Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

De bedste strande i Kroatien til din næste badeferie – hvor skal du hen?

Artiklen er skrevet i samarbejde med Escape Away.

Badeferie i Kroatien synes næsten uendelig med sin 6000 kilometer kystlinje og sine mange øer med utallige fantastiske strande. Så skynd dig at finde badetøjet frem og pak kufferten!

Vi har samlet Kroatiens bedste strande til dig, så du kan finde din næste badeferie ved et krystalklart hav.

Kroatien har ikke bare et fantastisk hav. Landet byder også på idyllisk natur og hyggelige byer. De bedste strande finder du omkring øerne Hvar og Brač i Dalmatien, men det bør ikke stoppe dig i at udforske mange af de andre badestrande i resten af Dalmatien samt på Istrien og i Kvarner-bugten.

 

Zlatni Rat, Brač: Badeferie i Kroatien på den berømte strand

badeferie i kroatien

 

Øverst på listen kommer selvfølgelig landets nok mest kendte strand, Zlatni Rat. Stranden bevæger sig med sine smukke lyse sten ud i det turkisblå Adriaterhav omkring øen Brač i det sydlige Dalmatien.

Stranden er et meget populært udflugtsmål både for feriegæsterne på øen og dagsturister fra fastlandet, som kommer dertil via gode færgeforbindelser til Split. Det betyder selvfølgelig, at der er meget liv, hvilket du skal tage med i dine ferieovervejelser.

Stranden hører til blandt nogle af de smukkeste europæiske strande, men du får også en strand med fantastiske faciliteter, som brusere, omklædningsrum og liggestole. I skyggen under fyrretræerne finder du talrige barer og restauranter med forfriskninger, som man især kan få brug for på de varmeste sommerdage.

 

Palmižana, Hvar

Et andet populært udflugtsmål er den lille ø Palmižana, som man nemt når fra øen Hvar. Stranden byder på krystalklart vand og ligger i smukke, fredelige omgivelser med skovbeklædte skråninger.

Det er et tilflugtssted for mange lystbåde, som er med til skabe et helt særligt indtryk af området som et malerisk billede. Du skal besøge stranden her, hvis du er på jagt efter en afslappende dag ved vandet. 

 

Paradise Beach – Rajska plaža, Rab 

Det er ikke umuligt at finde en sandstrand i Kroatien, selvom mange af landets dejlige strande har bund af småsten og klipper.

I det nordlige Kroatien på øen Rab nær badebyen Lopar ligger en rigtig paradisstrand, som navnet antyder. Det er en 1500 meter lang strand, der også kendes under navnet Rajska plaža.

Med sit lave vand og Blå Flag er stranden især velegnet til børn, og det er én af Kroatiens bedste sandstrande. CNN har haft Rajska plaža med på sin liste over verdens 100 bedste strande.

 

Divna, Pelješac: Badeferie i Kroatien med rolig udflugt til afsides strand

badeferie i kroatien
Foto: Escape Away – Omar Haroun.

 

Hvis du er på jagt efter et roligt område, og det ikke gør noget, at der ikke findes mange faciliteter, er Divna-stranden nær Trpanj et godt bud. Du finder den på Pelješac-halvøen, og den ligger en smule afsides.

Det giver dig mulighed for at nyde en rolig dag ved vandet i en bugt omgivet af høje bjerge med frodige, grønne skove, der står i kontrast til det blå hav. Stranden er meget typisk for Kroatien med sine hvide småsten, som dog føles næsten bløde at gå på.

 

Punta rata, Brela

På Makarska Rivieraen, omkring 40 kilometer fra Split, finder du en anden fantastisk strand. Den har flere gange været på rejsemagasinernes liste over smukke strande. Nemlig Punta rata-stranden.

Stranden ligger få hundrede meter fra Brela på det kroatiske fastlands nok mest betagende kyststrækning. En god placering til stranden, som stadig lever op til sin titel som én af de smukkeste strande.

 

Vela Pržina, Korčula: Badeferie i Kroatien på øen Korcula 

På sydkysten af øen Korčula finder du øens bedste strand Vela Pržina i udkanten af byen Lumbarda. Øen ligger i det sydlige Dalmatien og har en del stejle klipper, der skaber en fantastisk natur men ikke mange muligheder for små oaser af strande ved vandet.

Vela Pržina-stranden er åben mod havet i sydlig retning, men heldigvis ligger den godt beskyttet mod vinden inde i en bugt. Det lave vand og store område af rent sand er det perfekte sted for børnefamilier.

 

Brsec, Istrien

Er du på udkig efter en ikke særlig turistet strand, er den meget lille Brsec-strand på Istriens østkyst et godt bud. Det er vanskeligt at få adgang til standen, og der er ikke mange af de sædvanlige turistfaciliteter.

Brsec er dog en favorit blandt de lokale, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Stranden, som består af småsten, er omgivet af forrevne klipper, der rejser sig stejlt fra havet. Hvis du er på udkig efter et godt snorklested, så er det meget populært at snorkle omkring klipperne.

Rejsetilbud

Stammershalle Badehotel
Hotel Faaborg Fjord
Ophold i Skagen

I samme kategori

Verdens bedste hoteller
Rom
Zillertal adventure (4)
Kyoto

Mest læste

troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Forårsrejse
Travelmore

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)