Julen nærmer sig med hastige skridt, og findes der nogen bedre måde at komme i julestemning på end at tage på julemarked? Nej, vel? Julemarkeder i Danmark er nemlig én af julens hyggeligste traditioner.

Glæd dig til lun gløgg, søde æbleskiver og julemusik, når det igen bliver tid til at slentre forbi de fine boder med hjemmelavede gaveartikler og juleting. Oplev duften af gran og brændte mandler, mens du finder gaver, hjemmelavet julepynt, originalt design og lækre delikatesser.

I år er vi atter igen tilbage på sporet med fuld skrue på julemarkederne. Vi har fundet de bedste julemarkeder i Danmark 2021, som med garanti vil få dig i julestemning.

 

Julemarkeder på Sjælland

Tivoli – et af de hyggeliste julemarkeder i Danmark

Et af de mest velbesøgte julemarkeder i Danmark er julemarkedet i Tivoli. Her vil tusindvis af julelys oplyse den københavnske forlystelsespark. Udover et virvar af julelys vil du kunne nyde godt af lækre julegodter i form af hjemmelavede æbleskiver, honningkager og andre julelækkerier.

Derudover kan du i Tivolis teater i år d. 3. december opleve The Christmas Comedy Show.

Åbningstider: Jul i Tivoli d. 19. november 2021 til 2. januar 2022:

Søndag-torsdag: 11.00 – 22.00

Fredag-lørdag: 11.00 – 23.00

Entré: Voksne og børn på 8 år+: 135 kr. mandag-fredag, 145 kr. lørdag-søndag. Børn ­mellem 3-7 år: 60 kroner. Børn under 3 år: Gratis

 

Julemarked i Tivoli


Christiania julemarked

Siden 70’erne er der løbende blevet afholdt julemarked på Christiania. Helt specifikt i Den Grå Hal. Her kan du gå på opdagelse i blandt julelækkerier og hjemmelave. Faktisk er julemarkedet på Christiania et af de mest eksotiske, og søger du en helt unik julegave, skal du gå på jagt her.

Åbningsdage: 9.-20. december, alle dage kl. 10-20 (sidste dag kl. 10.18)

Adresse: Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1436 København K

Entré: Gratis

 

Jul på Kronborg

På Kronborg slot har du rig mulighed for at komme i julestemning. Her kan du opleve et af Danmarks største julemarkeder, hvor der både er aktiviteter for børn og voksne. Heriblandt børneværkstedet og højtlæsnings for de mindste samt julejazz og gospelkoncerter for det ældre publikum foruden det mægtige julemarked med lækkerier og kvalitetsvarer.

Åbningsdage: 27-28 november og 4.-5. december, lørdag-søndag fra kl. 10-17

Adresse: Kronborg, 3000 Helsingør

Entré:  lørdag-søndag: 75 kr., børn (4-18 år) 50 kr.

 

Jul på Bakken 

I november og december skrues der op for julehyggen i verdens ældste forlystelsespark.

Der er placeret boder i Bakkens gader og stræder, der er pyntet med gran, lys og julepynt for at skabe en helt magisk stemning. Børnene kan møde Julemor i parken og dele deres juleønsker med hende.

Åbningsdage: Hver weekend fra 26. november – 19. december samt mandag – onsdag d. 20.-22. december.

Adresse: Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg.

 

Julemarked i Birkegårdens Haver

Hvis du er til julelys og smukke omgivelser, bør du lægge vejen forbi Birkegårdens Haver. Her afholdes der i alle fire adventsweekender et julemarked. Stedets mange haver vil samtidig være forvandlet til “julehaver” og pyntet med tusindvis af smukke funklende lys.

I juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder. Man kan nyde æbleskiver i julecaféen og shoppe i den store julebutik. Der er også børneaktiviteter og juletræ samt gratis slikposer – ægte julestemning for alle!

Åbningsdage:

D. 26., 27. og 28. november
D. 3., 4. og 5. december
D. 10., 11. og 12. december
D. 17., 18. og 19. december

Adresse: Tågerupvej 4, 4291 Ruds Vedby

Entré: Voksne: 90 kroner. Senior +65: 85 kroner. Børn (2-12 år): 75 kroner

 

Esrum Kloster og Møllegård

Når det årlige traditionsrige julemarked på Esrum Kloster åbner, kan man opleve en hyldest til klosterets franske og middelalderlige ophav. Du kan købe franske delikatesser, ægte klosterprodukter, Esrums egne varer og bæredygtige lækkerier fra hele Danmark. Der er også mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

Der er hyggelige juleaktiviteter for børn og barnlige sjæle, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden. De voksne kan desuden nyde en frisktappet klosterøl.

Åbningsdage: Lørdag og søndag kl. 10-17 i følgende weekender: 27.-28. november, 4.-5. december

Adresse: Klostergade 11, 3230 Græsted

Entré: Gratis adgang til julesalget i butikken og caféen. Det koster 85 kr. for voksne at komme ind på klosteret (alm. entrépris). Børn er gratis.

 

Julemarkeder på Fyn

Egeskov Julemarked

Egeskov Slot byder på et af landet største slotsjulemarkeder. 120 boder udgør julemarkedet, der emmer af delikatesser, juledekorationer, kunsthåndværk og brugskunst. 

Julemarkedet er at finde både inden- og udendørs, hvor der selvfølgelig vil være pyntet med massevis af julepynt, så du rigtig kan komme i julestemning. Spis på Café Jomfru Rigborg, hør koret synge julesange og mød slotsnisserne.

Åbningsdage: D. 13.-14. og 20.-21. og 27.-28. november samt 4.- 5. december kl. 10 – 16.30

Adresse: Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Entré: Voksne: 85 kr. og børn (4-12 år): 45 kr. Der er fri adgang med årskort.

 

H.C. Andersens julemarked

Oplev et eventyrligt julemarked i hjertet af Odense, hvor H.C. Andersen havde sin opvækst. På julemarkedet er der kunst og kultur for både store og små, med mulighed for at købe håndlavede produkter og lokale specialiteter.

Åbningsdage: De første to weekender i december

Adresse: Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Entré: Gratis

Julemarkeder i Danmark

H.C. Andersen julemarked

 

Julemarked på Boltinggaard

Oplev julen på Boltinggaard, hvor du kan møde julemanden, hans kone og deres kane. Smag på de lækre julegodter og delikatesser alt imens du nyder synet af de flotte julelys. For de mindste er der mulighed for at ride på pony med nissehue.

Åbningsdage: Den første weekend i advent

Adresse: Kokskovvej 28, 5750 Ringe

 

Jul på Harridslevgaard Slot

Julemarkedet på Harridslevgaard Slot indbyder til ægte julestemning med håndfremstillet julepynt, brugskunst, smykker og boligprodukter. Slottet er flot pyntet op med alverdens julepynt, og når du alligevel er på stedet, kan du også besøge slotsbutikken i Sydfløjen.

Åbningsdage: lørdage & søndage i perioden 20/11-12/12-2021 kl. 11-18.

Adresse: Harridslevgaard, Assensvej 3, 5400 Bogense

Entré: Voksne: 70 kr. og børn i alderen 2-12: 35 kr.

 

Julemarkeder i Jylland

Jul i Den Gamle By 

Lad dig rive med og oplev julestemningen fra fire århundrede i Den Gamle By, hvor de mange gamle bygninger er pyntet op. Her kan du gå på jagt efter søde julegaver i de historiske butikker, eller du kan forkæle dig selv med risengrød, julegodter og varme drikke.

Åbningsdage: 20. november-2. januar.

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C.

Entré: 150 kroner for voksne. 75 kr. for studerende. Gratis adgang for alle under 18 år. 

 

Julemarkeder i Danmark

 

Upcomers julemarked i Vejle

I Spinderihallerne i Vejle sælger talentfulde designere og kunstnere deres egne produktioner i weekenden d. 5.-6. december. Arrangementet afholdes af Upcomers, der er en markedsplatform for upcoming designere. Hér møder du også en masse retningslinjer, så det hele kan forløbne så coronafrit som muligt. Bl.a. er der fordeling af besøgende over tid ved hjælp af timebilletter. Og man opfordres til at købe billetter på forhånd. Man kan også købe dem i døren.

Åbningsdage: 4 .– 5. december

Adresse: Spinderigade 11, 7100 Vejle.

 

Jul i FÆNGSLET 

I løbet af november og december kan man opleve FÆNGSLET indhyllet i julepynt og med små hyggelige oplevelser. Kig ind i det julepyntede Fængselsmuseum, nyd lækker julemad samt søde godter og hyg jer i nissebyen Snekøbing med de små nissehuse.

Åbningsdage: D. 12.-14. og 19-21 november. Fredag kl. 15-20 og lørdag-søndag kl. 10-17

Adresse: FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens.

 

Tivoli Friheden  

Jul i Tivoli Friheden er nostalgi for de fleste Aarhusianere. Her kan du opleve en 70 meter lang lystunnel bestående af 50.o00 julelys og flere hyggelige boder, der sælger gaveartikler og juleting. Den lille sult kan stilles i bodeby, hvor du finder massevis af julelækkerier. Ungerne vil synes, det er spændende at besøge julemandens værksted og se Danmarks måske højeste juletræ af lys. Desuden er mange af forlystelserne åbne, så familien også kan få lidt fart over feltet.

Åbningsdage: 13. november – 30. december kl. 13-21. Bemærk dog, at parken kun har åbent på udvalgte dage.

Adresse: Skovbrynet 5, 8000 Århus C.

Entré: 140 kroner.

 

Julemarkeder i Danmark

 

Jul på Haughus Gods i Jelling

Haughus Gods inviterer atter i år til julemarked. Juleboderne sælger alt fra antikviteter, juledekorationer og hjemmestrikkede sokker til alle de velkendte julelækkerier: brændte mandler, gløgg, æbleskiver og andre julegodter, samt juletræer og gran. OBS: I år kan man ikke møde julemanden, og 1. salen i hovedbygningen er lukket.

Åbningsdage: 13.-14., 20.-21. og 27.-28. november. Der er alm. åbent de to første weekender i december.

Adresse: Vejlevej 50, 7300 Jelling.

Entré: 20 kroner for indgang til julemarkedet. Der er gratis entre ved alm. åbningsdage.