Sensommer i Europa: En skattekiste af oplevelser

Denne artikel er skrevet i samarbejde med EscapeAway

 

Sensommeren er en bemærkelsesværdig tid til at udforske Europas skjulte skatte uden at skulle bøje sig for sommerens hedebølger og menneskemængder. Denne periode, der strækker sig fra august til oktober, åbner op for et væld af muligheder for at besøge nogle af Europas mest populære destinationer uden det travle sommertempo. Læs med her for fordele ved at rejse i sensommeren og hvilke destinationer, der er oplagte til en magisk sensommer i Europa:

 

Fordele ved at rejse i sensommeren

  • Prisfordele uden for højsæsonen

Sensommeren er lavsæson, hvilket giver dig mulighed for at finde overkommelige priser på flybilletter og hoteller. Det betyder også, at du kan forkæle dig selv med flere oplevelser og souvenirs.

 

  • Behagelige temperaturer

sensommer i Europa
Billede: escape away.dk

 

Sommerens intense varme begynder at lette sydpå, og i sensommeren kan du nyde mere behagelige og milde temperaturer, der gør det lettere at udforske byer, strande og naturoplevelser uden at blive overophedet

 

  • Mindre turisttrængsel

Når skoleferierne er ovre, falder antallet af turister betydeligt, hvilket gør det lettere at besøge lokale restauranter, seværdigheder og strande og opleve autentisk lokal livsstil.

 

  • Lokale festligheder

Correfoc i Barcelona
Billede: escapeaway.dk

 

Sensommeren er fyldt med lokale festivaler, der hylder traditioner, historie og kultur. Dette giver dig en unik chance for at fordybe dig i de lokale skikke.

 

Hvor skal du rejse hen i sensommeren?

Sensommeren byder på et væld af muligheder for både livsnydere og eventyrlystne rejsende. Her er blot et lille udvalg af de mange rejsemål hos Escapeaway, der er ideelle til en oplevelsesrig sensommer i Europa:

 

 

  • Santorini, Grækenland

Denne betagende ø i Det Ægæiske Hav er kendt for sine hvidkalkede huse med blå kupler, spektakulære solnedgange og krystalklare strande. I sensommeren kan du slentre fredeligt gennem de charmerende gader i byerne Fira og Oia.

Hvis du rejser til Santorini, må du ikke gå glip af muligheden for at besøge nogle af de lokale vingårde og smage på den udsøgte lokale vin.

 

  • Cinque Terre, Italien

Cinque terre
Billede: escapeaway.dk

 

Denne maleriske perlerække af fem landsbyer langs den italienske riviera tager sig fantastisk ud i sensommeren. Nu, hvor temperaturen er mere behagelig, er det det ideelle tidspunkt at tage på vandreture i Cinque Terre.

Det er en uforglemmelig oplevelse at vandre mellem landsbyerne og nyde de utrolige udsigter over Middelhavet og de farverige huse. Sensommeren byder på det perfekte vejr til at udforske de smalle stier, og det er stadig varmt nok til at tage en forfriskende dukkert i havet efter din vandretur.

 

 

  • Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik, også kendt som “Perlen i Adriaterhavet,” er en by rig på historie og charme. Tag en tur på de velbevarede bymure, der giver en enestående udsigt over den gamle bydel og det azurblå hav.

I sensommeren stråler Dubrovnik i al sin pragt, da temperaturerne er blevet mere milde og behagelige. Byen er stadig livlig, men den mest intense turisme fra højsæsonen er aftaget. Dette er en unik mulighed for at udforske Dubrovniks charmerende gamle bydel i en mere rolig atmosfære.

 

  • Edinburgh, Skotland

Edinburgh sensommer i Europa
Billede: escapeaway.dk

 

Hvis du er til historiske seværdigheder og livlig kultur, er Edinburgh et ideelt rejsemål for dig. Den skotske hovedstad byder på et væld af festivaler og begivenheder i sensommeren.

Oplev for eksempel den verdensberømte Edinburgh Festival Fringe, der byder på teater, musik og komedie fra hele verden. Selvom dette tiltrækker mange besøgende til byen, er det absolut værd at opleve.

 

  • Algarve, Portugal

Algarvekysten i det sydligste Portugal byder på gyldne strande, maleriske fiskerlandsbyer og rig historie og kultur. Sensommeren tilbyder stadig masser af solskinstimer og mere plads på strandene, perfekt til at tanke D-vitamin inden vinteren.

For de eventyrlystne er sensommerens mildere temperaturer ideelle til udendørs aktiviteter. Du kan udforske det smukke landskab med rige grønne dale og dramatiske kystklipper ved at følge vandrestier og cykelruter.

Rejsetilbud

Bandholm Badehotel
Eiffeltårnet på en rejse til Paris
der-er-mange-smukke-kyststrækninger-på-vejen-mod-salalah-foto-esben-gynther

I samme kategori

nationalparker i Europa
Design uden navn-15
Hvalsafari
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)