Priserne i de europæiske storbyer varierer utrolig meget. Fx får du langt mere for pengene i nogle af de østeuropæiske storbyer sammenlignet med København. Vi har sammenlignet storbyerne ud fra prisen på overnatning, transport, mad og attraktioner. Er du på udkig efter en ferie på budget, så læs med her og bliv inspireret.

 

1. Bukarest, Rumænien – Europas billigste storby

Tager du en tur til Bukarest, vil du nok ikke opleve byen som den mest charmerende. Dog får den gamle bydel af Bukarest anstændige anmeldelser, mens den resterende del af byen kæmper for at appellere til turister.

Hvis du besøger byen, vil du blive mødt med meget lave priser, og det er et must at se den store parlamentsbygning. Mange turister springer hovedstaden over og går til Brașov i Transsylvanien, som er en dejlig by og faktisk også lidt billigere.

 

2. Beograd, Serbien – Bliv positiv overrasket på Balkan

Beograd er én af Balkanbyerne, der havde problemer i flere år i 1990’erne, og i dag kæmper byen stadig med at tiltrække turister. Du vil ikke finde en lang liste med storbyattraktioner i denne by, men du vil til gengæld opleve et livligt centrum, et godt natteliv og meget tiltalende priser.

Selvom Beograd måske ikke står højt på listen over byer, du ønsker at besøge, så vil du sandsynligvis blive positivt overrasket, når du kommer hertil.

 

3. Sofia, Bulgarien – Billig og smuk storby med masser af seværdigheder

Sofia har en smuk bymidte, der er indbydende for turister. Næsten alt er billigt i Sofia. På det seneste er det blevet en smule dyrere at bo i Sofia.

Du finder ikke mange kendte seværdigheder, men du får levende og billig storbyferie.

 

Europas billigste storbyer

Sofia

 

4. Krakow, Polen

Krakow er en historisk by med en charmerende kultur, og byen topper listen over Europas billigste storbyer. Byen tiltrækker mange europæere på forlænget weekend, og der er mange gode og billige hostels, barer og restauranter samt spændende museer.

Krakow er én af Polens ældste byer og én af Europas ældste universitetsbyer. Byen har mange grønne områder, bl.a. Planty Krakowskie, der er én af byens største parker, og som ligger dér, hvor den tidligere bymur omkransede den gamle bydel Staro Miasto.

 

Krakow

Krakow

 

5. Sarajevo, Bosnien-Hercegovina

En anden by i Balkanområdet, som har problemer med at tiltrække turister, er Sarajevo. På trods af at byen ligger smukt placeret langt inde i bjergene, kan bynavnet stadig associeres med årgamle problemer. Du vil opleve, at den muslimske gamle bydel ved siden af det moderne centrum er meget interessant og utroligt indbydende.

Denne er en skjult perle, dels fordi den er så vanskelig at nå. Hvis du kan finde ud af en måde at komme hertil, skal du gøre det og se, hvad det drejer sig om.

 

6. Budapest, Ungarn – En af Europas mest fantastiske storbyer

Så længe du holder dig væk fra de mest ”turistede” områder langs floden, så er Budapest også em meget prisvenlig turistby. Ikke nok med at byen flyder over af smukke kirker og katedraler, så er det også i Budapest, at du finder masser af billige spa- og wellnessaktiviteter.

Byens hoteller ligger i et fint prisleje, særligt hvis du bevæger dig lidt uden for bymidten af Budapest.

Læs mere hvilke seværdigheder i Budapest du skal opleve.

 

  Europas billigste storbyer

  Budapest

   

  7. Kiev, Ukraine – Billig storby med historiske seværdigheder

  Hvis du holder dig væk fra grænseområderne mod Rusland, skulle Ukraine være et helt sikkert land at rejse til. Og det er der god grund til at gøre.

  Vi vil kalde byen for én af Europas billigste storbyer. Der er derfor mange penge at spare på dit feriebudget, når det gælder shopping og mad.

  Byen er smuk og historisk, og du finder mange historiske seværdigheder og gamle autentiske bygninger.

  Gå en tur ned ad gaden Andrijevsi Uzviz, der ender ved floden Dnieper. Området er smukt og flyder over af skønne små boder, kaffebarer, hostels og unikke kunstgallerier. Kiev er en lille overset perle, der er et besøg værd.

   

  8. Tallinn, Estland 

  Igen er vi kommet til Østeuropa, nærmere betegnet Estland. Tallinn og Estland er en del af Baltikum, hvor du finder nogle af Europas billigste storbyer.

  I Estland får du også meget for dine lommepenge. Tallin er en smuk middelalderby med mange smukke bygningsværker.

  Her finder du bl.a. den hyggelige og hippe bydel Kalamaja og Telliskivi Creative City, hvor der er gode shoppemuligheder samt billige og skønne spisesteder.


  Byen byder på masser af god mad lige fra food trucks til high-end restauranter. I Tallin bor du også billigt på hotellerne, og du kan nemt finde billige flybilletter fra både Billund lufthavn og CPH lufthavn.

   

  Europas billigste storbyer

  Tallinn

   

  9. Riga, Letland

  Riga er en attraktiv by for backpackerrejsende. Især er hostels til at betale for overkommelige priser lige såvel som stort set alt andet i byen. Besøg byen hen over en weekend og oplev nattelivet på egen hånd – det er hele rejsen værd.

   

  10. Vilnius, Litauen – Endnu en af Baltikums billigste storbyer 

  I modsætning til de nærliggende Riga og Tallinn har byen Vilnius ingen krydstogthavn. Af denne årsag føles byen langt mindre turistet, og den gamle bydel er særdeles smuk.

  Vilnius er en anden Baltisk hovedstad, der er overraskende billig på mange måder, så det er et stop værd på ruten mellem Letland og Polen.