Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Fortryllende juletid i Kyffhäuser i det sydlige Harzen

Kyffhäuser-området i det sydlige Harzen strækker sig fra bjergryggen i Oberharz, over et blidt bakkelandskab til Goldene Aue. Her finder du byer med bindingsværkshuse, borge og slotte samt underjordiske miner. Du kan endda komme rundt via et omfattende netværk af cykel- og vandrestier – regionen byder på alt du behøver, for en uforglemmelig ferie.

Når først sneen lægger sig over bakkelandskabet og duften af gløgg spreder sig i de snoede gader, begynder den mest stemningsfulde sæson i det sydlige Harzen. Du kan bl.a. vælge at nyde stilheden på en af de mange vandreture, gennem det unikke gipskarstlandskab. Men du kan også vælge at ringe julen ind, med et besøg på det stemningsfulde julemarked.

 

Varm kroppen hos det traditionelle destilleri

Kyffhäuser

 

Nordhausens julemarked finder bl.a. sted på markedspladsen omkranset af de oplyste rådhuse og byder på julesange spillet af tårnblæsere. Den gamle bydel i Nordhausen lokker med sine små gader, historiske bindingsværkshuse og hyggelige butikker. Når du besøger byen, bør du besøge det ægte Nordhäuser traditionel destilleri. Fra 02.12.22 – 08.01.23 kan du nemlig komme på en spændende rejse gennem korndestilleringens mere end 500-årige historie i Nordhausen. Udover adventsudstillingen venter udsøgte brændevine på at blive smagt – perfekt til at varme kroppen efter en kold vandretur.

Ikke langt fra Nordhausen knejser Ebersburgs borgruin sig over landsbyen Herrmannsacker. Et umiskendeligt tegn på at året er ved at rinde ud, er den traditionsrige postkasse til ønskesedler. Hvis du smider en ønskeseddel i postkassen, kan du håbe på, at den går i opfyldelse. På slottet tømmes postkassen af hårdtarbejdende nisser. Med gløgg, punch, julebagværk og lækkerier fra grillen, kan du med spænding vente på de små hjælpere, og komme i den rette julestemning. Skæringen af stollenbrød sker desuden traditionelt med et sværd.

 

Håndlavede delikatesser lavet af nøje udvalgte råvarer

De mange søde delikatesser fra Goethe Chocolaterie og Schaumanufaktur i Oldisleben ved Bad Frankenhausen giver også ekstra særlige øjeblikke af nydelse. Her laves lækre kreationer i hånden af nøje udvalgte råvarer. Uanset om det er praliner, chokolade, syltetøj eller baumkuchen, vil der være noget for enhver smag. I juletiden genskabes talrige detaljer af et udvalgt eventyr i chokolade i en årlig eventyrudstilling. Dette års tema
er „Den søde frøkonge“.

Vil du nyde din kaffe eller te med et stykke hjemmebagt kage en søndag i advent i en hyggelig atmosfære, er du i gode hænder i de landlige kaffebarer i Limlingerode. Hver af de individuelt indrettede stuer udstråler en familiær hygge og er dekorativt tilpasset den respektive årstid. Der er julepynt og gaveideer i den tilstødende lade bag kaffebaren.

 

Skriv et brev til julemanden – og få svar!

At skrive et brev til julemanden er et sandt højdepunkt for børnene. Hundredvis af breve ankommer hvert år til juleposthuset i Himmelsberg ved Sondershausen, og hvert enkelt bliver besvaret. Brevene er smukt dekorerede og får et helt særligt julemandsstempel.

Prøv det! Frankér brevet tilstrækkeligt, oplys afsenderen og send det til følgende adresse: An den Weihnachtsmann, Zum Backhaus, 99706 Himmelsberg, TYSKLAND.

 

Besøg borge, huler og mange andre kulturelle oplevelser

Kyffhäuser

 

Hvis vejret ikke arter sig, byder det sydlige Harzen på en masse kulturelle oplevelser. Hvad enten det er borge, slotte, klostre eller huler. Minedriften har også efterladt sine spor. Besøg talrige museer, over og under jorden, såsom Rabensteiner Stollen-mineverdenen i Harztor, eventyrminen i Sondershausen, eller Röhrigschacht- mineoplevelsescentret i Wettelrode. Museerne giver et spændende indblik i minearbejdernes liv og arbejde.

Det sydlige Harzens museumsudbud er lige så mangfoldigt. Traditionelt kunsthåndværk, byhistorie, Thüringens ældste landsby i Schloss Heringen, UNESCO verdensarv i Cisterciensermuseet Walkenried Kloster, eller verdens største “Wimmelbild” i Bad Frankenhausen Panorama Museum, venter bare på at blive opdaget. Der burde være noget interessant for enhver smag.

Et besøg på Kyffhäuser-monumentet, vartegnet for beboerne i Kyffhäuser, er et must, hvis du besøger regionen. Det har tårnet sig op over Kyffhäuser-bjergene i 125 år. Enhver der går op ad de 250 trin i det godt 80 meter høje monument, vil blive belønnet med en imponerende udsigt hele vejen rundt. Her er legenden om kejser Barbarossa hugget i sten på monumentet velkendt. Legenden siger, at han sover i sit underjordiske slot, for at vågne op en gang hvert hundrede år, for at se om ravnene stadig flyver rundt om bjerget. Hvis ravnene ikke er væk, må han hvile forhekset på sit slot i endnu hundrede år.

Er du i humør til et fortryllende landskab, en bred vifte af kulturtilbud og kulinariske specialiteter, kan du finde mere information om Kyffhäuser i det sydlige Harzen på dk.harzinfo.de.

Rejsetilbud

hotel-jutlandia-promotions-39736039
hotel-thinggaard-promotions-sommerhojskoleophold
Rejse til Gardasøen

I samme kategori

image001
Porto
Himmelfænomener
Stockholm, Sverige.

Mest læste

troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Forårsrejse
Verdens største lande

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)