USA
USA

De Kanariske Øer – Få overblikket over alle 8 øer

De Kanariske Øer er én af Europas mest populære destinationer. Smukke vulkanbjerge, hvide klippestrande, fjerne landsbyer, der balancerer på bakkerne, spændende vandreture og masser af overdådige feriesteder.

Mange rejsende bliver så begejstrede for De Kanariske Øer, at de vender tilbage år efter år og udforsker de forskellige øer. Men hvor skal man begynde?

De 8 Kanariske Øer udgør et øhav vest for Marokkos Atlanterhavskyst. Hver ø har sin egen særlige charme, karakter og appel. Derfor har vi med inspiration fra Lonely Planet lavet en liste over, hvad der kendetegner de forskellige øer. Så kan du rejse til lige præcis dén ø, der matcher dine behov og ønsker på bedste vis.

Tenerife – Den Kanariske Ø med vandreture og Michelin-stjerner

Ud over de britisk-fyldte turistresorts der er spredt ud over øens sydlige del, er Spaniens højeste vulkan, El Teide, altid på rejseplanen, når du besøger denne ø. Vulkanens top er snedækket og er 3.718 meter høj.

Tilmed har Tenerife også æren af Parque Nacional del Teide, der er inkluderet på UNESCOs Verdensarvsliste. Tilsammen danner disse områder spektakulære månelandskaber og udgør nogle af de bedste vandreruter i hele Spanien.

På tværs af øen fører andre kæbefaldende, smukke vandreture forbi karismatiske landsbyer, gennem velduftende kanariske fyrreskove eller ned ad stejle bakker.

Derudover er der også det sofistikerede lokale madunivers. Tenerife er den eneste Kanariske Ø velsignet med Michelin-stjerner.

 

 

Gran Canaria – Den mest folkerige af De Kanariske Øer

Den mest folkerige blandt øerne, Gran Canaria, er den mest populære blandt de øvrige Kanariske Øer.

Her er tågeklædte bjerge, ørkenlignende marker og frodige laurbær- og fyrreskove. Det er også her, du finder seværdigheder med latinamerikansk historie som Gáldars Cueva Pintada, der i øvrigt giver et billede af øgruppens oprindelige indbyggere kaldet guancherne.

Tag turen videre igennem øen, hvis skønhed og drama topper i top-of-the-world hule-landsbyen Artenara, inden du støder på blomsterost og andre specialiteter på de lokale markeder. Nyd også den karakteristiske kanariske arkitektur i den sjælfulde hovedstad Las Palmas de Gran Canaria. Dette er Spaniens niende største by.

Las Palmas
Las Palmas på Gran Canaria

Lanzarote – Øen med kunst og arkitektur

Her vil du opleve en verden af vulkanlandskaber, skinnende sorte stenstrande, surfing og den palmeklædte dal. Lanzarote føles som et kæmpe farveskiftende naturligt lærred.

Derfor er det ingen overraskelse, at øen er tæt knyttet til kunstneren og miljøkampagnen fra det 20. århundrede, César Manrique, hvis indflydelse du vil opdage rundt om hvert hjørne. Lige fra de hvidkalkede, himmelblå vinduer i kystlandsbyer som La Caleta de Famara, Arrieta og El Golfo til det uforlignelige lavafelthus ved Fundación César Manrique.

I hjertet af det hele ligger den 51 kvadratkilometer store Parque Nacional de Timanfaya. Nyd dette vulkanske landskab ved at vandre op ad den vidtstrakte Caldera Blanca på en 9 km lang vandretur.

 

Fuerteventura – Den Kanariske Ø med de flotte strande og uendelige vandsportsmuligheder

Fuerteventura er den andenstørste Kanariske Ø efter Tenerife. På øen finder du et UNESCO biosfærereservat. Øen lokker besøgende med sine blændende strande, solrige klimaer året rundt og rå, måneagtige skønhed.

På Fuerteventura finder du drømmende sandstrande og honningfarvede klitter i den beskyttede Parque Natural de Corralejo.

Her har du uanede muligheder, hvis du interesserer dig for vandsport. Du kan surfe, sejle, windsurfe, kitesurfe og dykke (endda fridykning) og tage på nogle fremragende vandreture, bl.a. omkring Isla de Lobos naturreservatet.

Fuerteventura
Fuerteventura

La Palma – Øen med den flotte natur og gode vandreruter

Det er umuligt ikke at falde for pragtfuld grønne, forfriskende La Palma, der ikke er overrendt af turister. På øen finder du lunde med fyrretræer, stejle regnskove og den arkitektonisk rige hovedstad Santa Cruz de la Palma, der er fyldt med yndefulde palæer fra 1500-tallet.

Omkring 850 km vandreruter snor sig hen over øen. De mest spændende af dem er centreret om den uundgåelige 46 kvadratkilometer store Parque Nacional de la Caldera de Taburiente.

Den 11 kilometer lange tur-retur-stigning til det 1853 meter høje punkt i Pico de Bejenado er en udsigtsfyldt oplevelse af spredte fyrretræer og mystiske helleristninger.

 

 

La Gomera – Endnu en Kanarisk Ø med gode vandreruter

Boheme La Gomera er en drøm for vandreentusiaster. Ruten går ned ad tæt skovklædte bjergskråninger og dale.

Det eventyrlige Parque Nacional de Garajonay på 38 kvadratkilometer er beliggende i hjertet af øen og sprudler med stier, der går gennem diset skov.

Du kan også finde vandreruter, der fører dig langs den sorte vulkanske kystlinje. Når du har vandret nok, kan du slentre i de pastelfarvede gader i hovedstaden San Sebastián de la Gomera, der næsten krammer havet. Her kan du fylde dig med lokale specialiteter som potaje de berros (en brøndkarse-gryderet), miel de palma (palmehonning) eller frisk gedeost.

La Gomera
La Gomera

 

El Hierro – Den bedste escape ø med flotte vandreture

De, der når så langt som til De Kanariske Øers vestligste ø, indser hurtigt, at de er på sporet af noget særligt.

Omringet af glitrende naturlige kilder og uigennemtrængelige vulkanske klipper har El Hierro siden 2014 været en beskyttet Unesco Geopark. Og der er planer om at omdanne den til verdens første energi-selvforsynende ø.

Her, på det der føles som jordens kant, findes stille vandrestier, som den historiske 27 km lange Camino de la Virgen gennem blomsterfyldte marker og duftende fyrreskove. Andre stier, som den 4,4 km lange Camino de Jinama, krydser rene klippeflader og lavaskabte landskaber.

 

La Graciosa – Den Kanariske Ø der tager dig tilbage i tiden

Den rolige sandfyldte ø, La Graciosa, ligger kun en halv times sejltur nord for Lanzarote. På denne lavtliggende skønhed af en ø svøber vilde honningfarvede strande sig omkring vulkanbjerge. Den eneste måde at udforske øen på er til fods, på cykel eller med lejet jeep.

De fleste besøgende ankommer på dagsture fra Órzola på Lanzarote. Men hvis du bor et par nætter på La Graciosa, vil du føle dig verdener væk fra De Kanariske Øers sus.

Tag på vandre- eller cykeltur over til fjerntliggende Playa de las Conchas eller afsondrede Playa Francesa, inden du slår dig ned til en fisk- og skaldyrsfest i “hovedstaden” Caleta de Sebo.

La Graciosa
La Graciosa

Rejsetilbud

Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud
Efterårsophold
tyskland-cochem-960_1
Underskønt krydstogt på Mosel & Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
Harzen

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
USA

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)