Millionbyen Los Angeles er den mest folkerige by i Californien og USA’s næststørste by (efter New York). Det er et overflødighedshorn af ekstraordinære oplevelser og seværdigheder, og Los Angeles er byen, der aldrig sover.

Los Angeles har flere bydele og er især kendt for bydelene Hollywood og Beverly Hills. Hollywood er centrum for det sydlige Californiens film- og tv-industri. Her ligger USA’s største film-, musik-, og tv-studier. Must-see-klassikerne er Hollywood Boulevard med de kendte stjernefliser ”Walk of fame”, Dolby Theatre og film-temaparken Universal Studios, der er én af de største turistattraktioner.

Snyd ikke dig selv for at opleve nogle af de store tv-produktioner som publikum til fx et talkshow, Dr. Phil eller noget helt tredje. Du kommer helt ind under huden på det store mediecirkus, og det er en særlig oplevelse, du sent vil glemme.

Berverly Hills og Shopping i Los Angeles

Beverly Hills, som ligger i den vestlige del, er et af de rigeste steder i USA. Det er hjemsted for stjerner, skuespillere og musikere, og man kan booke en guidet tur igennem bydelen, hvor man selvfølgelig får alt den seneste sladder om kendisserne. I Beverly Hills ligger også det eksklusive shoppingstrøg Rodeo Drive, hvor Julia Roberts powershoppede i ”Pretty Woman”, og de er her alle sammen – de kendte designer-, og mærkevarebutikker.

Det skal siges, at Los Angeles er indbegrebet af ekstravagant shopping. Har du ikke fået nok efter besøget på Rodeo Drive, så tag til Fifth Avenue og fortsæt din shopping eller måske bare ”vindueskiggeriet”.

Veniche Beach

Du kan heller ikke tage til Los Angeles uden at besøge den ikoniske Venice Beach. Den brede sandstrand med den lange strandpromenade er spækket med restauranter, caféer og butikker, og talrige amerikanske film-, og serieoptagelser er lavet her.

Los Angeles byder selvfølgelig også på meget mere end kendiscirkusset i Hollywood og Beverly Hills. Der er et utal af seværdigheder, interessante kvarterer og museer i verdensklasse.

Dette er en by med store armbevægelser. Den er på én gang ekstravagant, forunderlig, fascinerende, bizar og har aldrig hørt om janteloven. Intet er forudsigeligt.

Læs også: 3 bud på en fantastisk jordomrejse

Hollywood skiltet