Oplev Skandinaviens unikke natur: De 10 mest spektakulære naturoplevelser i Norden

Mange af os rejser hvert år sydpå for at nyde sol og varme, men hvorfor ikke rejse til Norden, hvor man kan opleve unik natur? De skandinaviske lande gemmer på en perlerække af spektakulære naturoplevelser, der på ingen måde kan sammenlignes med sydens sol. Men oplevelserne vil uden tvivl give jer ferieminder for livet!

Hotels.com giver her deres bud på de 10 mest spektakulære naturoplevelser i Norden, som du bare må opleve. På listen finder du alt fra spidse fjeldtoppe og dybe fjorde i Norge til vinterparadiser med gode chancer for at se nordlys i Sverige. For slet ikke at tale om betagende naturmarker i Finland og vildmarker i Danmark.

1. Møns Klint, Danmark

På den lille sydsjællandske ø Møn finder du en særlig trappe midt ude i skoven. Trappen er ikke bare særlig, fordi den er Danmarks længste, men også fordi der venter dig et mageløst skue for enden af de 497 trin. Her ser du Møns Klint rejse sig over det krystalklare havvand med en hvid væg af istidsaflejret kridt. Det hele eksploderer i en grøn jungle af mere end 400 år gamle bøgetræer.

Udforsk Møns Klint fra vandsiden ved at gå langs kysten, og gå på fossiljagt i de flere millioner år gamle kridtlag. Eller oplev klinten fra skoven for oven, hvorfra du har en imponerede udsigt over de hvide skråninger med havet i baggrunden.

2. Nationalpark Thy, Danmark

Nationalpark Thy gemmer på en 12 kilometer lang kyststrækning, der går fra Agger i syd og ender i Hanstholm mod nord. Nationalparkens unikke landskab er formet af flere hundrede års sandflugt. De uendelige heder og klitplantager indbyder til alt fra vandreture og cykelture til ture på hesteryg.

I Nationalpark Thy kan du for alvor opleve Vesterhavets stærke kræfter, når de store bølger vælter ind over stranden og efterlader bunker af hullede sten, muslingeskaller i forskellige størrelser og farver og i sjældnere tilfælde rav. Udover den lange sandstrand med det vilde hav og græsplettede klitter er Lodbjerg Fyr og Stenbjerg Landingsplads nogle af nationalparkens mest besøgte seværdigheder. Læg vejen forbi, og du vil hurtigt forstå hvorfor.

3. Åndalsnes, Norge

Går turen til Åndalsnes? Så kan du godt forberede dig på at opleve noget af Norges smukkeste natur med alt fra imponerende bjergtinder til fortryllende fjorde. Omkring Åndalsnes kan du f.eks. bestige en trappe bygget med sten fra Nepal. Trappen tager dig til en fantastisk udkigspost med udsigt over fjordens rolige vand og de dramatiske fjelde. Du kan også køre en tur ad Trollstigen, der med sine 11 hårnålesving med sikkerhed vil give dig et adrenalinsus, du sent vil glemme.

Området byder med sine høje fjeldtoppe også på et væld af vandreruter. Nogle kræver mere erfaring end andre. En af de mere fysisk krævende ture går til Romdalseggen. Herfra får du en usammenlignelig udsigt over fjelde og fjorde.

4. Bodø, Norge

Den nordnorske by Bodø ligger på en halvø ved Saltfjorden. Her kan du opleve verdens stærkeste tidevandsstrøm i marts, midnatssol om sommeren og spidse fjeldtoppe, du kan beundre på afstand eller udforske på tæt hold.

Bodø er for mange besøgende et springbræt til Lofoten, en øgruppe i det nordlige Atlanterhav. Eller porten til Børvasstindene, en bjergkæde med mere end tusinde meter høje fjelde. Fjeldene byder på en fantastisk udsigt over dybe skove, krystalklare søer og sneklædte bjergsider. Men Bodø er meget mere end blot et stop på vejen. Byen byder på en masse spændende oplevelser såsom mindre fjeldture, kystvandringer, et hav af aktiviteter på fjorden og om vinteren ture med hundeslæde.

5. Trollfjorden, Norge

Selvom Trollfjorden kun er tre kilometer lang, er den magiske fjord, omringet af stejle klippevægge, bestemt et besøg værd. Især hvis du er på udkig efter en dramatisk naturoplevelse. Forestil dig at sejle lydløst gennem den kun 100 meter brede passage ind til Trollfjorden, hvorefter du er omgivet af høje bjergtinder. De enorme skygger mørklægger det dybe vand og skaber en stemning af magi og mystik. Trollfjorden kan også opleves fra oven på en 10 kilometer lang vandretur. Turen går gennem bjergrigt terræn, men er uden tvivl alle anstrengelserne værd.

Trollfjorden ligger i Lofoten, en lille øgruppe i det nordlige Atlanterhav, der især er kendt for sin betagende natur. Det er Trollfjorden et pragteksemplar på!

6. Lahti, Finland

natur Norden
Foto: Visit Finland

Lahti i Finland er en drømmedestination for dig, der elsker udendørsaktiviteter omringet af spektakulær natur. Denne by i den sydlige del af Finland ligger midt i et epicenter af unikke naturoplevelser for turister med eventyrlyst.

Et af de mest besøgte naturområder i Lahti er Päijänne Nationalpark med sine 50 ubebyggede øer fordelt ud over den uberørte Päijänne-sø. Udforsk nationalparkens sandede bugter og klippefyldte kystlinjer, og se, om du er så heldig at få øje på fiskeørnen, der indimellem flyver lavt over søens klare vand.

7. Lappeenranta, Finland

natur Norden
Foto: Visit Finland

Langs bredden af Finlands største sø, Saimaa, finder du byen Lappeenranta. Udover at have en spændende historie, der inkluderer både svensk og russisk styre, finder du omkring Lappenranta en umådelig smuk natur, der årligt tiltrækker mange turister fra nær og fjern.

Udforsk Saimaa-søen i kano, kajak eller robåd, eller følg den knap 15 kilometer lange Rantaraitti-rute til fods eller på cykel langs søens bredder. For de mere avancerede vandrere byder området omkring Lappeenranta på et stort netværk af vandreruter, der alle tager dig forbi udkigsposter, hvorfra du kan beundre den fortryllende sø.

8. Abisko, Sverige

natur Norden

Helt oppe i den allernordligste del af Sverige finder du vinterparadiset Abisko. Omringet af imponerende bjerge ligger denne lille by som en sand oase for eventyrlystne vandrere, der er på jagt efter nye og anderledes naturoplevelser. Og hvis der er noget, der er nok af i Abisko, så er det naturseværdigheder!

Med sin beliggenhed nord for polarcirklen er Abisko en populær destination for rejsende, der ønsker at opleve det unikke og magiske naturfænomen aurora borealis, også kaldet nordlys. Derudover byder den omkringliggende Abisko Nationalpark på enestående vandreruter, der tager dig gennem frodige dale, forbi brusende vandfald og tæt på Sveriges højeste bjerg, Kebnekaise.

9. Grinda, Sverige

natur Norden
Foto: Visit Stockholm

I det svenske øhav ud for Stockholms kyst ligger den lille ø Grinda. Grinda er blot én ud af de mere end 30.000 små øer, der udgør Stockholms øhav. Så hvis du har brug for at trække stikket og lade batterierne op omringet af smuk natur, er denne lille ø uden tvivl stedet for dig.

Grinda tilbyder et til tider tiltrængt pusterum fra byens hektiske stress og jag. Også selvom øen ikke befinder sig meget mere end en times sejltur væk. Midt i dette naturreservat kan du nemt tage på naturskønne ekskursioner i et råt klippelandskab omgivet af et roligt hav.

10. Skåne, Sverige

natur Norden

Skåne bugner med naturreservater – ja, faktisk finder du omkring 20 forskellige naturreservater, der blot venter på at blive udforsket. Så snør vandreskoene og grib vandrestokken. Eller hop i sadlen, og oplev Skånes natur fra hesteryg. Uanset hvordan du vælger at transportere dig selv rundt i de skønne omgivelser, er du garanteret en smuk naturoplevelse, der overgår alle forventninger.

Selvom Skåne ikke ligger langt fra Danmark, finder du her en anderledes og urskovslignende natur med rå klipper, brusende vandfald, et rigt dyreliv, usædvanlige planter og smukke sandstrande.

Rejsetilbud

Nordlys i Tromsø
Billede fra Rejse til Sydafrika
Ø-hop Hawaii

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)