Gastronomiske, sanselige oplevelser er at finde mange steder i Danmark på både hoteller, slotte og kroer. Går du op i at få spændende gastronomiske oplevelser kombineret med en overnatning, kan du læse med her og blive inspireret. Måske du finder ud af, hvor du skal opleve dit næste gourmetophold i Danmark? Vi har nemlig samlet 8 af de gourmetophold i Danmark, som absolut er et besøg værd.

 

Gourmetophold på Kragerup Gods – Blixen restauranten

Karen Blixen har sat sine spor på Kragerup Gods. Det kan i dén grad ses, eftersom restauranten er opkaldet efter den berømte forfatterinde. På restaurant Blixen kan du nyde 3 eller 5 retter, og som en afrunding på retterne bliver der serveret kaffe, te og lidt sødt. Udover gastronomi kan du som gæst også opleve spa og wellness på godset.

 

Gourmetophold i Danmark

 

Kokkedal Slot i København – Gastronomi og wellness

Omringet af naturskønne omgivelser og en golfbane i det nordsjællandske finder du Kokkedal Slot. Slottet ligger blot en lille gåtur fra stranden. Her kan du få en madoplevelse udover det sædvanlige. I de store slotssale tilbyder slottet nemlig gourmetmad med tilhørende vin fra slottets store vinkælder. Ønsker du også spa- og wellnessoplevelser, er der ligeledes rig mulighed for det.

 

Dragsholm Slot – Mad i særklasse

Kun en times kørsel fra København finder du Dragsholm Slot. Slottet sætter stor pris på at give deres gæster en ægte gastronomisk madoplevelse, som dine smagsløg ikke glemmer. Hotellet har en Michelin-restaurant, som også er kendt uden for landets grænser. Manden, Claus Henriksen, der står i spidsen af det hele, var tidligere souschef på Michelin-restauranterne Noma og Formel B. Derudover kan slottets gæster også nyde lækre retter på bistroen, der til dels er mere prisvenlige.

 

Ruths Hotel i Skagen

Mon ikke du har hørt om Ruths Hotel, som også har haft deres egne tv-udsendelser omhandlende deres travle sommersæson med et væld af gæster samt mad og vin i lange baner. Ruths Hotel ligger placeret i Skagen. Hotellet tilbyder en fantastisk restaurant, Brasseriet, som serverer mad udover det sædvanlige. Brasseriet er fransk inspireret, og du kan være helt sikker på, at der er kælet for råvarerne. Ikke nok med at du kan få minderige madoplevelser på hotellet, så kan du også opleve hotellets lækre spafaciliteter.

 

Gourmetophold i Danmark

 

Gourmetophold på Hotel Fakkelgaarden – Det romantiske ophold

Hotel Fakkelgaarden, et tidligere vandrehjem og kulturhus for unge, danner i dag ramme for gourmetoplevelser i Sønderjylland. Hotellet ligger med en smuk udsigt over Flensborg Fjord. Her bliver du mødt med romantik og lækre madoplevelser. Den mad, du kan få på hotellet, er ikke ultra moderne med myrer og mos, men derimod er maden lavet med særdeles godt håndværk. Køkkenet er fransk inspireret, og de har ligeledes vine, der komplementerer maden på bedste vis.

 

Gram Slotskro i Sønderjylland

Gram Slotskro ligger placeret tæt ved Gram Sø og Gram Slot. Faktisk ligger kroen lige over for den store slotspark, hvor du kan nyde en dejlig gåtur, inden du sætter dig til rette ved middagsbordet. Her kan du opleve den perfekte kombination af et ophold i afslappende omgivelser og lækker mad, der bliver lavet af årstidens råvarer. Slotskroen tilbyder gourmetophold, der strækker sig over 1-3 dage og inkluderer både 2-retters og 5-retters menuer.

 

Gourmetophold i Danmark

 

Gourmetophold på Hotel Thinggaard – Mad fra omegnen

I det nordjyske finder du Hotel Thinggaard, som er beliggende tæt ved Nationalparken Thy. Køkkenet henter inspiration fra lokalområdet, og det er ligeledes her, køkkenet også finder deres råvarer. På hotellets restaurant kan du opleve en 5-retters menu, og hvis du overnatter til næste dag, kan du glæde dig til den store morgenbuffet.

 

Tystrup Kro – Madoplevelser i honningkagebyen

I honningkagebyen Christiansfeld finder du Tyrstrup Kro, der har en historie, som er mere end 350 år gammel. Kroen er de senere år blevet gennemrenoveret, og der er blevet arbejdet hårdt for at gøre kroen til et anerkendt spisested. På kroen kan du få både små retter og 8-retters menuer, der er lavet af friske råvarer. Om end du ønsker at sidde i kroens Pejsestue eller Jægerstue, kan du være sikker på at få en madoplevelse udover det sædvanlige.