Oplev verdens mest ikoniske juletræer

Julen nærmer sig med hastige skridt, og i mange lande og kulturer er juletræet højtidens midtpunkt. Booking.com har her samlet seks rejsemål rundt om i verden med nogle af de mest ikoniske juletræer – fra traditionelt udsmykkede grantræer med lys og julekugler til mere moderne lysinstallationer. Her er noget for enhver smag, uanset om du har lyst til at rejse til en livlig storby som New York eller London, eller foretrækker du mere tropiske rejsemål som Rio eller Taipei? Over en fjerdedel (27%*) af de danske rejsende siger at dét de helst vil have ud af deres næste ferie, er at tilbringe tid med familien. Hvis du har det på samme måde, kan et af disse seks rejsemål være oplagt til en festlig familieferie.

 

New York City, USA

Rockefeller Center i New York præsenterer hvert år det der nok er verdens mest berømte juletræ. I over 80 år har den årlige tradition med at tænde lysene i træet været en særlig begivenhed som værdsættes af både newyorkere og resten af verden. Det anslås at der hvert år er mere end 125 millioner mennesker der besøger den smukke 23 meter høje rødgran. Rockefeller Centers juletræ i hjertet af Midtown Manhattan har også været med i mange julefilm, og det er blevet et symbol på jul i storbyen.

Hvis træet ikke er nok til at komme i julestemning, kan du tage på en rundvisning i Dyker Heights i Brooklyn hvor der altid bliver gjort noget særligt ud af juleudsmykningen. Husene i dette kvarter bliver pyntet til det yderste med nøddeknækkere, krybbespil, lys, oppustelige julemænd og meget mere.

 

 

ikoniske juletræer
Floating Christmas tree Rio de Janeiro – Booking.com

 

Rio de Janeiro, Brasilien

Når det flydende juletræ i Rio bliver tændt, markerer det begyndelsen på decembers festligheder i den brasilianske storby. Musik og fyrværkeri tiltrækker lokale såvel som besøgende til den smukke Lagoa Rodrigo de Freitas mellem Ipanema og den botaniske have. Siden 1996 har det flydende juletræ symboliseret håb og lys for byen, og det har modstået forhindringer såsom økonomiske nedgangstider, stormvejr og pandemien.

På trods af dette har træet slået verdensrekorden for det største flydende juletræ med sine næsten 85 meter og mere end 3 millioner julelys. Det er det perfekte rejsemål hvis du er på udkig efter en tropisk juleferie.             

 

Pierre, South Dakota, USA

Når juletiden nærmer sig i South Dakota, spreder duften af bjergfyr sig i parlamentsbygningen i Pierre, hvor cirka 100 udsmykkede juletræer bliver udstillet. I løbet af året ansøger byer, virksomheder og organisationer om at få lov at udsmykke et af træerne, og det spektakulære syn tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Midtpunktet er South Dakotas officielle træ, der ofte udvælges nøje fra bjergkæden Black Hills, som står i hjertet af parlamentsbygningens midlertidige vinterlandskab.

Tirsdagen før thanksgiving (23. november i 2021) tændes lysene mens der synges julesalmer og spilles julemusik, og de besøgende kan nyde et stykke varm tærte.

 

London, Storbritannien

London er en charmerende by i juletiden – med masser af hyggelige caféer og en masse shoppingsmuligheder, så du kan finde de perfekte gaver til dem du holder af. Coal Drops Yard er et oplagt sted at tage hen, og her er også nogle utraditionelle juletræer med et moderne præg. Du kan blandt andet opleve det 8,5 meter høje “Terrarium Tree” skabt af kreative mennesker med grønne fingre, med 70 terrarier der hver især indeholder en levende have.

Terrarierne bliver lyst op om aftenen og vises frem inden de på bæredygtig vis bliver lavet om til et nyt design til det kommende år. Hvis du vil lære mere om den engelske hovedstad på en anderledes måde, kan du tage på en byvandring om Londons skjulte hemmeligheder.

 

ikoniske juletræer
Residenza Di Via Piccardi – Booking.com

 

Gubbio, Italien

I den italienske region Umbrien ligger middelalderbyen Gubbio, som er hjemsted for verdens største juletræ – på en måde. På skråningen af bjerget Ingino er der nemlig sat flerfarvede lys og grønne pærer op for at skabe en fantastisk juletræsform der lyser hele byen op, og som kan ses næsten 50 kilometer væk.

Hvert år den 7. december siden 1981 har byen fejret juletræstændingen på Piazza Martiri i centrum, og selv Paven har deltaget et par gange ved særlige anledninger. Du kan blive klogere på byens historie med en guidet byvandring, hvor du kan komme tættere ind på livet af lokalsamfundet.

 

Taipei, Taiwan

I Taiwans hovedstad bidrager en masse lys og smukke kunstinstallationer til stemningen under den årlige julefestival, der som regel finder sted fra midten af november til starten af januar. Et af højdepunkterne er koncerten juleaften, hvor landets mest fremtrædende musikere og komikere optræder og sætter gang i stemningen på en af byens centrale pladser. Som noget særligt spektakulært har Taipeis julefestival også landets højeste udendørs juletræ. Gå en tur gennem smukt udsmykkede gårdspladser og oplyste gader i Xinyi-distriktet for at komme i julestemning.

Rejsetilbud

Rejse til Madeira
Rejse til Madeira
Se rejsetilbud
Nordlys i Tromsø
Jagten på Nordlyset - Oplev Nordlyset i Tromsø
Se rejsetilbud
Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

troldejagt i Danmark
Togo, Pelle Hvenegaard
Ferie med børn
All-inclusive resorts

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)