Vi må nok indrømme, at det i øjeblikket er en ustabil verden vi lever i, især når det kommer til rejser. Forhåbentligt ser situationen anderledes ud i den nærmeste fremtid, så vi igen kan komme ud at rejse og opleve meget af det, som vi i en periode har været foruden. Rejsemagasinet Condé Nast Traveller har givet os inspiration til at skrive om næste års helt store rejsemål, Den Dominikanske Republic, og det er der nogle helt særlige grunde til. Læs med her, og find ud af, hvorfor det er stedet du bare må rejse til.

 

Den Dominikanske Republic

En af årsagerne til, at Den Dominikanske Rebuplic rangerer så højt på listen over rejsedestinationer i fremtiden, er fordi det caribiske land byder på en fantastisk natur med laguner, mangroveskove, nationalparker, og et rigt dyreliv, hvor du bl.a. har mulighed for at opleve pukkelhvaler langs den smukke kystlinje.

 

Bæredygtighed i Caribien

Derudover kan du rejse med god samvittighed, da det er muligt at overnatte i hytter, der går op i økologi. Der er også mulighed for at booke sig ind på et af de bæredygtige resorts, som ikke går på kompromis med det luksuriøse.

En anden side af de bæredygtige initiativer, som du kan støde på i Den Dominikanske Republic er indsatsen omkring koralrevene. De er meget udsatte verden over pga. den globale opvarmning, men i Den Dominikanske Rebuplic indføres initiativer for at bevare økosystemerne under havoverfladen.

 

Den Dominikanske Republic

 

Familievenlig ferie

Den Dominikanske Rebuplic er også et sted for dig, der ønsker at tage på en familievenlig ferie. Som et af de familievenlige hoteller kan bl.a. nævnes Playa Grande, som er beliggende på den nordlige del af øen – et sted, der er knap så besøgt som den sydlige del af Den Dominikanske Republic. Her har du f.eks. mulighed for at forbyde dig på stranden, gå på opdagelse i regnskoven, eller besøge en af de nærliggende lokale byer.

 

Initiativer i forbindelse med Covid-19 – Den Dominikanske Republic

Som feriedestination er Den Dominikanske Republic hårdt ramt af Covid-19. Derfor har landet indført en række initiativer, der skal få de rejsende til at føle sig mere trygge ved ankomst. Heriblandt kan nævnes, at alle turister, der opholder sig på et hotel, får en rejseassistanceplan. Den indeholder f.eks. logi i forbindelse med langvarige ophold og dækning i tilfælde af nødssituationer. Planen er helt uden omkostninger for turistbesøgende, og betales udelukkende af staten.