Hong kong er en region i det sydlige Kina og er ét af de største finanscentre i verden. Det er både den mest velstående og den mest vestligt prægede by i Kina. I 150 år, indtil 1997, var Hongkong under britisk styre, og dét har sat sit præg på både kulturen, arkitekturen, folkelivet og maden. Der er en stor grad af selvstyre, et uafhængigt retssystem, fri handel og ytringsfrihed.

Hongkong byder med sin storslåethed på alt fra museer i verdensklasse og imponerende moderne arkitektur til fantastiske restauranter, uanede shoppingmuligheder og hundredvis af templer og pagoder. Dertil kommer, at du kun skal en kort tur uden for centrum for at finde fantastiske sandstrande, bjerge, store parkområder og skov.

Skal du til Hong Kong, så læs her hvordan du kan undgå Jetlag.

Storslåede oplevelser

Der er nogle oplevelser, som du for alt i verden ikke må gå glip af i Hongkong. En tur til Sky100 er én af dem! Sky100 Hong Kong Observation Deck ligger på etage 100 i én af verdens største skyskrabere. Du træder ud på en glasplade, der dækker en model af Hongkong. Samtidig får du den ægte vare, når du kigger lige frem: En 360 graders fantastisk udsigt ud over Hongkong. Se mere på sky100.com.hk.

Du må heller ikke gå glip af verdens største lys- og lydshow, Symphony of Lights. Hver aften kl. 20.00 danser et fantastisk lysshow op af 44 bygninger. Det er ledsaget af både musik og tale samt, ved særlige lejligheder, også fyrværkeri. Det bedste sted at se showet fra er ved Tsim Sha Tsuis havnefront Avenue of the Stars og Hong Kong Cultural Centre.

Tag også en tur til landsbyen Ngong Ping og oplev traditionel kinesisk arkitektur og tag efterfølgende bjergbanen til toppen af Victoria Peak, hvor du kan opleve en imponerende udsigt. Prøv desuden at tage forbi stenskulpturerne og de små vandløb i Nan Lian Garden og læg vejen omkring det fredfyldte buddhistiske tempelkompleks Chi Lin Nunnery.

Buddha Hong kong - Ngong Ping


Shopping og restauranter i Hong Kong – et kæmpe udvalg!


Hongkong er ét af verdens mest attraktive rejsemål, når det handler om shopping! Alle varer, undtaget alkohol og tobak, er nemlig skattefrie. Nogle af de mest attraktive shoppinggader er den 3 kilometer lange Nathan Road nord for Kowloons sydlige spids samt Ladies Street i Kowloon, der ligger ved metrostationen Mong Kok. Det er et marked, hvorfra der sælges alt fra tasker, tøj og legetøj til ure og smykker. I området finder du også flere store shoppingcentre.

Når du skal have stillet sulten, er der også rigeligt at vælge imellem. Du finder alt lige fra dyre internationale luksusrestauranter til kinesisk, europæisk, fisk og skaldyr. Der er utallige Michelinrestauranter, og noget, du skal smage, er Dim Sum. Det er en populær lokal spise og er dampede små retter. Et anbefalelsesværdigt sted at besøge er restauranten One Dim Sum, der er virkelig lækker og samtidig billig. Og så har den en Michelin-stjerne. Det er ikke billigt at holde ferie i Hongkong, men her finder du faktisk en lille prisvenlig perle af en restaurant.

Du skal helt sikkert også lægge vejen forbi et wet market. Disse store indendørs markeder findes i alle nabolag og er opdelt i flere etager med friske råvarer. På øverste etage finder du spiseområdet med flere boder, der sælger en masse lokale retter og specialiteter.

En rejse til Hongkong er en stor oplevelse, hvor alle dine sanser bliver forkælet.

Hong Kong mennesker