Hvis du nogensinde har taget toiletartikler eller badetøfler med hjem fra hotelopholdet, er du én af de mange danskere, der har stjålet fra hoteller. Måske er du slet ikke klar over, at du ikke må – eller måske er du ligeglad? Hotels.com har lavet en undersøgelse, der viser, hvad vi danskere ynder at stjæle fra hotellet. Læs med her og se hvor meget – og hvad – vi danskere stjæler fra hoteller.

 

De almindelige tyvekoster

De mest almindelige genstande, som danskerne stjæler fra hoteller, er små toiletartikler. Det betyder, at hver gang du måske har pakket en minishampoo eller en engangstandbørste ned i kufferten, har du stjålet fra et hotel. Måske var du slet ikke selv klar over at det anses for tyveri. For en undersøgelse foretaget af OnePoll viser, at 24 % af danskerne mener, det er normalt.

Det er tilsyneladende ganske almindeligt for danskerne at tage såkaldte souvenirs med hjem fra ferien. Faktisk viser undersøgelsen, at hele 52 % har prøvet at tage toiletartikler med hjem fra hotellet. Udover de små badeværelsesgenstande har 26 % af danskerne taget kaffe-, te- og sukkerposer med hjem.

 

så meget stjæler danskerne fra hoteller

 

Opgraderede tyvekoster

Det er måske ikke helt overraskende, at hotellers badetøfler er populære genstande. Når vi tager på ferie, og hotellet byder på deres særlige engangstøfler, pakker 13 % af danskerne dem ned i kufferten for at tage dem med hjem. Når det kommer til hotelkåber, er der tale om en relativ stor genstand. Vi forestiller os, at den kan være svær at tage med sig fra opholdet. For hvordan pakker man ligesådan en hel kåbe ekstra ned i kufferten? Alligevel har 8 % af danskerne nuppet én med sig som souvenir fra ferien.

Læs også om chancerne for at rejse på ferie i Europa til sommer.

 

Hvorfor stjæler danskere fra hoteller?

Det viser sig, at danskerne er flittige, når det kommer til at få mest muligt ud af hotelopholdet. Hvad enten det er en ekstra overnatning eller en middag, så nyder vi danskere de gratis goder, der kan følge med hotelopholdet på ferien.

Det kan være svært at pege på, om vi anser det som en del af prisen for opholdet, eller om vi ved, det er forkert at tage toiletartikler og badetøfler med hjem? Når så mange af os stjæler fra hoteller, bunder det muligvis i, at vi ikke er klar over, at vi ikke må. Faktisk viser dén undersøgelse, som OnePoll har lagt ud, at 67 % uden problemer fortæller andre, at de har taget souvenirs med hjem fra hoteller.

Vil det gøre en forskel for dig, at du ved, du stjæler? Det lader ikke til det, når 19 % indrømmer, at de føler sig lidt skyldige over det. Men alligevel nupper de tingene med hjem. Er det vores indre Ross Geller, der taler til os, når vi stjæler fra hotellet? Gælder det om at tage ting med for at få mest ud af pengene eller for at huske opholdet? Det er i hvert fald sikkert, at vi danskere savner at komme på hotelophold igen – og måske tage en souvenir eller to med derfra.

 

tyvekoster

 

De usædvanlige tyvekoster

Der er også få danskere, der har stjålet mere med fra ferien end de små toiletartikler og badetøfler. Faktisk viser det sig, at nogle danskere både har taget bestik og tallerkner med fra hotellet. Sågar den lille klokke fra receptionen er genstand for tyveri. Undersøgelsen viser heldigvis, at det er ganske få – nemlig 6 % – som har prøvet det. Hvad enten det har været en form for prank eller en ustyrlig lyst vides ikke, men så meget stjæler vi danskere altså fra hoteller.
Faktisk er der tale om, at 8 % elsker spændingen ved det.

Det mest overraskende er formentlig, at det ikke stopper ved service eller klokker. Kaffemaskiner og el-kedler er nemlig også blandt de stjålne genstande. OnePolls undersøgelse viser, at 4 % af danskerne har prøvet at stjæle den slags køkkenmaskiner fra hoteller, og at 4 % af os danskere sågar har stjålet et tv fra et hotel. Vi trøster os dog med tanken om, at de fleste holder sig til mere uskyldige tyvekoster.

 

Drømmer du om dit næste hotelophold? Vi håber, du holder dig til at nyde de små komplementære toiletartikler og lækre tebreve i forbindelse med din næste ferie. Rigtig god tur!