Artiklen er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels.

 

Hold ferie ved Danmarks bedste strande, for med en god strand i nærheden bliver ethvert sommer- og ferieophold til en sand fornøjelse. Der er nok ikke mange, der er klar over, at vi i vores lille land har over 1000 strande – 1029 for at være helt præcis (registrerede strande, maj 2018). Det svarer til lige under 5 procent af samtlige strande i Europa, så Danmarks kystlinje er ganske markant i forhold til landets størrelse.
At finde de bedste strande blandt alle dem er næsten en umulig opgave, og vi har derfor gjort arbejdet for dig. Her er Danmarks bedste strande, udvalgt af Small Danish Hotels.

 

Hovedstadens bedste strand

I Københavns havn er der etableret en masse havnebade, men en strand i storbyen forventer de færreste. Undtagelsen til manges forventninger er Amager Strand Park, der uden tvivl er ét af Københavns bedste steder at opholde sig på varme sommerdage og langt ud på de lyse sommeraftener.

Strandparken blev i 2005 udstyret med en 2 km lang kunstig ø, der former en lavvandet lagune – perfekt til børn. Dertil er der masser af madboder, caféer og forskellige sportsaktiviteter.

 

En perle af en strand i Nordsjælland

På Sjællands nordkyst er der en masse gode strande, men Hornbæk Strand tager præmien som én af egnens bedste strande. Den populære strand er kilometerbred med finkornet sand, god vandkvalitet, beskyttende klitter og sikre badeforhold for både børn og voksne. For sikkerhedens skyld er stranden bemandet med to livredderposter gennem hele sommeren.

Lige ved siden af stranden ligger den hyggelige Hornbæk Havn, der rummer restauranter, caféer, isboder, kiosk og en stor strandlegeplads, som børnene elsker.

 

Den fineste strand på Fyn

Du kan også holde ferie ved én af Danmarks bedste strande på Fyn. Mindre end 2 kilometer fra Kertemindes centrum ligger den smukke og populære Kerteminde Nordstrand, som hele sommeren tiltrækker badegæster fra nær og fjern. Der er mange revler på den flotte sandstrand, og da man kan gå langt ud før det bliver rigtig dybt, er den meget børnevenlig.

På denne strand, der af mange anses for at være Fyns bedste strand, er der gode parkeringsmuligheder, kiosker, toiletter, sportsbaner, og i den sydlige ende er der en minigolfbane.

 

Østjyllands bedste strand ligger i Vejle Fjord

Vi sætter retning videre vestpå og skal ikke køre langt fra Lillebæltsbroen, før vi kommer til næste strandperle. Her handler det om Hvidbjerg Strand, der ligger mellem Vejle og Fredericia, og som hører til blandt både de bedste og smukkeste strande.

Bag stranden ligger den fantastiske Hvidbjerg Klit, der med sit hvide finkornede sand hæver sig højt op over vandoverfladen og forkæler sine gæster med en enestående udsigt over det skovdækkede Trelde Næs og helt ud til det yderste af Vejle Fjord. Strandområdet er meget børnevenligt med legeplads, badebro og toiletter, og nær ved er der kiosk og parkeringsplads.

 

Ferie ved Danmarks bedste strande: Vesterhavets bedste strand

Til slut slår vi to sommerfluer med ét håndkædesmæk, idet vi bevæger os mod det fantastiske Vesterhav, nærmere bestemt Ringkøbing Fjord.
I den nordlige ende, hvor byen Ringkøbing ligger, finder du Søndervig. Området har siden 1800-tallet været én af Danmarks mest besøgte badebyer – ikke mindst på grund af sin flotte og meget brede sandstrand.

I den sydlige ende, tæt på Nørre Nebel og Nymindegab, ligger Henne Strand, der i folkemunde kaldes vestkystens ferieperle. Ligesom Søndervig er Henne Strand stor, bred og fin, og i nærområdet ligger der masser af butikker, spisesteder og kiosker, så her kan man få hele dagen til at gå.

 

Kroer og hoteller tæt på standen

 

ferie ved Danmarks bedste strande

 

Nymindegab Kro, Nørre Nebel

6830 Nørre Nebel

Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist. Nymindegab Kro frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

 

ferie ved Danmarks bedste strande

 

Tambohus Kro & Badehotel, Thyholm

7790 Thyholm

Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

 

ferie ved Danmarks bedste strande

 

Aalbæk gl. Kro og Badehotel, Ålbæk

9982 Ålbæk

I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk gl. Kro. Den hyggelige og velholdte kro er et smukt udtryk for moderne krokultur og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra kroen. Charmerende på alle årstider.

 

Allinge

 

Hotel Allinge, Bornholm

3770 Allinge

Hotel Allinge er centralt beliggende i havnebyen Allinge på Nordbornholm. Hotellet er bygget i 1600-tallet og er løbende blevet vedligeholdt og moderniseret. De gamle – men nyrestaurerede – bygninger udgør en idyllisk ramme for dit ophold og du vil finde alt, hvad hjertet kan begære, lige om hjørnet.

 

Gilleleje

 

Hotel Gilleleje Strand

3250 Gilleleje

Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

 

ferie ved Danmarks bedste strande

 

Tornøes Hotel, Kerteminde

5300 Kerteminde

Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel, der har eget bryggeri Kerteminde Bryghus. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.