USA

Her er de bedste steder at rejse hen, hvis du jagter aktiv ferie

Er aktiv ferie lige noget for dig? Er du vild med at opleve verden på en ny måde, så har vi samlet 5 destinationer til dig!

Vi har fundet rejsedestinationer med eventyr, der bringer dig tilbage til naturen, på lange vandreture eller på klippeklatrende udfoldelser.

Arapahoe Basin, Colorado

Hvis du er vild med at klatre, er det Arapahoe Basin, du skal tage til!

Her kan du få en enestående oplevelse over Continental Divide, når du har besteget Nordamerikas højeste ”via ferrata”. Det er en beskyttet klatrerute, der består af metaltrin og kabler, der begynder ved bunden af Rocky Mountains-klipperne.

Når du rammer toppen, får du en helt fantastisk naturoplevelse. Du kan fra toppen se ned på et fantastisk landskab, der består af grønt mos og lyserøde og lilla blomster. Der er klippehaver, der er skabt af selve klipperne – og du kan af og til høre lyde fra murmeldyr eller pip fra pibeharer.

Selv hvis du ikke har den store klatreerfaring, kan du sagtens tage turen. Der er nemlig masser af vejledning. Her forklares det, hvordan du skal bruge metaltrinene, og hvordan du skal gribe fat i kilerne med din fod i klippevæggen.
Du er under hele klatringen spændt fast med seler, som du klikker fast fra det ene kabel til det næste.

Men det, der gør netop denne klatrerute særlig spændende, er, at hele ruten er udsat. Det vil sige, at hvis der kommer et tordenvejr trillende, er der ikke meget at gøre.

adventure
Dyk i det fantastiske Palau.

Palau: Aktiv ferie under vand

En tur til Palau er mere end bare en fantastisk naturoplevelse. Når du ankommer, vil dit pas blive stemplet med: ”De eneste fodspor, jeg efterlader, er dem, der vaskes væk.”

Det er Palau-løftet, og det er blevet udarbejdet af og for børnene i denne vestlige Stillehavsøgruppe. Det skal være med til at beskytte Palaus kultur og miljø mod de negative påvirkninger, der kan komme ved turisme.

80% af de farvandene, du finder her, er anerkendt af National Geographics Pristine Seas-projektet, som ét af de mest rigtige marine økosystemer på planeten.

På områdets 183.000 kvadratkilometer finder du ét af verdens største beskyttede havområder. Den beskytter omkring 700 koralarter og mere end 1.300 fiskearter, inklusive en magisk variation af hajer.

Hvis du er vild med hajer, finder den 20. årlige Shark Week Palau sted fra den 27. februar til den 6. marts 2022.
Dykkere kan observere og deltage i optælling af adskillige hajarter, som grårev, sortspids, blå, tiger og hammerhoved.

De daglige dykkersteder er udvalgt, så der er mulighed for at se masser af hajer og andet havliv.

 

 

Seine-floden, Frankrig

Hvis du er glad for landevejen, kan du prøve den nye cykelsti i Frankrig La Seine à Vélo.

På den lange Paris-til-havet rute kan du opleve maleren Claude Monets hus og berømte åkander. Den byder også på mindre kendte mesterværker, som den farverige gadekunst der pryder Canal Saint-Denis i Paris.

På stiens 15 etaper kommer du som cyklist gennem beskyttede naturområder, herunder Normandiets Grande Noé-fuglereservat, der ligger langs en større trækvej.

Derudover er det muligt at besøge ruinerne af Jumièges Abbey og tage på en benediktinermunke-ledet rundvisning i Abbaye Saint-Wandrille, et århundreder gammelt arbejdende kloster.

Hvis du på turen mangler et pusterum, byder tesalonen og haverne i Château de Bizy netop på sådan ét.

adventure
Oplev den flotte natur i New Brunswick i Canada.

New Brunswick, Canada

Hvis du er til smuk natur og gerne vil opleve den canadiske historie, skal du besøge New Brunswick. Du finder på denne destination ikke bare vidunderlig natur, men også historie fra backcountry – som er områder med svært tilgængelige ikke-udviklet natur.

Den årtusinder gammel First Nations migrationsrute er udviklet til at være den længste backcountry vandresti i de canadiske maritime provinser.

Sentier Nepisiguit Mi’gmaq stien løber langs Nepisiguit-floden, og ruten begynder ved havoverfladen nær Daly Point Nature Reserve i Bathurst og slutter ved Bathurst Lake i Mount Carleton Provincial Park. Parken er hjemsted for det høje Mount Carleton, den højeste top i området.

Ruten indeholder meget historie om Mi’gmaq-folket, hvor du på ruten finder Mi’gmaq-sprog og kultur, såsom tipi-campingpladser.

 

Costa Rica: Adventure til fods

Er du vild med at vandre, og vil du gerne prøve, hvordan det er, når man trekker fra kyst til kyst?

Så skal du tage til Costa Rica, hvor du finder El Camino de Costa Rica, den strækker sig fra Caribien til Stillehavet og er et stort vindue til livet langt væk fra den velbesøgte turiststi.

Den 16 trins vandrerute følger primært offentlige veje, når den passerer gennem landsbyer og byer. Men den kommer også omkring Cabecar-områder og beskyttede naturområder.

Vandreruten har den ekstra værdi, at den er med til at holde økonomien i gang i landdistrikterne.

Lokale familier, nonprofitorganisationer og et netværk af mikro-iværksættere, som honningproducenter, den kvindeejede Finca El Casquillo (økologisk gård) og La Cabaña (bæredygtig kaffemikromølle) sørger for det meste af stiens logi, mad, udflugter og andre vandrefaciliteter.

USA

Rejsetilbud

Rejse til Nordgrækenland
Eventyrrejse til Nordgrækenland
Se rejsetilbud
Spaophold på Kurhotel Skodsborg
Spaophold på Kurhotel Skodsborg
Se rejsetilbud
Ischia
Rejse til Ischia
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
USA
USA

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)