Her er Danmarks bedste ishuse

Sommeren begynder for alvor at komme til Danmark og hvad hører en god sommer til? Is!  Når varmen trænger på, flokkes danskerne til diverse ishuse- og kiosker og står i lange køer for at afkøle med en lækker is. Men hvor får man egentlig fat i Danmark’s lækreste is i dag? Hvert år kårer Opdag Danmark Danmarks Bedste Ishuse ved hjælp af en afstemning, hvor alle danskere frit kan stemme på deres go-to sted, når heden skal dulmes med lidt køligt til ganen.

Læs med her for den endelige stilling på Danmarks Bedste Ishuse 2023 og bliv klogere på, hvilke ishuse der er værd at besøge, når behovet for en lækker is er på sit største. 

 


1. Guf & Kugler, Nibe – Danmarks bedste ishus

Danmarks bedste is
Danmarks bedste ishus


Sidste års vinder løber afsted med førstepladsen igen

 Guf & Kugler på havnen i Nibe er blevet en legendarisk isbod, selvom den kun har få år på bagen. Det er et familiedrevet ishus, der siden 2014 har forkælet Nordjyderne med lækre is. Nu har de tilmed også åbnet en isbod i Aalborg.

Isboden, der har floreret rundt forskellige steder på ranglisten de sidste års afstemninger, vandt også førstepladsen tilbage i 2018. De kan altså i år kalde sig selv for dobbelt guldvindere.

For at gøre sig fortjent til Danmarks bedste ishus er de kreative og nytænkende med sjove påfund til toppings. De har fx en lakridsguf, der er himmelsk og værd at køre langt efter! Deres grundlæggende filosofi er, at ekspedienterne er ”isforkælere”, og kunderne er ”isnydere”, og med et altid smilende og passioneret personale. De giver gerne smagsprøver og vejleder ”isnyderne” til de helt rigtige sammensætninger, er vi absolut solgte til denne lækker lille ishimmel!

 

2. Chokoladekurven, Thisted

Chokoladekurven Thisted
Foto: chokoladekurven.dk

Guf & Kugler i Nibe fik kamp til stregen af Chokoladekurven i Thisted, som til aller sidst måtte tage sig til takke med en flot andenplads.

Chokoladekurven er kendt for deres luksuriøse udvalg af håndlavet chokolade. Fra fyldte chokolader og trøfler til chokoladebarer og praliner er der noget for enhver chokoladeelsker.

På trods af navnet er is dog også en særlig fokus hos Chokoladekurven, og de har et imponerende udvalg af håndlavet is lavet af de fineste ingredienser. Deres iskreationer spænder fra klassiske smagsvarianter som vanilje og chokolade til mere eksotiske og innovative smagskombinationer. De bruger friske råvarer og naturlige ingredienser for at sikre den bedst mulige smagsoplevelse.

 

3. Vaffelhuset, Kerteminde – Fyns bedste ishus

Vaffelhuset Kerteminde
Foto: Vaffelhuset’s hjemmeside

Sidste års andenplads befinder sig stadigvæk i top 3 i år. Dermed ligger Vaffelhuset i Kerteminde nr. 1 som Fyns bedste ishus!

Når du nærmer dig Vaffelhuset i Kerteminde, vil noget af det første du lægger mærke til, være en behagelig og lækker duft af nybagte vafler. Her får du en hjemmelavet lækker og sprød vaffel, som smager anderledes og mere delikat, end de normale vafler man kan gå ned og købe i supermarkedet.

Og vaflerne er ikke det eneste hjemmelavede. Hos Vaffelhuset i Kerteminde laver de også deres egen guf – lækker, luftig og med masser af smag. Trænger tanden til lidt ekstra sødt, vil denne guf være prikken over i’et og den passer perfekt til alle deres 18 varianter af kvalitets is.

 

4. Knolden, Slagelse – Sjællands bedste ishus

Knolden Slagelse
Foto: Knolden’s facebookside

Ligesom ovenstående ishus er Knolden i Slagelse også rykket en tak ned siden sidste års placering, men ligger på samme måde stadig nr. 1 som Sjællands bedste ishus!

Som de selv beskriver det er “Knolden et personligt ishus fyldt med glade Knoldeunger og Knoldemutter”. Med en placering ved Næsby Strand, tæt på Slagelse, er der kun 300 meter til nærmeste lækre badestrand.

Her tilbydes der hjemmebagte eller glutenfri isvafler, altid 30 is varianter, hjemmelavet guf og lækker softice der skifter smag hver 14. dag. Derudover kan du få spanskrør med softice, pandekager, belgiske vafler og milkshake a la Knolden.

 

5. Uganda Ismejeri, Kastrup

Uganda Ismejeri
Foto: ugandais.dk

På en femteplads ligger Uganda Ismejeri i Kastrup. Ishuset er kendt for at tilbyde autentiske isoplevelser, der er inspireret af Ugandas kultur og traditioner.

Uganda Ismejeri fokuserer også på bæredygtighed og bestræber sig på at minimere deres miljøpåvirkning. De bruger økologiske og lokale råvarer, og deres emballage er bæredygtig og genanvendelig.

Det er et must-besøg for isentusiaster, der søger autentiske og unikke smagsoplevelser. Deres hengivenhed for kvalitet, håndværk og bæredygtighed afspejler sig i deres lækre iskreationer, der vil glæde enhver iselsker og efterlade dem med en uforglemmelig smagsoplevelser.

 

6. Is og Pandekager Udbyhøj

Danmarks bedste ishuse
Foto: isogpandekager.dk

På sjettepladsen har vi Is og Pandekager Udbyhøj – en charmerende is- og pandekagebutik beliggende i Udbyhøj, Danmark. 

Butikken er kendt for deres velsmagende is, der er håndlavet med omhu og bruger friske og naturlige ingredienser. 

Udover deres lækre is, er Is og Pandekager Udbyhøj specialiseret i pandekager. De tilbyder en bred vifte af pandekagevarianter, der tilfredsstiller både søde og salte smagsløg.

Man kan nyde søde pandekager med fyld som chokolade, frugt og flødeskum eller nyde de mere hjertelige pandekager med f.eks. skinke og ost.

 

 

I alt var 31 ishuse med på den endelige liste i den opgjorte afstemning og de resterende på ranglisten er:

 • 7. Det Gamle Ishus, Glyngør
 • 8. Hjarbæk ishus, Løgstrup
 • 9. Møn Is, Stege
 • 10. Søpark Kiosken, Maribo
 • 11. Humlum Fiskerleje & Camping, Struer
 • 12. Byens Ismejeri, Randers C
 • 13. Søster Is, Haderslev – Vinder Sydjylland
 • 14. Privaten Iscafé i Aabybro Mejeri, Aabybro
 • 15. Isværftet, Aalborg
 • 16. Det Blå Ishus, Faaborg
 • 17. Havnegrillen Bønnerup, Glesborg
 • 18. Tirsbæk Strand Kiosk, Vejle
 • 19. Simested Ishus, Aalestrup
 • 20. Is Salonen, Frederiksværk
 • 21. Is’N’kram, Højer
 • 22. Nygård Ismejeri & Gårdbutik, Grindsted
 • 23. Gilleleje-Isen, Gilleleje
 • 24. Unyttigt DK, Herning
 • 25. Agger Iscafé, Vestervig
 • 26. Rømø Bolsjeri & Ishus, Rømø
 • 27. Vebbestrup Is, Hobro
 • 28. Vandkanten Falsled
 • 29. Søsters, Gilleleje
 • 30. Storhaven, Læsø
 • 31. Gelato Italia, Svendborg

Rejsetilbud

Svalbard
Rejsetilbud Mallorca
Nordlys i Tromsø

I samme kategori

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
sommer harzen

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)