Barcelona

Barcelona har det hele! Pulserende natteliv, lækre strande, moderne gastronomi og smuk arkitektur. Cataloniens hovedstad Barcelona er en spændende og dynamisk by, hvor det er svært at nå alt dét, man gerne vil!

Seværdigheder i Barcelona

  • Den 50.000 m2 store kendte plads Placa de Catalunya er kendt for déns statuer og springvand og for de mange duer, der flokkes her. Fra pladsen er der ikke langt til mange af byens andre kendte seværdigheder. Nogle af Barcelonas vigtigste gader mødes hér, nemlig Carrer de Pelai, Ronda de Sant Pere, Passeig de Grácia og La Rambla.

  • Netop den 1,2 kilometer lange gågade La Rambla er byens mest berømte gade og er et must-see på din ferie. Den udmærker sig ved træer, skulpturer og anden kunst langs hele gaden. Gaden er et stort tilløbsstykke for turister, og du møder selvfølgelig også de mange velkendte gadeartister- og malere, der håber på, at der falder et par småpenge af til dem. Der er især mange blomsterstande og kiosker på La Rambla. Tag et afbræk når du er på ramblaen, på den smukke firkantet Placa Reial.

  • Ét af de mest besøgte monumenter i Barcelona er den ufærdige kirke Sagrada la Familia, der anses som Antonio Gaudis mesterværk. Det er et romersk-katolsk nygotisk bygningsværk, som han arbejdede på at færdiggøre i over 40 år! Den fremstår med et mix af mange arkitektoniske stilarter. Kirken har årligt flere millioner besøgende.

  • Barcelona er også en oplagt destination for fodboldelskere. Tag ind og oplev Messi live til en fodboldkamp med F.C. Barcelona på Nou Camp og få en oplevelse for livet. Der er plads til næsten 100.000 tilskuere, og det er det femtestørste stadion i verden og det største i Europa.

  • Flere steder i byen finder du andre imponerende monumenter af Gaudi, så det er bare med at gå på opdagelse. Slut din Barcelona-tur af med et besøg i parken Park Güell, der ligger lidt uden for centrum. Med sin unikke arkitektur, Gaudi monumenter og panoramaudsigt over byen fuldender det din oplevelse af Barcelona.


Spis godt i Barcelona

Det er ikke på La Rambla, du skal spise, da det er dyrt og mest fokuseret på turister. Gå ud i sidegaderne, hvor det både er billigere og bedre. Når dét så er sagt, så er det næsten forbudt at tage til Barcelona uden at smage på al den lækre mad på de mange tapasrestauranter eller de utallige fiske- og skaldyrsrestauranter.

Med al den lækre friske fisk, fornemmer man tydeligt, at Barcelona er en havneby. De bedste fiskerestauranter finder du i og omkring Barceloneta og metrostoppet Ciutadella/Vila Olimpica. Prøv fx restauranten Barnabier der har et stor udvalg af paella, pasta, fisk og skaldyr.

Især deres skaldyrstallerken er fortrinlig og indeholder jomfruhummer, blå-, kniv-, og hjertemuslinger, rejer, blæksprutte og tigerrejer. Besøg også det store, kendte og imponerende frugt- og madmarked La Boqueria, der er overdådigt med bl.a. friske fisk, kød, frugt og grønt.