af de mange grunde til, at det er blevet populært, er, at man nemt kan tage på en kør-selv-ferie til Kroatien.

Kroatien har mange smukke områder og steder at byde på. Her får du en liste over nogle af dem. Så hvis rejselysten sætter ind, kan du her få inspiration til, hvor du trygt kan sætte kurs mod.

 

Kvarnerbugten

Hvis du bedst kan lide at nyde din ferie uden for mange turister, skal du tage til Kvarnerbugten. Her finder du, bogstaveligt talt, et hav af smukke og fredelige øer, hvor turismen ikke er nået til endnu. Kvarnerbugten ligger ved den nordlige del af Adriaterhavet. Her finder du både ubeboede og beboede øer. De øer, der er beboede, har de mest gæstfrie beboere. På øerne finder du de dejligste strande.

Du kan også tage på sejlture og opleve delfiner, hvis du er heldig. Strandene, havnebyerne og naturen ser helt urørt ud. Det giver altså mulighed for helt unikke oplevelser. Efteråret og foråret har behagelige temperaturer, så de er perfekte til den aktive ferie. Fra maj til oktober er temperaturene lige til en god badeferie. Så lige meget hvornår, du drager sydpå på din kør-selv-ferie til Kroatien, kan du forvente godt vejr og smuk natur.

 

Kør selv ferie til Kroatien

 

Rovinj

Rovinj er en lille kirkeby, der ligger i den helt nordvestlige del af Kroatien. Byen ligger på vestkysten af den istrianske halvø. Gaderne i Rovinj runger af charme og romantik. Det er en gammel by med brostensgader, farverige bygninger og en solnedgang der ikke er til at glemme. Hvis man ser på billeder af byen, springer kirken tydeligt i øjnene, og hvordan de små gader leder op til den. En anden ting, man hurtigt lægger mærke til, er, at bygningerne er placeret lige ned til vandet. Mange af hotellerne har nok en kortere afstand til vandet, end du før har oplevet.

Det giver anledning til smukke middagsoplevelser på de mange hoteller og restauranter, der har havet som baghave. Lidt syd for kirken ligger stranden. Som de fleste steder i Kroatien er det en stenstrand. Det betyder at vandet er klart som glas og helt utroligt behageligt at svømme rundt i. Hvis du gerne vil opleve hele Rovinj, er der på havnen en masse bådture, der tager dig rundt på de 14 øer, der ligger lige ude for kysten. De fleste bruger tre til fire dage i byen, men det skal ikke afholde dig fra at gå på opdagelse i længere tid. Der er altid noget nyt at se. Det er også en perle, hvis du vil undgå for mange turister. Et andet plus er, at byen kun ligger 3 timers kørsel fra det fantastiske Venedig. Så du kan oveni købet tage en dagstur til én af verdens smukkeste byer.

 

Kør selv ferie i Kroatien

 

Dalmatien

Dalmatien er et område i den sydlige del af Kroatien. Det er et sted, du bør besøge på din kør-selv-ferie til Kroatien. Der er spækket med oplevelser for hele familien. Hvis du er mere til sightseeing, kan du opleve de forskellige museer og nationalparker. Du kan sågar tage en tur til en lavendelplantage på øen Hvar, der er kåret til én af de ti smukkeste øer i verden. Hvis du hellere vil nyde solen og vandet, måske med en forfriskning i hånden, er Dalmatien også det helt rigtige sted. Området ligger ud til Adriaterhavet.

Der er krystalblåt vand, man næsten ikke kan holde sig fra, og fantastisk vejr i sommermånederne. Så du kan sagtens dase i en solstol eller tage en tur i baljen. Flere strande har også forskellige vandsportsaktiviteter at byde på, hvis du også vil have lidt variation i strandturene. Hvis vandsportsaktiviteter ikke er nok, kan du også tage på forskellige hikingture, cykelture eller rideture i bjergene. Du kan endda også tage på en klatretur, hvilket er meget populært i området. Ligesom Rovinj, er der en række øer lige ved kysten, hvor du også kan tage på tur med familien eller kæresten. Byerne Split og Dubrovnik ligger i Dalmatien. Du kan altså også vælge at flyve til Split eller Dubrovnik og leje en bil derfra.

 

Tekst: Celine Vendel Hansen