Torino, Italiens første og glemte hovedstad (ja, byen var faktisk Italiens hovedstad fra 1861 til 1865). Dette er lidt af en velbevaret hemmelighed, der aldrig helt er blevet spoleret af masseturismen.

Italiens fjerde største by ligger smukt i Alperne i regionen Piemonte på den vestlige bred af floden Po, med Frankrig og Schweiz lige om hjørnet.

Torino er kendt som en industriby og base for FIAT-fabrikkerne. Dette giver dagligt brød til mange af byens indbyggere. Men Torino er meget mere end dét. Byen imponerer med sine store pladser, brede gader, majestætiske bygninger, kongeslottet og kongelige have.

Seværdigheder i Torino

Oplev byen til fods, og du bliver mødt af et overdådigt centrum med udgangspunkt fra Piazza Castello, hvor de gule sporvogne kører overalt. Her finder du den arkitektoniske perle, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Piazza San Carlo er lige så imponerende med prægtige historiske bygninger og arkader. Tag et stop ved den legendariske café Caffé Torino, hvor man kan beundre Toro di Bronzo, der er et symbol på byen. Tyren anvendes både af Juventus og Torino Calcio i deres logoer. 

Piazza Castello i Torino

Shopping og masser af specialiteter

Gå også en tur ned ad den kendte gade Via Roma. Her finder du elegante butikker og skønne caféer med overkommelige priser.

I Torino skal du også: Smage ost og pølse der leveres til Torinos restauranter af gårdene omkring byen. Spise pasta og desserter på de mange lækre caféer og smage lokale vine som Barolo og Vermouth. Du skal nyde chokolade med hasselnødder, nougat og trøffel, som byen er kendt for, og som sælges i alle byens delikatessebutikker og på de fleste caféer.

Du skal nyde synet ud over Torino og Alperne fra udsigtsposten Monte Dei Capuccini. Du skal køre en 1 times smuttur gennem grøn natur og bjerge til Saluzzo, der er en frodig og historisk by med kirker, klostre og frugtplantager.

Torino er hyggelige caféer, grønne oaser, uforglemmelige madoplevelser og historiske bygninger. Og så er regionen Piemonte især kendt for sin frodige natur.

Så vil du gerne opleve en autentisk storby med kulinariske oplevelser og plads til afslapning, kan du med fordel besøge Torino!

kulinariske oplevelser i Torino