Kajaksejlads i Grønland: Unikke udsigter og hvaler i lange baner

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Greenland Travel

 

Har du planer om en rejse til Grønland, er kajakroning den perfekte mulighed for at opleve de smukke isfjelde og fjorde i øjenhøjde. Glid lydløst gennem vandet og mærk på egen krop, hvordan de enorme isbjerge rejser sig omkring dig. Med Greenland Travel kan du komme med ud i kajak i Ilulissat og opleve den fantastiske udsigt.

 

Kajaksejlads i Ilulissat

Isbjergene lyses op af midnatssolen, som giver isen et helt unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde særligt tydeligt frem. Er du heldig vil du høre, hvordan stilheden afbrydes af hvalernes blåst eller brag fra et kælvende isbjerg. Isfjorden viser sig fra sin bedste side, når du oplever den fra en kajak.

På kajaksejlads turene ledsages du af en trænet instruktør og er altid ude i mindst to timer. Inden i begiver jer ud i vandet, instrueres du i hvordan du gebærder dig i kajak på Grønland, hvor vandet er meget koldt. Du bliver iklædt en tørdragt og der vil altid være en følgebåd, som på afstand vil sørge for, at alt forløber som det skal. Turen er derfor helt sikker for nybegyndere som aldrig har siddet i en kajak før.

Fra Ilulissat går turen med kajak langs kysten ud mod fjordmundingen, hvor de smukke isbjerge ligger og venter på at komme videre ud i diskobugten.

Alle turene foregår i dobbeltkajakker, som er meget stabile i vandet. Turene udbydes fra juni til august og tilbydes til alle fra 12 år og op efter.

 

 

Hvaler i lange baner

Hvaler

Asger Pjertursson er kajakguide for World of Greenland og fortæller om en helt særlig kajaksejlads oplevelse i 2019. Det var hans anden sæson som guide og det var ganske overvældende på et særligt punkt: Antallet af hvaler.

”I 2018 var der ret meget is i vandet lige uden for Ilulissat, så vi så færre hvaler helt tæt på byen, men i 2019, hvor der var mere isfrit, var der pukkelhvaler over det hele,” storsmiler Asger og tilføjer: ”Og det var hele tiden!”

Hvaler kan være meget nysgerrige og den første hval Asger så fra sin kajak, var sådan en af slagsen. Den ændrede retning mod dem konstant, kom op lige foran dem, dykkede under vandet og så op igen lige bag dem. Asger og de andre guider sørger selvfølgelig for, at kajakgrupperne er i sikker afstand og holdes tæt sammen.

“Kajakturene er de fedeste ture i byen. Det er svært at beskrive glæden gæsterne og jeg føler, når vi kommer tilbage fra en tur på havet. Følelsen af at glide lydløst gennem vandet blandt isbjerge og pukkelhvaler er stærkt vanedannende, og jeg kan kun anbefale vores kajakture.” udtaler Asger.

Rejsetilbud

Best Travel
960_Spanien_Andalusien_Guadix
Krydstogt på Rhinen

I samme kategori

Magiske destinationer i London
ø-ferier
Weissenhaeuser Strand
Sejltur i Grønland

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)