Oplev den lille charmerende oase med masser af shoppingmuligheder, kulturoplevelser samt lækre og hyggelige restauranter og caféer. Byen, der er Sveriges tredjestørste, er kun en spytklat væk. Faktisk ligger den kun 30 minutter fra København lige ned til vandet. Så hvorfor ikke benytte lejligheden til at tage et smut til det svenske i din næste forlængede weekend? Læs vores lille rejsguide til Malmø her:

Hylliebadet

Et godt forslag er at lægge vejen forbi Malmø i midten af august, hvor Malmö festivalen løber af stablen med både dans, teater, musik og meget mere – ganske gratis. Du kan også ”bare” vælge at tage en dagstur til Malmø og fx tage toget fra København H til Hyllie station (4 km. syd for Malmø centrum), hvor Hylliebadet ligger lige i nærheden. Hylliebadet er Malmøs nye og topmoderne svømmehal på 11.500 kvm med et 50-meter bassin, boblebade og plads til både leg og afslapning med familien.

Det kan også være, at du ender i Malmø, fordi du skal til koncert i det nye koncert- og kongreshus Malmö Live.

Parker i Malmø

Lige meget hvorfor du tager til Malmø, er der i hvert fald stor chance for, at du falder for byen.

Oplev Malmø – Parkernes by med mange hyggelige kvarterer. Malmø kaldes af mange for ”Parkernes by” pga. de mange grønne arealer og parker. Kungsparken og Slottsparken er fyldt med smukke blomsterhaver, kanaler, damme og en japansk have (Slottsparken).

Som førstegangsbesøgende i Malmø er Turning Torso et must-see! Denne imponerende bygning snoer sig hele 190 meter op i vejret. En selfie eller et romantisk portræt af dig og din feriemakker giver et smukt minde til fotoalbummet.

Brug også et par hyggelige timer på at spadsere rundt på Västra Hamnen. Det er en ung bydel, der både byder på én af Europas største skateboardparker, en lækker is der kan nydes i solen og mulighed for at tage en dukkert i dybhavsbadet.

Smukke områder og oplevelser

Du bør også tage en tur til det hyggelige område ved Lilla Torg, der er omgivet af bindingsværkshuse fra 1600- og 1700-tallet. Her ligger også Form/Design Center, der byder på kunsthåndværk og design, bl.a. boligudstyr og tekstil.

Også kvarteret Gamla Väster med lave byhuse og små butikker, som ligger vest for Lilla Torg, er en hyggelig gåtur værd. Det helt centrale shoppingområde er dog med udgangspunkt i Stortorget i Gamla Staden, så skal du have shoppinglysten stilling, må du ikke misse dette område.

Kanalrundfart Malmø

Du skal prøve en tur med kanalrundfart, Malmö. Oplev Malmø fra et andet perspektiv, hvor du sejler igennem Kanaler og under broer. En Kanalrundtfart tager ca. 50 minutter og koster 160 SEK. Læs mere om en sejltur i Malmø her.

Kanalrundfart Malmø

Af andre oplevelsesmuligheder kan nævnes Reptilcenter (et 500 kvm jungle med krybdyr og andre eksotiske dyr), masser af gratis legepladser med forskellige temaer og den 2 km lange badestrand Ribersborg Strand et par km. vest for Malmøs centrum.

Byen byder på lidt af hvert og for noget for en hver smag. Så hvis du ikke har været i Sverige før, er Malmø ikke et skidt sted at starte dit Sverige-eventyr.