Er du desperat efter at tage med din familie på storbyferie? Så kan du læse med her, hvor vi har samlet en oversigt over de mest familievenlige storbyer.

Læs listen om storbyferier for familien og find ud af, hvor den næste familieferie skal gå til.

 

Læs også om de mest børnevenlige hoteller i Europa.

 

1. Athen – Grækenland

Athen tilbyder en af de bedste europæiske storbyferier for familien. Hen over sommeren kommer temperaturerne i den græske hovedstad som regel over 30 grader og med stort set ingen nedbør.

Den mest berømte attraktion er naturligvis Akropolis. Det er et fantastisk gammelt citadel på en bakketop, hvor du finder Parthenon – et søjletempel til gudinden Athena.

Du vil også se andre spektakulære gamle ruiner i og omkring byen. F.eks. Temple of Poseidon ved Cape Sounion med sine gigantiske seks meter høje søjler, der ligger 60 meter over havet.

 

2. Lissabon – Portugal

Det kan være en sjov familieaktivitet blot at komme rundt i Lissabon. De karakteristiske røde sporvogne kører forbi alle de store historiske seværdigheder.

En dagsbillet lader dig hoppe af og på sporvognen, hvor som helst du vil i 24 timer. Men endnu sjovere er en tur på et af de amfibiske køretøjer, der drives af Hippotrip.

Lissabon

Lissabon, Portugal

 

3. Valletta – Malta

Maltas hovedstad er et UNESCO World Heritage Site, og på kun 80 hektar er det en let by at udforske for de fleste familier.

De smukke Upper Barrakka Gardens byder på en fantastisk udsigt over Vallettas Grand Harbour, mens St. John’s Co-Cathedral fra det 16. århundrede er et optøjer af guld.

Rolling Geeks er en sjov måde at starte en storbyferie med familien. Det er selvkørende elbiler, der tager dig med på en forudprogrammeret rundvisning i den maltesiske hovedstad. Lige fra lystbådehavnen til de smalle middelaldergader i The Three Cities.

Malta giver dig rig mulighed for dykning, snorkling, mountainbike og forskellige andre eventyrlige aktiviteter sammen med kilometervis af fantastiske strande.

 

4. Barcelona – Spanien

Park Guell i Barcelona er et godt sted for børn at udforske. Dette takket være sine farverige mosaikker og fantasifulde statuer.

Derudover kan også Sagrada Familia-katedralen besøges – en bygning, der blev påbegyndt i slutningen af 1800-tallet og som stadig er under opførelse. Når den er færdig, vil den være omkring 170 meter høj.

Barcelona tilbyder også en fremragende række strande, herunder Barceloneta, Mar Bella, Nova Icaria og Bogatell. Langs kysten finder du den livlige badeby Sitges, der har i alt 17 sandstrande.

Storbyferie for familien, Barcelona i Spanien

Barcelona, Spanien

 

5. Dubrovnik – Kroatien

Denne smukke by kan prale af at være en sammensætning af fantastiske strande og et væld af bygninger, der går tilbage til middelalderen.

Faktisk har du måske allerede set byens middelalderlige mure – de optræder i Game of Thrones fra sæson to og frem som den fiktive by King’s Landing.

Du kan også tage familien med ned til Copacabana-stranden for lidt afslapning. Her kan børnene køre på vandcykler og bananbåde. Og hvis du gerne vil være mere aktiv, tilbyder Adventure Dubrovnik kajakture, der leder ud til den nærliggende ø Lokrum.

 

6. Dublin – Irland

Dublins fantastiske slot er en af hovedattraktionerne. Bygningen blev oprindeligt opført i 1200 -tallet, selvom den nuværende er omkring 300 år gammel grundet en ødelæggende brand i 1684.

Tag på en sejltur langs floden Liffey. Det er en sjov måde hvorpå du kan se Dublins smukke flodbygninger samt den ikoniske Ha’penny Bridge.

Nordøst for hovedstaden finder du den idylliske fiskerlandsby Howth, der har en fastboende bestand af sæler og lomvier. Der er masser af muligheder for kystvandringer i området samt et kunsthåndværksmarked og mange fisk- og skaldyrsrestauranter.

Storbyferier for familien, Dublin i Irland

Dublin, Irland

 

7. København – Danmark

København har ikke én men to forlystelsesparker, hvilket gør det til et godt valg til storbyferie for familien.

Tivoli i centrum af København er en af byens mest berømte attraktioner. Haven strækker sig over 15 hektar og er fyldt med boder og rutsjebaner.

Lige uden for byen finder du Bakken, verdens ældste forlystelsespark. Dens historie strækker sig tilbage til 1583, og hovedattraktionen er en 82-årig træ-rutsjebane. Parkens beliggenhed i Dyrehaven byder også på nogle afslappende gåture.

København er også hjemsted for den berømte statue af den lille havfrue samt det farverige Nyhavn med sine bygninger ved havnefronten fra det 18. århundrede.

Der er også masser af interessante steder at tage børnene med, f.eks. Botanisk Have og Københavns Zoo.

 

8. Prag – Tjekkiet

Prag tilbyder fantastiske storbyferier for familien takket være sin eventyrlige arkitektur. Det kan næsten føles som at træde ind på siderne i en billedbog.

Prags enorme 570 meter lange slot er et vidunder. Byggeriet af slottet begyndte for over 1.000 år siden. Sidenhen er forskellige dele blevet tilføjet, hvilket gør det til et dejligt mishmash af mærkelige arkitektoniske stilarter.

For at se slottet vil du sandsynligvis skulle krydse den smukke Karlsbro fra 1300-tallet med sine forbløffende, detaljerede, gotiske tårne og statuer.

Storbyferier for familien, Prag i Tjekkiet

Prag, Tjekkiet

 

9. Göteborg – Sverige

Takket være sin relativt lille befolkning på knap 600.000 mennesker, er Göteborg en af Europas mindre hektiske storbyer. Dette gør byen ideel til en afslappede storbyferie for familien.

Byen er berømt for sin summende cafékultur og smukke grønne områder. Byens smalle brostensbelagte gader og pladser kan let udforskes til fods.

Trädgårdsföreningen Park er en elegant botanisk have, der har et palmehus fra det 19. århundrede. Det er et ideelt sted til en familie-picnic.

Hvis børnene leder efter lidt mere spænding, kan et besøg på Göteborgs Universeum være en mulighed. Det er et videnskabsmuseum og en naturpark i ét.

Her kan børnene både vandre gennem regnskoven og imens støde på dyr som murmeldyr og tukaner samt se hajer i en tank på 1,4 millioner liter. Derudover kan børnene også deltage i eksperimenter og lære om rumrejser.

 

10. Amsterdam – Holland

Byens mangel på trafik og snoede vandveje gør Amsterdam ideel til storbyferier for familien. Det er en af de mest cykelvenlige byer i Europa, og at cykle rundt er en af de bedste måder at udforske byen på.

Du kan finde cykeludlejningsbutikker spredt ud over Amsterdam, hvor den mest berømte sandsynligvis er Yellow Bike.

De fredfyldte kanaler med deres smukke havnefrontbygninger udforskes bedst med båd, og Canal Bus er en hop-on/hop-off service, der stopper ved 20 turistmål i hele byen. Heriblandt er f.eks. Van Gogh-museet og Anne Franks hus.

Storbyferier for familien

Amsterdam, Holland