Rejseguide til Malta

ANNONCE

 

Har du besluttet dig for en rejse til Malta, så er der meget at glæde sig til. Du har på Malta en unik chance for en ferie fyldt med kultur, historie, shopping, skønne badestrande med krystalklart vand og lækre restauranter. 

Malta er en del af en øgruppe, med beliggenhed midt i Middelhavet, som har en rig historie og derfor masser af spændende kulturskatte. Er man til historie kan man besøge de store megalitiske monumenter, malteserriddernes fæstninger og smukke paladser opført i Maltas storhedstid. 

Er man mere til afslapning er der også gode muligheder for det, på en af Maltas mange fantastiske badestrande!

Det er nemt at komme rundt med enten lejet bil, bus eller taxi, som kan bookes i lufthavnen eller før, så mens du er på Malta bør du helt klart tage på opdagelse, og se noget af den rigdom øen har at byde på. 

Maltas tidligere hovedstad Mdina

Du bør ikke gå glip af øens muromkransede tidligere hovedstad Mdina. Den gamle hovedstad har sin helt egen charme, og en magisk atmosfære med det velbevarede bymiljø fra middelalderen. 

Mdina ligger på Maltas hovedø, og fund i byen antyder, at den havde stor betydning for Maltas føniske bosættere i gammel tid. Der er meget at se I Mdina, og byen har mere end 4000 års historie indenfor bymuren.

Tag en tur i byens smukke katedral, og se The Bishops Window, og derefter en tur i Mdina Metropolitan Museum. Se mere info og køb billetter her.  

Besøg øen Gozo

En af Maltas naboøer er Gozo, og det er helt sikkert en dagstur værd at sejle dertil med færgen. Gozo er mere frodigt, og du kan der tilbringe en rolig dag, i det stille tempo de har på øen. 

Besøg grotten, som ifølge legenden husede Odysseus som kærlighedsfange, og tag en dukkert ved en af de mange skønne sandstrande med turkisblåt vand. Selvom Gozo er perfekt til at slappe af, kan man også tage på opdagelse i for eksempel Ggantija Templet som er en del af UNESCOS verdensarvsliste.

Tag en tur til Valletta

Den nuværende hovedstad på Malta hedder Valletta, og de skønne omgivelser i byen er ledsaget af en enormt rig kulturarv. Valleta bliver kaldt Paladsets By, og den imponerer med både spændende arkæologi, historie, smuk arkitektur, kultur og kunst. 

Når du er i Valletta bør du besøge Stomesterens plads, som ligger på byens hovedgade, samt St. John’s Co-Cathedral. Kirken er et arkitektonisk mesterværk, og læg mærke til gulvet, som er dekoreret med 400 gravsten med hver sin historie om ridderen begravet under. Læs flere finurlige detaljer om kirken via dette link.

Madoplevelser på Malta

Malta er virkelig et mekka for madelskere, for mad-kulturen er farverig og mangfoldig. Du kan hygge med afternoon tea, nyde en tallerken antipasti eller spise meze. Du finder et bredt udvalg af middelhavskøkkener, der byder på fisk og skaldyrsretter i topklasse. 

En af fordelene ved Malta for os danskere er også, at priserne er lavere end mange andre lande ved middelhavet. Du har derfor alle muligheder for at få smagt spændende mad i de fineste omgivelser. 

Forretningsliv på Malta

Der er et rigt forretningsliv indenfor iGaming industrien på Malta. Mange succesfulde nordiske firmaer som Unibet, LeoVegas og Casumo casino har faktisk deres hovedkontor på Malta. Derfor er der også mange kulturer at finde i disse virksomheder, da de ansætter folk fra mange lande. 

Mange unge mennesker kommer også til Malta for at fjernstudere, for let’s face it, at studere under solens stråler med azurblåt vand til alle sider, er vel nok drømmen for de fleste. Det betyder også, at der er et skønt natteliv for unge mennesker i nogle af de større byer på øen. 

Historiske paladser og borge

Malta har i tidens løb været under besættelse af mange forskellige folkefærd, blandt andre fønikere, romere, arabere, korsriddere, franskmænd og englændere. Historien ses tydeligt i øgruppens velbevarede arkæologi, som indeholder massere af borge, katedraler, mosaikker og barokpladser. 

På grund af de velbevarede strukturer og bygninger har film som Gladiator, Troja og serien Game of Thrones brugt Malta som indspilningssted, så hvis du er fan af disse kan du gå på opdagelse i de samme stræder og historiske bygninger som dine yndlingskarakterer. 

Fakta om Malta

Her får du et par fakta om Malta som kan være nyttige til din tur. 

  • Der er ingen tidsforskel på Malta i forhold til Danmark. 
  • Valutaen på Malta er EURO. 
  • De varmeste måneder på Malta er Maj, April, Juni, Juli, August, September og oktober, som alle gennemsnitligt ligger over 20 grader
  • Klimaet byder normalt på omkring 300 solskinsdage
  • Indbyggerne på Malta taler maltesisk, men de fleste taler også engelsk. 
  • Det kan være en god idé at have adapter med til dit strømstik.

 

Velkommen til Malta, vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og er sikre på det bliver en uforglemmelig tur!

——–

Rejsetilbud

Rejse til Nordgrækenland
Rejse til Calpa
Facaden af Stammershalle Badehotel

I samme kategori

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)