Julen nærmer sig med hastige skridt, og findes der nogen bedre måde at komme i julestemning på end at tage på julemarked? Nej, vel? Julemarkeder i Danmark er nemlig én af julens hyggeligste traditioner

Glæd dig til lun gløgg, søde æbleskiver og julemusik, når det igen bliver tid til at slentre forbi de fine boder med hjemmelavede gaveartikler og juleting. Oplev duften af gran og brændte mandler, mens du finder gaver, hjemmelavet julepynt, originalt design og lækre delikatesser.

I år er situationen lidt anderledes pga. coronapandemien, så nogle af markederne er aflyst, mens andre er gået nye veje og har indført forskellige tiltag, så retningslinjerne kan overholdes.

Vi har fundet de bedste julemarkeder i Danmark 2020, som med garanti vil få dig i julestemning.

 

Julemarkeder på Sjælland

 

Tivoli – et af de hyggeliste julemarkeder i Danmark

Et af de mest velbesøgte julemarkeder i Danmark er julemarkedet i Tivoli. Her vil tusindvis af julelys oplyse den københavnske forlystelsespark. Udover et virvar af julelys vil du kunne nyde godt af lækre julegodter i form af hjemmelavede æbleskiver, honningkager og andre julelækkerier.

Derudover kan du i Tivolis teater i år d. 3. december opleve The Christmas Comedy Show.

Åbningstider for Jul i Tivoli d. 13. november 2020 til 3. januar 2021:

Mandag-fredag: 11.00 – 22.00.

Lørdag-søndag: 10.00 – 22.00.

Entré: Voksne og børn over 8 år: 135 kr. mandag-fredag, 145 kr. lørdag-søndag. Børn ­mellem 3-7 år: 60 kroner. Børn under 3 år: Gratis

 

Julemarked i Tivoli


Grønlandsk julemarked 2020 – Det Grønlandske Hus

På julemarkedet i Det Grønlandske Hus har du en oplagt mulighed for at finde grønlandsk kunsthåndværk i København. Her vil der i år være 22 boder med skønne håndlavede sager, som er alt fra moskusuld og sælskind til perler og klenodier. Der er begrænsning på antallet af besøgene og en ensrettet rute, hvor man kan holde afstand til hinanden.

Åbningsdage5.-6. december.

AdresseDet Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1152 København K.

EntréIkke oplyst.

 

 

Jul på Bakken 

Fredag, lørdag og søndag fra lørdag d. 21. november til søndag d. 20. december 2020 er der jul på Bakken, og der skrues op for julehyggen i forlystelsesparken.

Der er placeret boder i Bakkens gader og stræder, der er pyntet med gran, lys og julepynt for at skabe en helt magisk stemning. Børnene kan møde Julemanden i hans hus i Nisseskoven, hvor han vil lytte til deres julegaveønsker. De kan få taget et billede sammen med ham, og man kan møde de tre syngende rensdyr Svend, Knud og Valdemar. Til de store barnlige sjæle er der mulighed for at kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. Der er i det hele taget mange events i løbet af weekenderne. 

Åbningsdage: Hver weekend fra 21. november – 20. december.
Fredage: kl. 14.00-21.00. Lørdage: kl. 12.00-21.00. Søndage: kl. 12.00-19.00.

Adresse: Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg.

Entre: Gratis adgang.

 

Julemarked i Birkegårdens Haver

Hvis du julelys og smukke omgivelser, bør du lægge vejen forbi Birkegårdens Haver. Her afholdes der i alle fire adventsweekender et julemarked. Stedets mange haver vil samtidig være forvandlet til “julehaver” og pyntet med tusindvis af smukke funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder. Man kan nyde æbleskiver i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der er også børneaktiviteter og juletræ samt gratis slikposer – Ægte julestemning for alle!

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 27. november – 20. december.

Adresse: Birkgårdens Haver, Tågerupvej 4, Tågerup.

Entré: Voksne: 80 kroner. Senior +65: 75 kroner. Børn (2-12 år): 65 kroner. Grupper over 15 personer: 70 kroner. Grupper over 35 personer: 65 kroner.

 

Esrum Kloster og Møllegård

Når det årlige traditionsrige julemarked på Esrum Kloster åbner, kan man opleve en hyldest til klosterets franske og middelalderlige ophav. Du kan købe franske delikatesser, ægte klosterprodukter, Esrums egne varer og bæredygtige lækkerier fra hele Danmark. Der er også mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

Der er hyggelige juleaktiviteter for børn og barnlige sjæle, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden. De voksne kan desuden nyde en frisktappet klosterøl.

Åbningsdage: Lørdag og søndag kl. 10-17 i følgende weekender: 21.-22. november, 28.-29. november, 5.-6. december og 12.-13. december.

Adresse: Klostergade 11, 3230 Græsted.

Entré: Gratis adgang til julesalget i butikken og caféen. Det koster 85 kroner for voksne at komme ind på klosteret (alm. entrépris). Børn er gratis.

 

Julemarked på Møn

I Stege på Møn kan du i år komme til December Bazar, som afholdes i den smukke Böhmiske Hal på Sukkerfabrikken. Det sker søndag d. 13. december. Her finder du unikt design, kunsthåndværk og lokalt producerede kvalitetsprodukter.

Byen Stege er kendt for sine mange specialforretninger, og det kommer også til udtryk i boderne. Her møder du en blanding af de mange unge designere, der er flyttet til Møn de senere år, ældre kunsthåndværkere og lokale producenter. Der kommer til at være mad og drikke samt musik, og har du selv mod på at prøve kræfter med det kreative, vil der være mulighed for at deltage i værksteder og workshops for hele familien.

Åbningsdage: 13. december kl. 11.00-17.00.

Adresse: Den Böhmiske Hal, Sukkerfabrikken, Kostervej 2, 4780 Stege.

Entré: Gratis.

 

Julemarkeder i Jylland

Jul i Den Gamle By 

Lad dig rive med og oplev julestemningen fra fire århundrede i Den Gamle By, hvor de mange gamle bygninger er pyntet op. Her kan du gå på jagt efter søde julegaver i de historiske butikker, eller du kan forkæle dig selv med risengrød, julegodter og varme drikke. Smag også på Den Gamle Bys juleøl, der er brygget på Thisted Bryghus.

Åbningsdage: 21. november  –3. januar fra kl. 10-17.

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C.

Entré: 135 kroner for voksne. Gratis adgang for alle under 18 år.

 

Julemarkeder i Danmark

 

Upcomers julemarked i Vejle

I Spinderihallerne i Vejle sælger talentfulde designere og kunstnere deres egne produktioner i weekenden d. 5.-6. december. Arrangementet afholdes af Upcomers, der er en markedsplatform for upcoming designere. Hér møder du også en masse retningslinjer, så det hele kan forløbne så coronafrit som muligt. Bl.a. er der fordeling af besøgende over tid ved hjælp af timebilletter. Og man opfordres til at købe billetter på forhånd. Man kan også købe dem i døren.

Åbningsdage: 5 .– 6. december kl. 10-16.

Adresse: Spinderigade 11, 7100 Vejle.

Entré: 40 kroner.

 

Jul i FÆNGSLET 

Det årlige store julemarked på FÆNGSLET i Horsens bliver lidt anderledes i år. På grund af corona-situationen har man valgt at sprede julestemningen ud på flere dage med juleoplevelser.

I løbet af november og december kan man opleve FÆNGSLET indhyllet i julepynt og med små hyggelige oplevelser. Kig ind i det julepyntede Fængselsmuseum og nyd lækker julemad og søde godter i Spisehuset 8F. Fornem julestemningen langs Østpassagens juleallé, hyg jer i nissebyen Snekøbing med de små nissehuse og en kæmpe snemand i Nordgården. 

Åbningsdage: 20. november – 19. december.

Adresse: FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens.

Entré: Ikke oplyst.

 

Tivoli Friheden  

Jul i Tivoli Friheden er nostalgi for de fleste Aarhusianere. Her er masser af julelys og en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED-lys, 16 kilometer juleranker og 3.000 julekugler. Der er også flere hyggelige boder, der sælger gaveartikler og juleting. Den lille sult kan stilles med hjælp fra Aarhus Mad & Marked. Ungerne vil synes, det er spændende at besøge julemandens værksted og se Danmarks måske højeste juletræ af lys. Desuden er mange af forlystelserne åbne, så familien også kan få lidt fart over feltet.

Åbningsdage: 14. november – 30. december.

Adresse: Skovbrynet 5, 8000 Århus C.

Entré: 140 kroner.

 

Julemarkeder i Danmark

 

Jul på Haughus Gods i Jelling

Haughus Gods inviterer atter i år til julemarked. Pga. corona strækker man det i år over to ekstra weekender, så markedets besøgende på denne måde fordeles over flere dage. Juleboder sælger alt fra antikviteter, juledekorationer og hjemmestrikkede sokker til alle de velkendte julelækkerier: Brændte mandler, gløgg, æbleskiver og andre julegodter, samt juletræer og gran. OBS: I år kan man ikke møde julemanden, og 1. salen i hovedbygningen er lukket.

Åbningsdage: 14.-15., 21.-22. og 28.-29. november, samt 5.-6. og 12.-13. december.
Alle weekender kl. 10-16.

Adresse: Vejlevej 50, 7300 Jelling.

Entré: 20 kroner.