7 banebrydende hoteller indenfor mere ansvarlige rejser

I generationer har hotellerne udmærket sig og fornyet sig inden for områder som mad og design. Men i det 21. århundrede er det ikke længere nok. Flere og flere  banebrydende hoteller fokuserer på store spørgsmål, der er vigtige for moderne rejsende. Bevaring, bæredygtighed, uddannelse, inklusivitet og fællesskab. 

Mange i denne voksende kategori af hoteller henter selve deres identitet fra deres engagement indenfor disse emner. Resultatet: Et helt nyt koncept for, hvad et hotel kan være og det viser os, hvordan vi kan blive mere ansvarlige rejsende.

 

Disse 7 banebrydende hoteller er med til at lede vejen frem:

 

Øko pioneren: Six Senses Svart, Norge

Når det åbner i 2024 på Norges Helgeland-kyst, bliver Six Senses Svart verdens første energipositive hotel. Ejendommen med 94 rum vil høste mere solenergi, end den behøver for at fungere. Dette gør den helt off-grid og selvbærende, med sin egen affalds- og vandhåndtering, genbrug og vedvarende infrastruktur.

 

Paradigmeskifteren: Moliving, NY, USA

Moliving
Billede: Moliving.com

I Hudson Valley stripper Moliving hoteller ned til et enkeltværelse. Et med høj funktion og minimal indvirkning. Moliving-hytter, som er udviklet af et team med baggrund i luksusmærker, har et centralt betjeningssystem, er totalt off-the-grid og lader rejsende få den mest værdsatte vare – privatliv.

 

Samfundsmesteren: Rancho Pescadero, Mexico

Siden 2009, da Lisa Harper åbnede Rancho Pescadero, er udviklingen i Todos Santos, Mexico, eksploderet. For at støtte hotellets personale og fuldtidssamfundet har det højdesignede feriested investeret i 170 billige boliger (samt en række uddannelsesmuligheder). Dertil er det blevet grønt og har tilføjet en solcellegård til energi.

 

 

Nul-påvirkningsflugten: Voygr, Kirgisistan

Rejsende med ekspeditionsselskabet Voygr sover ikke i konventionelle senge eller hoteller, når de udforsker Kirgisistans bjerge. I stedet vil enkle, traditionelle yurter og lune soveposer efterlade terrænet praktisk talt uberørt og hjælpe rejsende til deres ultimative belønning: uovertruffen adgang til undvigende sneleoparder og mere.

 

Landets forvalter: Angama Amboseli, Kenya

Banebrydende hoteller
Billede: Angama.com

Designer safarilejr Angama Amboseli åbner i 2023 på en del af Kenyas Maasai Mara. Det er fremlejet fra en organisation, der lejer jord fra omkring 844 Masai-familier. 

Det betyder, at lokalsamfundene får pålidelige indtægter, og at parcellen bliver bevaret og snarere brugt til husdyrgræsning. Dette resulterer i flere af de transitkorridorer, som dyrelivet har brug for for at blomstre.

 

Det lokale showroom: Passalacqua, Italien

Passalacqua, en tidligere villa fra det 18. århundrede ved Comosøen, tager lokalt håndværk til nye høje niveauer. Dets 24 værelser er blevet omhyggeligt restaureret og udformet af hundredvis af italienske håndværkere. Fra metalsmede (trappen) til glaspustere (lysekronerne) til læderarbejdere (dampskibsstammer i vintage-stil). 

 

Det ansvarlige tilbagetog: Shamana, Den Domikanske Republik

Shamana
Billede: LaShamana.com

I Samaná, en glitrende strækning af Den Dominikanske Republik, hvor turismen har haft en tendens til at være udvindende, sigter Shamana på at bevise, at luksusresorts her kan være meningsfuldt regenererende gennem initiativer såsom fiskeprogrammer, flodrensninger og samfundsuddannelse.

Rejsetilbud

Sandstrand på Algarvekysten
Langtidsferie til Algarvekysten
Se rejsetilbud
Julemarked i Berlin
Julemarked i Berlin
Se rejsetilbud
Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud

I samme kategori

Basel
Marokko
Verdens bedste barer 2022
Niedersachsen

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)