1. Kiev, Ukraine


Hvis du holder dig væk fra grænseområderne mod Rusland, skulle Ukraine være et helt sikkert land at rejse til. Og det er der god grund til at gøre. Vi vil kalde byen for en af Europas billigste storbyer. Der er derfor mange penge at spare på dit feriebudget, når det gælder shopping og mad.


Byen er smuk og historisk, og du finder mange historiske seværdigheder og gamle autentiske bygninger. Gå en tur ned ad gaden Andrijevsi Uzviz, der ender ved floden Dnieper. Området er smukt og flyder over af skønne små boder, kaffebarer, hostels og unikke kunstgallerier. Kiev er en lille overset perle, der er et besøg værd.


2. Tallinn, Estland


Igen er vi kommet til Østeuropa, nærmere betegnet Estland. Her får du også meget for dine lommepenge. Tallin er en smuk middelalderby med mange smukke bygningsværker. Her finder du bl.a. den hyggelige og hippe bydel Kalamaja og Telliskivi Creative City, hvor der er gode shoppemuligheder samt billige og skønne spisesteder.


Byen byder på masser af god mad lige fra food trucks til high-end restauranter. I Tallin bor du også billigt på hotellerne, og du kan nemt finde billige flybilletter fra både Billund lufthavn og CPH lufthavn.


3. Sofia, Bulgarien


Sofia har en smuk bymidte, der er indbydende for turister. Næsten alt er billigt i Sofia. På det seneste er blevet en smule dyrere at bo i Sofia. Du finder ikke mange kendte seværdigheder, men du får levende og billig storbyferie.


4. Krakow, Polen


Krakow er en historisk by med en charmerende kultur, og byen topper listen over Europas billigste storbyer. Byen tiltrækker mange europæere på forlænget weekend, og der er mange gode og billige hostels, barer og restauranter samt spændende museer.


Krakow er én af Polens ældste byer og én af Europas ældste universitetsbyer. Byen har mange grønne områder bl.a. Planty Krakowskie, der er én af byens største parker og som ligger dér, hvor den tidligere bymur omkransede den gamle bydel Staro Miasto.


5. Budapest, Ungarn


Så længe du holder dig væk fra de aller mest ”turistede” områder langs floden, så er Budapest også em meget prisvenlig turistby. Ikke nok med at byen flyder over af smukke kirker og katedraler, så er det også i Budapest, at du finder masser af billige spa- og wellnessaktiviteter. Byens hoteller ligger i et fint prisleje, særligt hvis du bevæger dig lidt uden for bymidten af Budapest.