Badehotel i Danmark – Populært som aldrig før

Artiklen er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels.

 

Badehotellet er en del af vores fælles kulturarv og historiske tilknytning til vandet. Og dén dag i dag har de danske badehoteller fået en renæssance. Mange søger tilbage til den ferieform, der havde sin velmagtsdage i første halvdel af 1900-tallet. Vi søger i stigende grad det individuelle, det nostalgiske og det nære. Eller forkælelse, nydelse og romantik. Den danske tv-serie Badehotellet har selvfølgelig også været med til at øge badehotellernes popularitet.

De senere år er der skudt en række nye danske badehoteller op langs Vesterhavet og vores øvrige kyster. Eksisterende hoteller er tilmed blevet restaureret og ført up to date, fordi gæsterne nu strømmer til. Gamle hotelkøkkener bliver opgraderet til gourmetkøkkener, og der bliver udvidet med miljøbevidste spa-afdelinger.

Mange danskere har råd til at bo og spise lækkert, især efter denne coronaperiode, hvor vi har kunnet spare på pengene. Badehotellerne kan tilbyde noget helt særligt. De danske badehoteller ligger ofte smukt placeret, tæt på havet og i fredelige omgivelser. Et badehotel er et sted, hvor man kan fordybe sig og finde ro, og hvor den eneste larm er fra bølgernes brusen.

 

Badehotellet er indbegrebet af dansk sommer

En badehotelferie er en ferie, hvor lyset er klart, bølgerne bruser, kvinderne går i lette sommerkjoler og mændene i hvidt tøj og stråhat. Badehotellerne symboliserer i dag det enkle, det magelige og kultiverede liv.

Nederst i denne artikel kan du finde flere tilbud på ophold på danske badehoteller. På disse hoteller ønsker man at skabe den nærhed og fortrolighed, som der tidligere var mellem gæster og hotelværter på et dansk badehotel. Du bliver taget personligt imod. Og så kan vi godt lide, at der på mange badehoteller hverken er tv eller wifi og en opfordring til, at man slukker sin mobiltelefon og bare slapper af.

Få en kulinarisk oplevelse på badehotellet

På mange af Danmarks badehoteller kan man få ophold med helpension. Når dørene slås op til spisesalen, er der virkelig grund til at glæde sig, for det er ofte nogle af landets bedste kokke, der regerer i køkkenet. Maden er ligeså vigtig for et badehotel som nærheden til havet.

I TV2’s serie ”Badehotellet” spiller maden også en stor rolle. Her er det retter som: Lammekølle med gemyse og mynte. Ærtesuppe med champagne. Gammeldags kylling med skilt sovs og rabarberkompot. Citronfromage. At maden også er vigtig for ”rigtige” badehotelgæster viser sig for eksempel ved, at Danmarks mest berømte badehotel Svinkløv er kendt for en valnøddelagkage, som folk stadig taler om, selv om badehotellet var lukket i nogle år på grund af en brand i 2016.

 

Nederlaget i 1864 skabte badehotellerne

Badehotellerne opstod efter krigen i 1864, hvor Danmark tabte stort udadtil. Derfor søgte vi indad og ledte efter noget, der kunne definere os som danskere. Den lavere del af overklassen og middelklassen tog på pensionat, og de rigeste tog på badehotel, der lå isoleret i sikker afstand fra de lokale fiskerlejer.

Efter 2. Verdenskrig ebbede badehotellernes storhedstid ud. Danskerne begyndte i stedet at tage på charterferie til landene omkring Middelhavet. I de senere år er der sket et skift. Flere danskere vælger at holde ferie herhjemme og efterspørger en individuel og nostalgisk ferieform. Det har skabt en renæssance for de danske badehoteller på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

 

Rekordhøjt seertal til tv-serien ”Badehotellet”

Tidligere var ferie på et badehotel forbeholdt den dekadente overklasse, men i dag er det blevet almindeligt for os danskere at tage på weekendophold eller miniferie på badehotel. Ikke mindst med inspiration fra tv-serier som ”Halløj på Badehotellet” og især TV2’s ”Badehotellet”, hvor mere end 1,5 millioner danskere fulgte med i seriens 5. sæson.

”Badehotellet” foregår i 1932, og dengang var man ikke en turist, men en lystrejsende i modsætning til en handelsrejsende. Senere fik man betegnelsen badegæst eller sommergæst. At være gæst eller lystrejsende er der mange danskere, der ønsker i dag, fordi det udtrykker en individualitet i modsætning til turist, som er en massebetegnelse. Derfor er tv-serien ”Badehotellet” blevet så stor en succes, og derfor er badehotellerne populære som aldrig før.

 

Tilbud på skønne danske badehoteller

 

Danske badehoteller

 

Aalbæk gl. Kro og Badehotel, Ålbæk

9982 Ålbæk

I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk gl. Kro. Den hyggelige og velholdte kro er et smukt udtryk for moderne krokultur og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra kroen. Charmerende på alle årstider.

 

Nymindegab

 

Nymindegab Kro, Nørre Nebel

6830 Nørre Nebel

Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist. Nymindegab Kro frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

 

Danske badehoteller

 

Tambohus Kro & Badehotel, Thyholm

7790 Thyholm
Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

 

Badehoteller

 

Hotel Gilleleje Strand

3250 Gilleleje
Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

Rejsetilbud

Mount Blanc
lissabon
Donau

I samme kategori

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)