Udforsk den friske, islandske luft i forførende Reykjavik

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Verdens nordligste hovedstad kombinerer farverige bygninger, imødekommende og kreative mennesker, en fantastisk gastronomisk scene og en lunefuld sjæl. Læs videre for at lære mere om den lille, men fascinerende storby, her.

 

Historie

Lær mere om islandsk historie midt i det centrale Reykjavik. Fra dens bosættelsesudstilling bygget omkring det gravede vikinge-langhus af områdets tidligste indbyggere til det enorme Nationalmuseum, der indeholder landets mest værdifulde genstande.

I Den Gamle Havn kan du tryllebinde børnene på et højoktans Saga Museum, eller lære om områdets maritime historie. 

Og, mens du vandrer rundt, så læg mærke til indbyggerne, der blander æstetisk opfindsomhed med en næsten malerisk, kend-dine-naboer følelse af fællesskab.

 

En perle af et museum

Perlan museum
Billede: perlan.is

 

Der er så mange museer at besøge rundt omkring på Island, men hvis du er interesseret i at lære mere om landets betagende natur, så tag til Perlan – Islands vidundere. 

Museet føles som en fornøjelig, interaktiv version af en geografilektion, der forklarer alt, hvad du bør vide om vulkanøens geotermiske aktivitet. Der er endda en rigtig ishule bygget med 350 tons sne og et Northern Lights Planetarium Show. 

For at toppe det hele har museet et observationsdæk med en fantastisk 360-graders udsigt over byen.

 

Familievenlige aktiviteter

Reykjavik familiepark
Billede: mu.is

 

En oplagt aktivitet for familieudflugten er et besøg i Reykjaviks store familiepark. Slip ungerne løs slippes på den store legeplads og gå på opdagelse i den tilhørende zoo. I vil blive betaget af de smukke rensdyr, sneræve og sæler.

Er legelysten ikke helt tilfredsstillet endnu, kan i alternativt tage en svømmetur i de geotermiske bade eller tage en tur i trampolinlandet RUSH.

 

 

Den gastronomiske scene

Cafe Loki
Billede: loki.is

 

Reykjaviks gastronomiske scene har udviklet sig massivt de seneste år, hvorfor den islandske hovedstad nu tiltrækker turister alene af kulinariske årsager

Selvom det er rigtigt, at traditionel islandsk mad for det meste indeholder en masse fermenterede retter, har det moderne islandske køkken udviklet sig til et ganske lækkert udvalg af retter. 

Med frisk fisk og det berømte islandske lam, et stærkt fokus på at bruge lokale produkter og nogle af de bedste mejeriprodukter vil du opleve, at det moderne islandske køkken er fyldt med lækre friske muligheder.

Reykjavik er fuld af restauranter, der tilbyder nogle af de bedste retter der findes. Prøv blandt andet:

 

Fiskmarkadurinn – Fiskemarkedet

Kendt for deres innovative stil med fisk og skaldyrskøkken med et islandsk og asiatisk touch, vil præsentationen af ​​retterne alene gøre dig imponeret! 

Fiskmarkadurinn har været på restaurantscenen i Reykjavik siden 2007, hvor den år efter år er blevet ved med at være et populært valg for både lokale og besøgende.

 

Apotek 

Beliggende i en 160 år gammel bygning i centrum af Reykjavik, vil denne restaurant fange din opmærksomhed, så snart du træder ind i den hyggelige, men elegante atmosfære. 

Om aftenen vil du ofte finde levende musik, mens du nyder lækre cocktails og islandske specialiteter.

 

Cafe Loki

Dette er stedet at være for dem, der ønsker at prøve traditionel islandsk mad. Fra rugbrød med røget laks eller ørred til fårehovedgele og moset fisk –  kom her for at prøve nogle unikke retter. 

 

Det smukke landskab

Reykjavik

Er du kun i Reykjavik for en kort stund, så sørg alligevel for at tage en tur på landet. Forståelsen af ​​Reykjavik og dens indbyggere er hjulpet af at forstå det enorme, rå land, de forankrer. 

Størstedelen af ​​islændingene bor i hovedstaden, men deres sjæle går frit rundt på tværs af landet. Absorbér, hvad du ser, hører, smager, lugter – det er alt sammen en del af Islands rige arv.

Du vil med garanti forelske dig i Reykjavik samt dets sneklædte bjerge, bølgende have og krystalklare luft!

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
interrail
Romantiske hoteller i verden
Grønland

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)