Østgrønland: Stejle fjelde, dybe fjorde og helt uspoleret

Artiklen er skrevet i samarbejde med Greenland Travel.

 

Østgrønland adskiller sig markant fra den grønlandske vestkyst. Østgrønland er usleben, og ikke mange steder på jorden er så fjerne og uberørte som Østgrønland, da området ikke besøges af særlig mange turister.

Den østlige kyststrækning på 2.700 km inkluderer verdens største nationalpark og i alt er her kun ca. 3.000 indbyggere. Det er det perfekte sted for dem, der elsker at opleve uspoleret natur. Mange, der har rejst verden rundt, er sikre på, at dette muligvis er det smukkeste sted på jorden.

 

Alpine bjergtoppe og traditionel inuitkultur

I Østgrønland finder du forrevne og stejle fjelde, som omkranser dybe fjorde, imponerende gletsjere og selve Indlandsisen. Indtil for 120 år siden levede østgrønlænderne isoleret fra resten af verden, og det har sat sig tydelige spor. Sproget er anderledes, og kulturen dybt forankret i myter og sagn, som blandt andet kommer til udtryk i østgrønlandsk kunst.

Østgrønland imponerer med enorme gletsjere, den kontinentale isplade samt det ujævne og stejle terræn, der omfatter de dybe fjorde. Denne del af Grønland er faktisk mere alpin og ru i sammenligning med resten.

 

Folket i Østgrønland

Østgrønland er ét af de mindst befolkede områder i Grønland sammen med nationalparkområdet og det nordlige Grønland nær Qaanaaq. Sammenlignet med resten af ​​Grønland lever befolkningen i Østgrønland mere isoleret, hvilket yderligere fører til en begrænset strøm af besøgende.

 

Magiske overnatningssteder i Østgrønland

Du kan få adgang til Østgrønland gennem Kulusuk lufthavn. Bosættelsen Kulusuk er beliggende på en lille stenet ø, der næsten altid er omgivet af isbjerge og et glinsende arktisk hav. Dette sted, der har omkring 320 indbyggere, giver gæsterne mulighed for at bo på ét af de bedst beliggende hoteller i Grønland. Hotel Kulusuk tilbyder en fantastisk udsigt over fjorden, bjergene og gletsjerne.

Du kan også tage til den lille by Tasillaq. Ikke mange steder på jorden er så smukke som den lille by Tasillaq. Byen er også kendt under navnet Ammassalik (tidligere Angmagssalik). Den ligger i bugten ​​Kong Oscars Havn, omgivet af gigantiske bjerge og dybe fjorde, toppet med et bagland, der inviterer til vandre- og sejlture.

I Tasiilaq kan du nyde et ophold i Hotel Angmagssalik, som naturligvis vinder med sin fremragende beliggenhed og fantastiske udsigt.

Østgrønland

 

Oplevelser i Østgrønland

Tasiilaq byder på Blomsterdalen, som er en storslået dal der overrasker med en imponerende arktisk flora. Hvis du nyder lette vandreture, bør du tjekke det ud. Adgang er let, og der er ikke behov for viden om kort og kompasser.

Når du befinder dig i Tasiilaq, kan du også tage på bådcruise til den fantastiske Sermilik-fjord, hvor Grønlands næstmest produktive gletsjer fylder bugten med isbjerge (Ilulissat Isfjord i Disko-bugten på vestkysten af ​​Grønland er den mest produktive gletsjer i Grønland).

Med et areal på 972.000 km2 og en kyststrækning på 18.000 km er Østgrønlands nationalpark verdens største og sandsynligvis mindst besøgte nationalpark i verden. Området er stort set ubeboet pånær ca. 40 mennesker fordelt på 5 bosættelser. De arbejder primært som personale på vejr- og overvågningsstationer. Det er ret svært at komme til parken, men indgangen ligger i Ittoqqortoormiit i Nordøstgrøndland.

 

Sådan kommer du til Østgrønland

Typisk vil du nå Østgrønland fra Island. Fra Reykjavik flyver du til Kulusuk og tager helikopteren videre til den smukke by Tasiilaq. Fra denne by kan du nyde en fantastisk udsigt over Ammassalik-fjorden.

Rejsetilbud

I samme kategori

Grønland
Hoteleventyr
Grønlandshunden
julemanden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)