Med 7 kontinenter og tæt på 200 lande – så mange rejsedestinationer – kan det være svært at bestemme sig for, hvor den næste rejse skal gå til. Med gode råd fra Lonely Planet som ikke laver andet end at beskæftige sig med dét at rejse, kan du måske få en idé eller to omkring, hvor din rejse kan gå til i 2021.

Folkene bag Lonely Planet ved nemlig en ting eller to om verdens utallige rejsedestinationer, og hvad man kan lave diverse steder. Hvert år udgiver de en liste med deres 10 bud på, hvor de synes, rejserne skal gå til. Listen er netop blevet offentliggjort – læs med her!

 

1. I top blandt rejsedestinationer: England – De usynlige byer

I England er der igangsat et initiativ for hjemløse, der hedder Invisible Cities. Det er et initiativ, der inviterer hjemløse i byerne til at blive turguider i deres egen by. Her får de mulighed for at guide turister og lokale rundt i byen. Så ønsker du at se nogle ikke-turistede områder i de engelske byer, som kun de helt lokale kender til, kan du prøve en guidet tur med en hjemløs.

 

England

 

2. Kasakhstan – Homestays

Hvis du er til homestays, er Kasakhstan måske et rejsemål for dig. Kasakhstan er blevet genoplivet efter at have været et mere anonymt rejsemål. Dette er sket med hjælp fra Kasakhstan Toruism Association. De har hjulpet landsbyboere i landdistrikterne med at uddanne sig inden for gæstfrihed og til at tilbyde homestays for turister.

 

rejsedestinationer

 

3. Færøerne – Fællesskabets fordybelse

Vi kan godt være stolte af, at Færøerne er på Lonely Travel’s liste over rejsemål i 2021. Det er omfavnelsen af et tæt sammentømret samfund, der gør Færøerne til en indtagende destination. Som turist er man ikke i tvivl om, at det er fællesskabet, der binder det hele sammen. Som en isoleret øgruppe byder Færøerne bl.a. på tårnhøje lavaklipper, vandfald og et utal af græsgange.

Her kan du lære mere om Færøerne

 

Rejsedestinationer

 

4. Medellín, Colombia – Revitalisering af fællesskabet

Medellín i Colombia har tidligere været kendt som én af de farligste byer at opholde sig i. I dag er den blevet forvandlet til én af de mest innovative. I byen kan du finde moderne gondoler, der strækker sig fra uberørte metrostationer til foden af Andesbjergene. Det er en storby med ambitiøs futuristisk arkitektur, der værdsætter offentlig kunst og et dunkende natteliv.

 

Rejsedestinationer

 

5. Trekking i Etiopien – Èn af de bedste rejsedestinationer i Afrika

Det er lokalbefolkningen, der er ansvarlig for Tesfa Tours, som tilbyder vandreture gennem Etiopiens ekstraordinære og betagende landskaber. Her har turister mulighed for at overnatte i landsbyhjem, som rent økonomisk støtter samfundet direkte. Så hvis du ønsker at få et lokalt indblik i Etiopien, og hvad landet har at byde på, kan du vandre af sted igennem det smukke landskab med de lokale beboere.

 

Etiopien

 

6. Australien – Genoprettelse af fællesskabet

Ønsker du at se, hvordan et ødelagt samfund kan genoprettes, skal du besøge Australien, som ofte lægger navn til, når vi hører om skovbrande rundt omkring i verden. Efter én af de værste sæsoner med skovbrande er regnskovene, kysterne og det rige dyreliv langsomt ved at blive genoprettet takket være en række lokale indsatser.

 

Rejsedestinationer

 

7. Berlin – Storyteller: Når du leder efter inspirerende rejsedestinationer tæt ved Danmark

Har du en særlig interesse for historie om flygtninge, kan det være, at en guidet tur af Hesham Moadamani i Berlin er noget for dig? Han er en ung mand, der er bosiddende i Berlin, som er flygtet fra borgerkrigen i Syrien. I dag arbejder han for Refugee Voices Tours, hvor han guider turister rundt i byen og drager paralleller mellem konflikten i Syrien og historien om migranter i Tyskland.

 

Berlin

 

8: Cambodia – Small business

I Cambodia er der en virksomhed ved navn Siem Reap (samme navn som en by i landet), som er én virksomhed blandt mange, der hjælper lokalbefolkningen med at realisere deres forretningsdrømme. Deres intention er at tackle sociale problemer, forbedre samfund og give adgang til arbejde og træning. Hvis du rejser til Cambodia, kan du derfor være heldig at opleve, hvordan mange lokale kæmper med at flygte fra fattigdom.

 

Rejsedestinationer

 

9: Irland – Turisme projekt

Ønsker du at tage del i bæredygtig turisme, har du mulighed for at rejse til Irland. Her har Burren EcoTourism Network samlet over 70 lokale virksomheder for at omdanne Irlands Burren and Cliffs of Moher Geopark til en global leder inden for bæredygtig turisme. Burren EcoTourism Network blev oprettet allerede i 2011 og har til formål at fremme regionen gennem ansvarlig turisme og bæredygtighed.

 

Rejsedestinationer

 

10: Blandt de bedste rejsedestinationer i Italien: Firenze – Storyteller

Vil du have gode rejsetips, hvis du skal en tur til Firenze i Italien? Så kan du besøge bloggen ”Georgette Jupe’s Girl in Florence”. Georgette er amerikaner men besluttede sig for at studere et år i Firenze. Hun har gravet næsen dybt ned i italiensk kultur og fortæller om lokale kunstnere, håndværkere og uafhængige butikker. Du får en dybere forbindelse til Italiens mest kulturelt betydningsfulde by gennem bloggen.

 

Rejsedestinationer