Her er danskernes rejseplaner i 2022

Efter to somre med restriktioner, kan vi endelig atter rejse rundt i og ud af landet, uden de samme bekymringer. Nogle ting har i år særligt stor betydning, for planlægningen af danskernes rejseplaner i sommerferien – corona, krig og inflation. Dansk Industri fremhæver fire særligt dominerende tendenser, der vil præge danskernes ferievaner i 2022.

For et par år siden, før pandemien fik sit indtog, rejste danskerne mere til udlandet end nogensinde før. Flypriserne var lave og store dele af verden lå åben som en stor legeplads. Så kom corona og solferien blev skiftet ud med vandreture langs vestkysten og camping i det fri. Dette gjorde, at flere danskere har fået åbnet øjnene op for rejseoplevelser herhjemme.

Samtidig har krigen i Ukraine gjort, at priserne på flybilletterne stiger, ligesom olie, energi og dagligvarer er steget markant i pris. Alt dette påvirker i den grad, hvordan vi planlægger at holde ferie.

 

1. Fokus på familien i årets rejseplaner

Mange familier har været helt eller delvist adskilt i længere perioder under pandemien, og derfor er familien i fokus denne sommer. Og modsat tidligere er det ikke udelukkende den tætte familie, der holder ferie sammen.

Flere danskere vælger i stigende grad at tilbringe ferien i en stor familieflok på tværs af generationer, hvor de slår sig ned i store hytter og feriehuse for at holde ferien sammen.

– Feriehytterne bliver revet væk. Og selv de meget rummelige sommerhuse med plads til 20-22 mennesker bliver booket, siger Maria Krüger Torp, chef for DI Turisme og oplevelser.

 

 

2. Tryghed sætter sit præg på danskernes rejseplaner

Sommerferie i trygge rammer i Danmark

Pandemien og krigen i Europa har som sagt sat sit præg, når årets ferie skal planlægges. Udover nærvær og familietid er tryghed også blevet et afgørende element i beslutningen om, hvor ferien skal gå hen.

– Vi kan allerede nu se i vores undersøgelser, at det, at man er i trygge rammer, betyder meget for ferieønskerne. Til gengæld går folk lidt mindre op i, om ferien foregår herhjemme eller i udlandet, siger Maria Krüger Torp.

Selvom at mange lande har hævet deres corona-restriktioner, planlægger flere danskere alligevel at holde sommerferien i Danmark. Dette mener DI både spiller sammen med bæredygtighedstendensen og krigen i Ukraine.

 

3. Flere har fået øjnene op for naturen

Da landet lukkede ned, måtte danskerne ”se indad” og prøve at udnytte de muligheder der var for afslapning og nydelse herhjemme. Dette har gjort, at mange for alvor har fået øjnene op for naturen og alverdens aktiviteter i det fri, og denne interesse består trods genåbningen af samfundet.

Sidste år var ferier tæt på natur og hav uhyre populært og det er faktisk kun blevet endnu mere populært i år. Der er flere bookinger på alt, hvad der hedder aktiv ferie, vandring og havudsigt.

 

 

4. Penge spiller to forskellige roller for årets rejseplaner

Økonomien spiller en rolle i Danskernes rejseplaner 2022

Ligeså skøn som ferien er, kan den også være en omkostelig fornøjelse for mange. Her ser DI to forskellige tendenser:

  • Nogle familier har ekstra penge på lommen efter to år uden dyre udlandsrejser, og det kan give lyst til at bruge lidt ekstra penge på ferien i år.
  • Andre er mere påpasselige. Priserne på energi, dagligvarer og andre store poster i privatøkonomien er steget markant. Derudover tilføjer krigen i Ukraine en del usikkerhed.

Rejsetilbud

I samme kategori

Dansk gastronomi
khiva-198684_640
dykke med hajer
Naturoplevelser i Danmark

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)