10 fantastiske sommeraktiviteter på Island

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Island er et fascinerende og unikt land, og om sommeren er det især en sand skat af spændende aktiviteter. Mens vinteren bringer sne og kulde til landet, er sommeren en tid med mildt vejr og lange dage med masser af solskin. 

Der er masser af oplevelser at få på Island i løbet af sommeren, fra spektakulære landskaber og geotermiske bade til vandreture, festivaller og meget mere. Lad os tage et kig på nogle af de bedste sommeraktiviteter på Island.

 

1. Prøv den nye Sky Lagoon

Hvis man vil have en unik og spektakulær spaoplevelse, bør man tage til Sky Lagoon, som ligger kun 15 minutter fra Reykjaviks centrum. Dette nye spa- og wellnesscenter åbnede i 2021 og har allerede vundet mange hjerter.

Der er udsigt til både havet og bjergene, og er en ideel måde at slappe af og nyde det smukke landskab på Island.

 

2. Besøg den berømte Blå Lagune

Blå Lagune Island

 

Den Blå Lagune er en af de mest kendte og populære destinationer på Island. Dette geotermiske spa er beliggende i nærheden af Reykjavik og lufthavnen i Keflavik.

Det varme, mineralrige vand er kendt for at have terapeutiske egenskaber, og det omgivende landskab er betagende. Helt klart en af de mest ideelle sommeraktiviteter på Island!

 

3. Tag til Thingvellir National Park

Thingvellir National Park er ikke kun Islands største nationalpark, men også et vigtigt kulturelt sted, da vikingerne afholdte de første råd her i 930. Parken er beliggende i en geologisk kløft, og der er mange vandrestier og udsigtspunkter, som man kan udforske og nyde.

 

4. Oplev det gyldne vandfald, Gullfoss

Gullfoss - sommeraktiviteter på Island

Gullfoss er en af de mest besøgte naturlige attraktioner på Island. Det er et tordnende vandfald, der styrter 32 meter ned. Det er en del af den berømte gyldne cirkel, en rundtur på knap 300 kilometer, der forbinder Islands mest besøgte naturområder.

 

 

5. Spil golf i midnatssol

Island er kendt for sin midnatssol om sommeren, hvor solen aldrig går helt ned. Dette betyder, at du kan spille golf i lyse nætter på de mange golfbaner i landet.

Island har mere end 50 golfbaner, og de fleste er åbne i sommermånederne. En af de mest kendte er Keilir Golf Course, der ligger i nærheden af Reykjavik og tilbyder en spektakulær udsigt over Atlanterhavet og Reykjanes-halvøen.

 

6. Besøg Geysir, Islands hot-spring paradis

Geysir

Geysir er en anden populær destination på Island og et sandt hot-spring paradis. Det er et område med geotermiske aktiviteter, hvor nabogejseren Strokkur pruster en søjle af kogende vand helt op til 40 meter i luften hver 5-10 minut.

 

7. Rejsen til Jordens Indre

Den islandske vinter kan begrænse adgangen til en del af landets vejnet og spor, men om sommeren åbner der sig en ny verden af muligheder.

Det er lettere at besøge områder som den nordlige og vestlige del af øen samt det indre, hvor der ikke bor andre end får og ungheste.

Bjerget Snæfellsjökull og gletsjeren af samme navn kan besøges fra den lille by Arnarstapi. Området ved bjerget er også indgangen til jordens indre i romanklassikeren “Rejsen til Jordens Indre” af Jules Verne.

 

 

8. Oplev ægte islandsk stemning på festivaler

Island har en kreativ side, og om sommeren er der mange muligheder for at opleve musik, kultur og sport. Herunder landskampe på nationaldagen 17. juni og musik- og kulturfestivalen “Sommerfestivalen” fra 23.-25. juni.

 

9. Besøg fascinerende Namafjall

Namafjall

Det geotermiske naturområde Namafjall er et populært besøgssted på Island og kan opleves både i dagtimerne og om natten.

Namafjall er et fascinerende og golde område, der ligner et område fra en science-fiction film på grund af fraværet af bevoksning, lugten af svovl, dampe og boblende mudderpøle.

 

10. Tag en tur langs den nordlige kyst

Om sommeren bliver det lettere og mere tilgængeligt at køre langs den nordlige kystrute på Island.

Den arktiske rute byder på en række fiskersamfund og landsbyer, der ligger som perler på en snor langs bjerge og bugtområder og er skueplads for islandske sagn.

Det nordlige Island byder på en smagfuld oplevelse, hvor fødevarer ikke kun er lokale, men også fanget eller plukket i nærområdet.

Der er altså mulighed for at opleve et væld af spændende sommeraktiviteter på Island! Det er et land, som man ikke må gå glip af, hvis man er på udkig efter en uforglemmelig rejseoplevelse – om vinteren såvel som om sommeren.

Rejsetilbud

Billede fra Rejse til Sydafrika
Blomster i Japan
Ischia

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)