Det behøver ikke at koste en bondegård at få mindeværdige oplevelser med familien i Danmark. Der findes nemlig et væld af gratis oplevelser over hele landet for folk i alle aldre. Hvad enten du er til museer, attraktioner eller noget helt tredje så er der en masse gratis oplevelser at vælge imellem. Vi har håndplukket de aller bedste til dig – Læs med her!

 

Gratis oplevelser i København: Tårnet, Christiansborg Slot

Tårnet på Christiansborg er Københavns højeste tårn – 40 centimeter højere end Rådhustårnet. Det er 106 meter højt og giver på en fantastisk udsigt over byens skyline.

Tårnet er opført som del af det nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. Christiansborg Slot og tårnet er tegnet af arkitekt Thorvald Jørgensen.

Man kan også nyde en middag eller en kop kaffe i Tårnets restaurant, hvor Meyers står for maden.

Tidligere blev Tårnet kun anvendt som pulterkamre, men i 2012 tog man initiativ til at få det historiske rum åbnet for offentligheden.

 

Gratis oplevelser

 

H.C. Andersens Barndomshjem i Munkemøllestræde, Odense

I Fyns ”hovedstad” Odense finder du H. C. Andersens barndomshjem. Fra 1807 til 1819 boede H.C. Andersen med sine forældre i én af de tre små lejligheder i netop dette hus.

Huset blev i 1930 indrettet til museum og er i dag en lille filial af det egentlige HCA-museum i Hans Jensens Stræde. Et par af stuerne gemmer på en lille udstilling, som fortæller os om hans barndom i Odense. H.C. Andersens Barndomshjem er gratis for børn og unge under 18.

 

Gratis oplevelser

 

Davids Samling

Davids Samling er placeret København, tæt på Kongens Have.

Museet indeholder en privatsamling af islamisk kunst, ældre europæisk og nyere dansk kunst.

Den islamiske samling er langt den største af sin art i Skandinavien, og den hører til blandt de 10 væsentligste i den vestlige verden.

Stedet er skabt i 1945 på baggrund af C. L. Davids private kunstsamling.

Så hvis du vil have udvidet din kulturelle horisont, så er det Davids Samling, som du skal lægge vejen forbi.

 

Gratis oplevelser

 

De Seks Glemte Kæmper

I 6 forstadskommuners naturområder kan du finde et par håndfulde trækæmper, der som store træskulpturer i genbrugsmaterialer er placeret på bakketoppe, ved vandet og i idylliske lysninger.

Så hvis du har lyst til at tage på en sjov opdagelse i smukke naturområder sammen med børnene, er disse gratis oplevelser en oplagt mulighed for at få en hyggelig dag med familien. Særligt for familier med lidt større børn, er skattejagten i det grønne en sjov aktivitet.

Den ene af træfigurerne ”Oscar Under Broen” er placeret under en bro ved Arken Museum for Moderne Kunst, så hér kan man jo kombinere udflugten med en tur på museum.

 

Troldejagt

 

Stevns Klint – det bedste blandt gratis oplevelser

Stevns Klint en del af UNESCOS Verdensarv. Én af de mest storslåede gratis oplevelser i Danmark.

Den 20 kilometer lange stejle klint rejser sig som et bjerg, når du betragter det fra vandsiden. Og fra landsiden vil du opleve det flade Stevns som brat afsluttes af den op mod 41 meter høje klint. Fra toppen af klinten har man udsigt til Øresund, og på klare dage kan man se Sverige, København, Møn og Øresundsbroen.

Stevns klint er et naturfænomen ud over det sædvanlige. Den består af kridt og kalk, der blev dannet for 65 milioner år siden, da Danmark var dækket af det dybe hav. Nederst i klinten findes skrivekridtet, som består af skaller fra mikroskopiske alger. I skrivekridtet er der fossiler fra dyr, som levede på havets bund.

 

Stevns Klint

 

Kalø Slotsruin, Djursland

Kalø Slotsruin er én af de dejlige udflugtsmål på Djursland. På den halve kilometer lange gåtur ud ad dæmningen til Kalø Slotsruin kan man opleve Danmarks længste middelaldervej, der blev anlagt samtidig med opførelsen af Kalø Slot.

Der er et skønt udflugtsmål med en madpakke under armen. Sæt jer på kanten af ruinen og nyd udsigten til vand og smuk natur så langt øjet rækker. I skolernes sommerferie kan man møde nationalparkguider, der hjælpe turisterne og gå med på gratis guidede ture.

Kong Erik Menved opførte borgen i år 1313. Den havde et flankeringstårn, som det første af sin slags i Danmark. Kaløs mest kendte fange er Gustav Vasa, der var fange i årene 1518-19, indtil han flygtede. Han blev senere svensk konge.

 

Gratis oplevelser

 

Grenen – Tag mod nord og få gratis oplevelser

Vi har alle hørt om Grenen – spidsen af Jylland, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes. Og har du endnu ikke været der, så er det bare med at komme afsted. Det er en fascinerende oplevelse at stå på den yderste spids af Jylland og det Europæiske fastland og se bølgerne fra de to have slå sammen og brydes over Skagens Rev.

Hvis du er heldig, kan du også få et glimt af sælerne som ofte slapper af på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers ude i vandet.

Landskabet ved Grenen er et naturreservat med adgang for offentligheden.

 

Gratis oplevelser

 

Råbjerg Mile – endnu flere gratis oplevelser nær Skagen

Hvis du er i Skagen og har oplevet Grenen, så snyd ikke dig selv for at lægge vejen forbi Råbjerg Mile også. Man forbløffes gang på gang, når man mødes af denne gigantiske vandreklit, der er Dannarks største. Det må være Danmarks svar på Sahara Ørkenen.

Milen består af en 1000 m lang og 1000 m bred sandbunke, rummer ca. 4 mio. m3 sand og har sit højeste punkt 40 m over havet. Den flytter sig med vinden med mere end 15 m årligt i øst-nordøstlig retning mod Kattegat.

 

Gratis oplevelser

 

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er på UNESCO Verdensarvsliste. Det er ét af verdens 10 vigtigste vådområder og er en nationalpark, vildt- og naturreservat. Det er et unikt naturområde, som er enestående i Danmark og som har en global betydning. Vadehavet har bl.a. Danmarks største bestand af spættet sæl.

Tidevandet flytter dagligt 1.000.000.000 m3 vand frem og tilbage gennem området. Intet andet sted i Danmark som her møder man så mange trækfugle om foråret og efteråret. Det siges, at der er mellem 10-12 millioner fugle. I yngletiden vil især øen Mandø give mulighed for store gratis oplevelser.

 

Gratis oplevelser

 

Ribe Domkirke

Ribe Domkirke er Danmarks ældste domkirke. Den blev i det 12. århundrede bygget som 3-skibet kirke med to ens tårne. Og efter utallige om- og tilbygninger fremtræder den i dag som Danmarks eneste femskibede kirke, præget af skiftende stilarter og med mange interessante detaljer. Der er blandt andet gravminder over nogle af landets mægtigste mænd, samt Nordens ældste epitafium (mindetavle).

 

Ribe Domkirke