Tag på en afslappet ministorbyferie i Gøteborg

Med en togtur på under fire timer fra København til Gøteborg, kan du nemt komme til Sveriges andenstørste by. Byen kan i år fejre 400-års jubilæum og bobler derfor af begivenheder. I Gøteborg kan du få en afslappet ministorbyferie med både hyggelige caféer og museumsbesøg, men også et besøg til den svenske skærgård, som kun ligger en kort sejltur fra byen. Desuden kan du nemt og billigt komme rundt i Gøteborg og besøge de mange bydele med de lokale sporvogne.

TIP: Hør om Gøteborgs 400 års historie på Göteborgs Stadsmuseum

 

Liseberg: Nordens største forlystelsespark

Liseberg
Foto: Stefan Karlberg Liseberg/Göteborg & Co

Gøteborg er nok allermest kendt for forlystelsesparken Liseberg. Lisberg er Nordens største forlystelsespark og endda kåret som Europas næstbedste. Lisberg byder på forlystelser for enhver, afslappende områder med blomster og vandfald samt en stærk musikscene, og minder derfor på mange måder om Tivoli i København. Liseberg er bare lidt større og lidt federe. Her kan du f.eks. opleve parkens kaninland for de mindste, Lunapark med den nyåbnet forlystelse Luna for de mellemste eller besøge flere vilde forlystelser som f.eks. Valkyria. Desuden er der mad for enhver smag med hele 19 madsteder, som byder på alt lige fra høj gastronomi til street food.
Med Lisebergs 100 års fejring har de i år åbnet et nyt stort hotel: Liseberg Grand Curiosa Hotel. Hotellet er inspireret af Gøteborg og rummer mange forskellige historier. Hotellet er lavet i børnehøjde og er derfor det perfekte sted til børnefamilier.

Næste sommer åbner de desuden vandlandet Oceana, og Liseberg går derfor fra at være en sæsonpræget forlystelsespark til at være et helårssted med både forlystelsespark, hotel og vandland.

Læs også: Karrusel og rutsjebane i lobbyen: Nyt fantasifuldt hotel åbner i Gøteborg

TIP: Tag forbi Da Matteo og nyd friskbrygget kaffe og hjemmebagte kanelbullar

 

Delikatesse i Stora Saluhallen

ferie i Gøteborg
Foto: House of Vision/Göteborg & Co

Midt i Gøteborg finder man Stora Saluhallen, som er den gamle torvehal. Her finder man delikatessevarer af højeste kvalitet, og du kan f.eks. både finde handlere med fisk, kød, ost og frugt.
Helt oppe under taget af Stora Saluhallen finder man frokostrestauranten Kajutan Saluhallen, som serverer frisk fisk og skaldyr af højeste kvalitet. Restauranten har en helt unik placering med en fantastisk udsigt udover torvehallen. Kajutan Saluhallen er særligt kendt for deres Räkmacka (rejemad), som serveres helt traditionelt med mayonnaise, æg, tomat, agurk, syltede rødløg, salat og citron. Det er bestemt et besøg værd at gå en tur i torvehallen, hvor du nemt kan blive fristet af delikatessevarer. Afslut turen på toppen med en overdådig rejemad og udsigt over torvehallen.

TIP: På Magasinsgatan kan du finde gode secondhand butikker

 

Smuk afslapning midt i byen

Gøteborg
Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Få et smukt afbræk fra byen med et besøg hos Gøteborgs botaniske have (Botaniska Trädgården). Haven fylder i år 100 år og er den største i Skandinavien. Haven har åbent hele året, døgnet rundt og er gratis at besøge. I den botaniske have finder du over 20.000 forskellige arter fra mere end 130 lande. Du kan nyde en picnic i solen eller gå på jagt efter de smukke kunstskulpturer i den store have. Haven er opdelt i forskellige områder, så du kan f.eks. gå en tur op til udsigtsposten i Rododendron-dalen, opleve roen i Japan-dalen eller nyde det smukke vandfald i Klippe-haven.

TIP: På den livlige Esperantoplatsen kan du nyde en drink eller kaffe

 

Skandinavisk Michelin mad: Bhoga

Gøteborg
Foto: Anthony Sastre/Bhoga/Göteborg & Co

Bhoga har siden 2016 haft en Michelin stjerne, og det er der i den grad en grund til. Hos Bhoga kan du nyde skandinavisk gastronomi af højeste skuffe midt i Gøteborg. De bruger kun lokale, økologiske råvarer fra svenske nærliggende gårde, som passer til sæsonen. Deres vine er alle enten biodynamiske, økologisk eller naturvine fra små, europæiske producenter. Alle vine er nøje udvalgt til de enkelte retter og fuldender et besøg hos Bhoga. Hos Bhoga kan du vælge mellem en 5-, 7- eller 9-retters menu samt tilhørende vin-, øl- eller alkoholfrimenu.

TIP: Haga er et område med mange små, hyggelige cafeer, hvor man kan ’fika’

 

Et smut til Sveriges skønne skærgård

ferie i Gøteborg
Foto: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Ønsker du at få en pause fra storbyferien, så er et smut til den svenske skærgård en oplagt mulighed. Med kun en times sejltur fra Gøteborg, kan du ankomme til Hönö. Hönö er en lille ø med omkring 5.000 fastboende. På Hönö finder du en fin, lille havn med mange restauranter og små butikker. Udover at nyde roen og de smukke omgivelser kan du bade fra klipper, besøge vandtårnet, hvor du kan se den smukke skærgård fra toppen, tage forbi den gemte, lille strand Hästen eller tage på gyngende grund på øens Fiskemuseum, som er placeret på en strandet båd. Bliver du sulten kan du tage forbi det gamle toldhus, Tullhuset, og nyde friskfanget fisk og skaldyr med udsigt over Kattegat.

Kan du lide at vandre, så er der rig mulighed for det på Hönö. På Hönö finder man Skærgårdsleden, som er en smuk vandretur på 27 km, som tager dig gennem Sveriges smukke, rå natur på både Hönö og Fötö. Du behøver ikke gå hele ruten, men kan nemt dele den op efter behov og lyst. Hönö er det perfekte sted til en afslappende dag i Sveriges smukke skærgård langt væk fra by og biler.

TIP: Få byens bedste is hos Gelaterian

 

Mekka for håndværksbryggerier

ferie i Gøteborg
Foto: Caroline Birch, Vega Bryggeri

Gøteborg er med sine 40 mikrobryggerier med garanti Sveriges ølby, og hvis de selv skal sige det også Nordens ølby. Ringön i Gøtebrog er med sine snart tre mikrobryggeri et mekka for håndværksbryggerier.

Två feta grisar er et mikrobryggeri på Ringön, der kombinerer den populære sport padel tennis med god håndværksøl. Tag forbi til et spil padel tennis og afslut med en eller flere kvalitetsøl fra det lille mikrobryggeri i aftensolen. Prøv f.eks. deres Chill iN, som er en pale ale med habanero. Book en padel bane her.

Vega bryggeri er et andet mikrobryggeri på Ringön. Hos Vega bryggeri finder du øl til enhver smag. Er du til en frugtig sommerøl, kan du f.eks. prøve deres sour IPA med smag af blandt andet jordbær eller deres milde Soda Pop IPA, som bringer dig til tropiske himmelstrøg. Fra gamle vintage sofaer kan du nyde specialøl, imens du lytter til musik fra deres lille musikscene. Vega bryggeri holder desuden flere forskellige events, som f.eks. ølyoga, så hold øje på deres Facebook for mere info.

Rejsetilbud

hvis-vejret-er-med-os-stopper-vi-ved-det-smukke-udkigspunkt-i-san-gerado-de-dota-foto-josefine-aude-raas
Skirejse til Geilo
Bandholm Badehotel

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Essensen af Indien
Kanal i Venedig

Mest læste

troldejagt i Danmark
Nimb Rooftop København
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)