Oplev 6 byer med bæredygtig overnatning og transport

Der er intet som at udforske en by til fods for at få en fornemmelse af stedet. Det er den bedste måde at opdage skjulte perler, møde de lokale og få en så autentisk rejseoplevelse som muligt, samtidig med at man passer på miljøet. Hvis du får trætte fødder, kan du også tage på sightseeing med offentlig transport eller på cykel.

Ifølge Booking.coms undersøgelser planlægger 42% af de danske rejsende at benytte sig af langsommere transportformer for at mindske deres påvirkning på miljøet i 2022. Desuden vil næsten tre fjerdedele (73%) af de danske rejsende vælge et overnatningssted, hvis det har en god miljøcertificering. Med udgangspunkt i dette deler Booking.com 6 af verdens bedste byer med hensyn til bæredygtige transportmuligheder samt bæredygtige overnatningssteder på disse rejsemål.

 

Kyoto, Japan

Kyoto er en by, hvor du kan få mange dage til at gå med at tage på opdagelse i en fascinerende blanding af gammel historie og moderne storbyliv. Det er også ét af de rejsemål, som flest rejsende har anbefalet til bæredygtige rejser på Booking.com. Byen er kendt for sine historiske templer og traditioner omkring teceremonier og blomsterdekorationer, som du selv kan prøve kræfter med på et kursus i Ikebana-blomsterdekoration. Men Kyoto er også kendt for at være en blomstrende og fremsynet storby.

Byens mange seværdigheder er forholdsvis spredt ud, så du vil få brug for at benytte dig af offentlig transport, men den bedste måde at udforske de respektive områder er til fods. En særlig interessant gåtur er omkring Kiyomizu-dera-templet. Her skaber helligdomme og snackboder masser af aktivitet.

 

New York, USA

bæredygtige overnatningssteder

 

New Yorks gitterformede og nummererede gadesystem gør det nemt at finde vej, uanset hvor langt du går i denne by, som flest rejsende på Booking.com har anbefalet til gåture. Gå en tur gennem Manhattan og opdag de forskellige bydele fra SoHo til Midtown og selvfølgelig Central Park.

Hvis du gerne vil opleve byens boheme-stemning, kan du booke en byvandring i Greenwich Village for at opleve de hyggelige gader og historiske huse i denne kunstneriske bydel. Det er nemt at komme rundt i byen til fods. Men hvis du får brug for det, kan du altid hoppe på metroen som en ægte newyorker.

 

 

København, Danmark

København er med sin arkitektur og royale historie et fantastisk rejsemål til en spændende storbyferie. København er kendt for at være en cykelvenlig by. Og byen er et meget anbefalelsesværdigt rejsemål til cykling.

Den bedste måde at opleve den danske hovedstad på er på en guidet cykeltur. Her cykler du rundt til både kendte seværdigheder såvel som til mindre kendte steder. Undervejs bliver deltagere også klogere på, hvordan de kan reducere deres CO2-aftryk, og hvordan København blev én af de mest bæredygtige og energieffektive byer i verden. Du kan også besøge de mange gode spisesteder eller tage en dukkert i det kolde vand.

 

Marrakech, Marokko

Marrakech

 

Den fortryllende og farverige by Marrakech er fuld af summende energi, som de rejsende kan fordybe sig i. Hvis du vil udforske byens fascinerende historie, kan du booke en guidet rundvisning på Bahia-paladset og El Badi-paladset. Nyd arkitekturen og de vidtstrakte haver og få et indblik i denne majestætiske bys tidligere velstand. Gør dette inden du afslutter turen med panoramaudsigten over Marrakeches medina fra en skjult terrasse.

Marokko er også ofte blevet anerkendt som ét af de mest bæredygtige lande i verden. Landets indsats for at forhindre klimaforandringer gennem vedvarende energi og forbud mod plastikposer fremhæver Marokko som et miljøbevidst rejsemål.

 

Prag, Tjekkiet

Denne populære europæiske storby er paradis for den formålsløse vandrer med sine mange brostensbelagte gader og hyggelige gårdhaver. Udforsk bydelene i ét af Booking.coms mest anbefalede rejsemål for byvandringer. Oplev den bohemekunstscene og smag verdens bedste øl.

Hvis du vil opleve byen efter solnedgang, kan du booke en aftentur, der begynder ved indgangen til brotårnet i den gamle bydel. Her kan besøgende slentre over Karlsbroen med udsigt til Prags borg og St. Vitus-katedralen. Lær historien om den velbevarede middelalderby og se nogle af byens bedste steder til aftenfotografering.

 

 

Taipei, Taiwan

bæredygtige overnatningssteder

 

Taiwans pulserende hovedstad har masser af afslappede og lækre spisesteder og en smuk natur. Uanset om du er interesseret i kreativ kunst, byens komplekse historie eller de verdenskendte natmarkeder, byder Taipei på endeløse seværdigheder og attraktioner.

Byen byder også på 8 nationalparker, storslåede bjerge, øer og afslappende feriesteder med varme kilder til et mangfoldigt eventyr. Byens offentlige transportsystem gør det nemt at finde rundt, så det er ikke overraskende at den er med på listen over mest anbefalede rejsemål for offentlig transport af rejsende på Booking.com.

Rejsetilbud

Rejse til Georgien og Armenien
Skøn rejse til Georgien og Armenien
Se rejsetilbud
Langhoff & Juul
Gastronomisk ophold på Langhoff & Juul Boutique Hotel
Se rejsetilbud
Rejse til Jordan
Rejse til Jordan
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
All-inclusive resorts

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)