Rio de Janeiro er Brasiliens næststørste by. En kontrastfyldt storby med slumkvarterer og imponerende gigantiske villaer side om side. Her venter dig stegende sol, dragende brasiliansk sambadans og sydamerikansk livsstil. Velkommen til Brasiliens skønne Rio de Janeiro!

Seværdigheder i Rio de Jainero

Copacabana – du har måske hørt dét ord før men kan ikke liiiige huske, hvad det er… Rios mest berømte og turistede strand – dét er, hvad Copacabana er. Den er ganske enkelt et must på din rejse. Men du bør også besøge stranden i Ipanema, som er Rios upper-class kvarter med stilfulde gader og butikker.

Desuden er stranden i Botafogo måske faktisk den smukkeste i byen, ikke mindst når du beundrer den fra toppen af Pao de Acucar.

Pao de Acucar   (sukkertoppen) er et stejlt granitbjerg ved indsejlingen til Rio de Janeiro og er et af verdens mest kendte byvartegn.

Du kan tage svævebanen derop, og udsigten – ja, den er fortryllende! Som du kan læse, er der nok at vælge imellem, når du ønsker at nyde sol, hav og udsigt i Rio.

Og kan du bare ikke få nok af lækre sandstrande? Så kombinér din ferie i Rio med et par dage i den eksotiske oase Buzios, et par timers kørsel øst for Rio. Stedet er kendt som Brasiliens svar på St. Tropez.

Ud over sine skønne strande er Rio kendt for den 38 meter høje Jesus-figur, der kigger ud over byen på det 710 meter høje Cordovado-bjerg. Statuen er ét af Verdens Syv Underværker.

Stadionet Maracaña er også verdenskendt, og er du til fodboldstemning i særklasse, bør du opleve en kamp hér! Stadionet er ét af verdens største og har i dag plads til 82.238 tilskuere.

Brasilianernes passion for fest, dans og fodbold bør du altså lade dig rive med af, hvis du vil ind under huden på Brasilien!

Og her kan vi ikke komme uden om det årlige karneval, der samler 400.000 udlændinge og 5 millioner brasilianere til en 5-dages gadefest, musik og parader.

Festlighederne finder altid sted 40 dage før påske, så måske det er en overvejelse værd at rejse afsted netop på dette tidspunkt?

Nyd livet i Rio

Powershopping finder du på Visconde de Piraja, og byen byder desuden på mange spændende markeder med souvenirs og håndværk, hvor du kan boltre dig i en masse spændende ting og finde de helt rigtige, der skal pakkes ned i kufferten.

Juice, juice og atter juice… Kort sagt – er du til lækre friskpressede juicer, så er det det helt rigtige sted, du er landet. I Rio indtager man uanede mængder af friske frugter og friskpressede juicer, og det bugner med juicebarer.

Besøg også en kødrestaurant – churrascaria – som Brasilien er kendt for. Når mørket falder på, kan du more dig og vælge imellem alt lige fra pianobarer, sambaklubber og eksklusive diskoteker til ganske almindelige barer.

Rio de Janeiro er fest, samba, strand og storslåede naturoplevelser. Det helt rigtige valg, hvis du har en indre livsnyder gemt i dig.